Ερώτηση για κομπιουτεράδες

Pink Panther

Established Member
17 June 2006
188
Αττική
...και όχι μόνο.

Λοιπόν, έχω ένα Η/Υ P3. Θέλω να του προσθέσω έναν 250-300GB σκληρό (IDE φυσικά), αλλά όπως μου είπαν θα αναγνωρίσει μόνο 80GB ή ακόμη και τίποτα.

Στο PC υπάρχει controller PCI (Promise Ultra100 TX2), για τον οποίο ένας πωλητής μου είπε πως θα αναγνωρίσει κανονικά τον μεγάλο σκληρό, παρότι το mobo είναι παλιό, ενώ ένας άλλος πως εξαρτάται από το μόνο από το mobo, άρα δεν θα αναγνωριστεί!

Ξέρει κάποιος τι ισχύει;

Και πρίν πάρεις controller, τσέκαρε αν η MB παίρνει κανένα update στο bios, ώστε να αναγνωρίζει μεγαλύτερους σκληρούς. Αν υπάρχει bios upgrade αξίζει τον κόπο να κάνεις μια δοκιμή, με την προϋπόθεση ότι θα έχεις εξασφαλίσει ένα UPS.

...και όχι μόνο.

Λοιπόν, έχω ένα Η/Υ P3. Θέλω να του προσθέσω έναν 250-300GB σκληρό (IDE φυσικά), αλλά όπως μου είπαν θα αναγνωρίσει μόνο 80GB ή ακόμη και τίποτα.

Στο PC υπάρχει controller PCI (Promise Ultra100 TX2), για τον οποίο ένας πωλητής μου είπε πως θα αναγνωρίσει κανονικά τον μεγάλο σκληρό, παρότι το mobo είναι παλιό, ενώ ένας άλλος πως εξαρτάται από το μόνο από το mobo, άρα δεν θα αναγνωριστεί!

Ξέρει κάποιος τι ισχύει;

P3 mboard είναι... όχι P1... Θα αναγνωριστεί κανονικά όλη η χωρητικότητα όπως και από οποιοδήποτε P4 mboard...
Προσοχή μόνο στο λειτουργικό... ισως ο τύπος σκέφτηκε ότι θα έβαζες Win95 (αν θυμάμαι καλά αναγνώριζαν μέχρι 120 MB)... Από WinMe κι επάνω, δεν έχεις πρόβλημα...
Προχώρα ακάθεκτος... Η σοφή κίνηση βέβαια θα ήταν partition σε 2 μέρη, XP, και format με NTFS...

Last edited:
Σωστός και ο Bios και ο Photis.
Τα Windows XP θα αναγνωρίσουν το σκληρό.Στη χειρότερη Bios Update.Στην ακόμη χειρότερη το controler θα λύσει το πρόβλημα.

Ο.Κ. παιδιά. Ο controller υπάρχει ήδη μέσα στον υπολογιστή, οπότε απ' ότι κατάλαβα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Σας ευχαριστώ.