Ερώτηση για κάμερα

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Καταρχάς καλησπέρα. Να διευκρινήσω πρώτα ότι από κάμερες είμαι παντελώς άσχετος. Δεν ξέρω τίποτα.
Ας περάσουμε στο θέμα. Ψάχνω μία κάμερα με δυνατότητα πολύ καλής λήψης στο σκοτάδι. Έχω κατι φίλους σε ένα συγκροτηματάκι οι οποίοι παίζουν συχνά σε μαγαζιά και θέλουν να μπορούν να έχουν τα live τους σε κάμερα. Υπόψην εδώ ότι ο ήχος δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλα η εικόνα. Επειδή προφανώς τα μαγαζιά αυτά είναι πολύ σκοτεινά (όπως και η σκηνή γενικά) υπάρχει κάποια κάμερα σε σχετικά λογικά λεφτά (από 500-800) που να έχει τη δυνατότητα να παίρνει καλή εικόνα υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού? Είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να πάρω πιο φωτεινή και καλή εικόνα σε HD καμερα?
Και άλλη μια ερώτηση διορθώστε με αν λέω χαζομάρες. Υπάρχει μετά η δυνατότητα βελτίωσης της κίνησης της εικόνας? Πχ αν δεν κάνω λάθος οι κάμερες τραβάνε 25 καρε. Μπορώ μετά μέσω υπολογιστη να το ανεβάσω αυτό?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας

Αν θέλεις να τραβήξεις συναυλία ή on stage θα χρειαστείς ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τρίποδο και κεφαλή βίντεο.

Για κάμερα θέλεις SD ή HD?
Πόσα χρήματα?

3 ccd sensor για νυχτερινά , είσοδο audio , και ασφαλώς τρίποδο ,

γύρω στο 3χιλιαρο ( συντηρητικά !) σε βλέπω για να βγει αποτέλεσμα που να βλέπετε

ειδάλλως πάρε μια κάμερα στα λεφτά που είπες και λειτούργησε την κατά πως θα έκανες σε οποιαδήποτε δραστηριότητα

Μάλιστα...δηλαδή από ότι καταλαβαίνω σε λίγα χρήματα αποτέλεσμα που να βλέπετε δεν βγαίνει. Επειδή όμως είναι κάτι που θα γίνει, ουσιαστικά ανεξαρτήτως χρημάτων, το θέμα είναι πια μπορεί να είναι η μικρότερη τιμή για κάτι που τουλάχιστον θα βλέπετε. ΑΠό ότι κατάλαβα χρειάζονται και κάποια συμπραγκαλα. Επομένως αλλάζουν και οι ερωτήσεις.
Τρίποδο= τιμή? Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά του?
Η κεφαλή video τί ειναι και τί ακριβως κάνει? Ίδια ερώτηση και για τα ccd sensors.
H είσοδος audio θα είναι πάνω στην κάμερα φαντάζομαι απλά πρέπει να προσέξουμε να υπάρχει. Πάνω σε αυτλη την είσοδο πρέπει να βάλω μικρόφωνο? Ή υπάρχουν κάμερες που έχουν ήδη?
Κάποια πρόταση συνολική υπάρχει? Τιμή...όσο το δυνατόν λιγότερα για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που να βλέπεις σχετικά καθαρά τί γίνεται πάνω στη σκηνή. Ας μην είναι τέλεια η εικόνα. Αλλά να είναι σχετικά καθαρή. Το SD και HD δεν ξέρω τι σημαίνουν (HD=High Definition?). Δεν μας απασχολεί κάτι από τα δύο εκτός αν είναι απαραίτητο. Η εικόνα που θα πάρουμε πρέπει να είναι σχετικά καλή...δεν χρειάζεται δλδ και super αποτέλεσμα αλλά όχι και να μην βλέπουμε τι γίνεται.
Ευχαριστώ και πάλι

Συνήθως η σκηνή φωτίζεται, και φωτίζεται καλά. Και καλά να μην φωτίζεται, αν το κάδρο μείνει στην σκηνή και δεν σε ενδιαφέρει το κοινό, θα σου πρότεινα κάποια κάμερα με καλό φακό και σχετικά μεγάλο διάφραγμα. Τα 3CCD είναι όντως χρήσιμα αλλά όχι τόσο για το σκοτάδι όσο για το βάθος χρώματος (colour bit). Καλό θα είναι να έχει η κάμερα πάντως. Επίσης καλό θα είναι η κάμερα να έχει είσοδο ήχου τύπου line in ώστε να πάρεις σαν είσοδο τον ήχο από την κονσόλα. Για τη δουλειά που τη θές εγώ θα κυνηγούσα καμιά μεταχειρισμένη XM1 της Canon ή καμιά XL1 που αλλάζει και φακούς. Αυτέ μπορείς να τις πετύχεις και σε λογικές τιμές ποια. Μπορεί να γράφουν σε miniDV αλλά η εικόνα τους είναι καταπληκτική.

Ωραίος!!! Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Θα τις κοιτάξω και τις δύο.