Ερώτηση για ηχεία monitor

george197

New member
31 March 2007
11
Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος την διαφορά μεταξύ ηχείων pa, studio και installation. Από ότι έχω καταλάβει όλα αυτά τα ηχεία έχουν δικό τους ενισχυτή. Σωστά? Θα ήθελα να μου πείτε εάν κάποιος από αυτούς του τύπους ηχείων μπορεί να παίξει με κάποιο pc απροβλημάτιστα. Θα ήθελα να τα χρησιμοποιήσω για mp3 και σε μεγάλη ένταση. Ποιό συγκεκριμμένο μου προτείνετε για να παίξει σε ένα party 6-7 ώρες συνέχεια και σε χώρο 50 τμ.
budget 1200 euro.

PA (Public Address) = για χρήση σε κοινόχρηστους χώρους
Studio = για χρήση σε στούντιο από τους ηχολήπτες
Installation = για μόνιμη εγκατάσταση, συνήθως εντοιχιζόμενα

Για πάρτυ πας σε επαγγελματικό ηχείο PA.

Άμα θέλεις σε 50τμ να έχεις ήχο και εντάσεις κλαμπ πας σε ΡΑ υποχρεωτικά τα οποία συνήθως δεν είναι ενεργά άρα δεν παίζουν από pc. Χρειάζονται ενισχυτή κλπ

Άμα θέλεις να ακούς και μουσική και να γουστάρεις πας σε μόνιτορ τα οποία μπορεί και καλό θα είναι να είναι ενεργά. Απαραίτητα ενεργά αν θέλεις να παίζουν κατ ευθείαν από pc

Οι καλεσμένοι σου δεν θα έρθουν για τα ηχεία. Εκτός κι αν είσαι μόνο πάρτυ τύπος.

Λοιπόν από το site που μου έδωσες βρήκα τα YAMAHA MSR 400 (http://www.thomann.de/gr/yamaha_msr_400.htm). Τι γνώμη έχετε για αυτά? Εκτός του ότι θα κάνω την δουλειά μου με το πάρτυ θα έχουν καλή απόδοση για ακρόαση mp3 ή παρακολούθηση μιας ταινίας? (δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις στην ποιότητα για παρακολούθηση ταινίας).