Ερωτηση για ηχεια και headset,παρακαλω βοηθεια!

skroutz123

New member
23 July 2010
3
Καλησπερα.Ασχολουμαι αρκετα με το gaming και εχω ενα σετ ηχειων altec lansing fx-3022.Ειναι δυο ηχεια(2.2 με ενσωματομενο subwoofer) και συνδεονται στο pc με βυσμα 3.5mm στην καρτα ηχου.Εχω επισης αγορασει το headset razer carcharias (γιατι μου αρεσε για την εργονομια και τον αξιολογο ηχο που προσφερει για την χρηση που κανω),το οποιο ομως και αυτο συνδεεται με βυσμα 3.5mm και το αντιστοιχο βυσμα για το μικροφωνο του.Η ερωτηση μου ειναι αν γινεται να εναλλασω μεταξυ των ηχειων και των ακουστικων με καποιο τροπο ετσι ωστε να παραμενουν και τα δυο συνδεδεμενα.Επισης αν δεν υπαρχει τετοιος τροπος,οπως δηλαδη το βλεπω εγω,θα ηταν ασφαλες να εναλλασω 'χειροκινητα' τα βυσματα,δηλαδη οποτε χρειαζομαι τα ηχεια να τα συνδεω στην καρτα ηχου και αντιστοιχα οποτε χρειαζομαι τα ακουστικα να αποσυνδεω τα ηχεια και να συνδεω τα ακουστικα;Μηπως απο το πολυ hot swap καταστραφει η καρτα ηχου ή δεν υπαρχει προβλημα;Επισης αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει το εξης:Εχω ενα πληκτρολογιο το οποιο εχει υποδοχες για βυσματα μικροφωνου και ακουστικων 3.5mm,και συνδεεται και αυτο στην καρτα ηχου για να διευκολυνει τον χρηστη.Θα υπαρξει απωλεια ποιοτητας ηχου αν συνδεω εκει τις συσκευες μου?Χρειαζομαι την βοηθεια σας,και μια σιγουρη απαντηση,σας ευχαριστω θερμα μεσα απο την καρδια μου.

Γενικά ναι οι επαφές καταπονούνται και τόσο αυτές όσο και τα βύσματα θέλουν και προσοχή και τακτικό καθάρισμα.
Αλλά το ίδιο κάνουμε αναγκαστικά όλοι μας. Άλλωστε οι επαφές είναι σχεδιασμένες για να γίνονται εναλλαγές :-)

Από εκεί και πέρα, συνήθως τα κουτιά υπολογιστών έχουν και μια δεύτερη θύρα για ακουστικά μπροστά, μη τυχών και έχει και εσένα? Αφήνεις μόνιμα πίσω από τον υπολογιστή συνδεδεμένα τα ηχεία και όποτε χρειάζεται ‛καρφώνεις’ τα ακουστικά μπροστά.

Ενώ καμία φορά και τα ηχεία δίνουν headphone out για λόγους ευκολίας.

Τέλος για το πληκτρολόγιο, λογικό είναι να επιδράσει στην ποιότητα καθώς θα παρεμβληθεί μια ακόμα επαφή και ένα καλώδιο άγνωστης ποιότητας σε σχέση με τα razer (ε υπάρχει και η περίπτωση να μην σου ακουστεί η διαφορά – δοκίμασε το.)

Καλησπερα.Σχετικα με τα ηχεια,ναι εχουν εισοδο για headphones αλλα χρειαζομαι και εισοδο για μικροφωνο που δεν εχουν.Επισης η θηκη του υπολογιστη που προκειται να αγορασω εχει μπροστινες υποδοχες αλλα θα αντικαθιστουσε τον ηχο αμα ειναι παραλληλα συνδεδεμενα πισω τα ηχεια?Δεν μπορω να το δοκιμασω μονος μου διοτι προκειται να αγορασω τον υπολογιστη εντος λιγων ημερων.

Καλησπέρα, τα τελευταία 5-6 χρόνια χρησιμοποιώ αυτό (plantronics.com) και με έχει βολέψει πάρα πολύ.

//kouv