Ερώτηση για λήψη ελληνικών καναλιών στο Κιλκίς, επίγεια ή δορυφορικά

Amlet

New member
31 January 2010
50
Καλησπερα Παιδια

Θα ηθελα να ρωτησω κατι γιατι δεν μπορω να βρω ποιο εξεδικευμενα ατομα απο εσας για τις αποριες μου. Απο τοτε που βγηκε το ψηφιακο σημα στις αρχες του 2013 για την περιοχη του Κιλκις,οι παππουδες δεν βλεπουν τιποτα! Δεν μπορουνε να πιασουνε κανενα καναλι μονο το ΕΤ1 και αυτο με χιονια. Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

Μπορω να βαλω δορυφορικο πιατο και να πιασω τα καναλια της Digea δωρεαν? Η μπορω να τα δω μονο απο Nova ή ConnexTV? Και αν γινετα μπορω να διαχωρισω το σημα να παει σε 2 διαφορετικες τηλεορασεις?
Μπορω να βαλω κεραια τηλεορασης ωστε να πιασουν τα καναλια? Εστειλα εκει κατι συγχωριανους να ρωτησουν στο Κιλκις τι παιζει με το σημα,και ειπαν οτι το σημα ερχετε να αντανακλαση οποτε και να δωσουμε λεφτα θα πανε χαμενα γιατι ειναι δυσκολο να πιασουμε κατι. Αυτο ισχυει?

Βοηθατε γιατι δεν γνωριζω τιποτα και δεν υπαρχουν και πολλα χρηματα για να τους βολεψω τους ανθρωπους!

Ευχαριστω πολυ!

Για το επίγειο κομμάτι δε γνωρίζω να σου πω. Σχετικά με το δορυφορικό, θα χρειαστείς ένα δορυφορικό κάτοπτρο 80 cm που θα κεντραριστεί στο δορυφόρο Eutelsat 3C (3.1°E) και έναν hd δορυφορικό δέκτη με δυνατότητα εισαγωγής biss. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε λαμβάνονται όλα τα κανάλια της digea και αναμένουμε και εκείνα της ΕΡΤ (ήδη έχουν πραγματοποιήσει δοκιμές). Θα σύστηνα να περιμένεις μέχρι να οριστικοποιηθεί - σταθεροποιηθεί η λήψη και των καναλιών της ΕΡΤ.

Σχετικά θέματα εδώ και εδώ.

Last edited:
στο κιλκις φιλε πιανει καμπανα ο Χορτιατης, αν μιλαμε για την πολη και οχι μονο. για ποια περιοχη αναφερεσαι συγκεκριμενα; επιγειο ψηφιακο δεκτη εχουν οι παππουδες σου; μου φαινεται περιεργο να λαμβανανε πριν τα αναλογικα και τωρα να μην πιανουν ψηφιακα, εκτος αν ποτε δεν πιανανε. στο κιλκις ο χορτιατης πιανει απευθειας και οχι απο ανακλαση παντως.

To κέντρο εκπομπής για το Κιλκίς είναι οι Μουριές και δεν εκπέμπει τίποτα από εκεί. http://www.digea.gr/digea/gr/Η-επίγεια-ψηφιακή-τηλεόραση/Χάρτες-Καλυψης
Σε πoιό μέρος του νομού μένεις για το αν μπορείς να κάνεις λήψη από το χορτιάτη όπως λέει και ο @Rascalicon (πιθανόν να κάναν και πριν λήψη απ'το χορτιάτη και τώρα σταμάτησε το αναλογικό σήμα)

Φίλε Amlet αναλογικά μπορεί από τις Μουριές να είχατε καλύτερο σήμα σε σχέση με λήψη από Θεσ/νικη.
Αν δεν είσαι σε κάποια δύσκολη τοποθεσία στο νομό Κιλκίς , νομίζω θα έχεις σήμα από Χορτιάτη.

Φιλε hercoulis το Κιλκις δεν λαμβανει απο Μουριες τιποτα, οι Μουριες ειναι μονο για τη μικρη περιοχη της Δοιρανης και δουλευει κανονικα. αν λαμβανεται κατι στο Κιλκις θα ειναι πολυ χαλια η καθολου. το επισημο και παντοτινο κεντρο εκπομπης για το κιλκις και το μεγαλυτερο μερος του νομου ειναι ο χορτιατης. αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν γινεται να λαμβανανε πριν τα αναλογικα καναλια και τωρα να μην λαμβανουν ψηφιακα. αν τους ειπαν κατι τετοιο χωρις να το εχουν δοκιμασει οι ιδιοι τοτε απλα τους κοροιδευουν τους ανθρωπους.

Παιδια ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον που δειχνετε. Το μαρκαρα στο googlemaps το σημειο μην φρικαρετε, ποιο πανω πατε για Βαλκανια :p Τα αναλογικα τα πιανανε κανονικα παιδια αλλα τωρα με τα ψηφιακα τπτ! Δεν ξερω γιατι, εχουμε βαλει φυσικα και αποκωδικοποιητες και στις 2 τηλεωρασεις αλλα τπτ! Να μου πειτε απο την ιδια κεραια βλεπουν και τα δυο... Δειξτε μου τα φωτα σας πατριωτες γιατι δεν σκαμπαζω τιποτε :p

Ευχαριστω για την βοηθεια σας!!

Και το λινκ για το μερος:

http://maps.google.com/maps?saddr=A...fASkH1xK4h5WpFDFPAc4uiJz7tA&mra=mift&t=m&z=16

Δεν μπορουνε να πιασουνε κανενα καναλι μονο το ΕΤ1 και αυτο με χιονια.

Τις συνδέσεις των καλωδίων εσύ τις έκανες? Πες μας τι έχεις κάνει γιατί δε μπορεί να έχεις χιόνια! Η πιάνεις ή δε πιάνεις!

Οι συνδεσεις των καλωδιων ηταν ιδιες οπως ηταν με τα αναλογικα. Δεν εχει γινει καμια αλλαγη.... Συγγνωμη αλλα για να γινω κατανοητος τι εννοω. Βαλαμε τον ψηφιακο δεκτη αλλα τιποτα, και στις 2 τηλεορασεις. Οποτε βγαλαμε τον δεκτη και αφησαμε την τηλεοραση χωρις τιποτα,και ετσι πιανει μονο την ΕΤ1 με φουλ χιονια! Ελπιζω να κατανοειτε τη λεω! Για τοποθεσια πως το κοβεις? Μακρια δεν ειναι απο Θεσσαλονικη? :p

Βάλατε το καλώδιο, που πήγαινε πριν από την κεραία στην τηλεόραση, στην υποδοχή antenna in του δέκτη; Συνδέσατε δέκτη με τηλεόραση; Συγγνώμη που γράφω αυτονόητα πράγματα αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Last edited:
Ναι παιδια μην ανησυχειτε ολα τα αυτονοητα εχουν γινει! Απλα το θεμα ειναι δειτε και εσεις την τοποθεσια...τι μπορει να γινει? Οτι μπορειτε να μου πειτε για να βοηθησω! Πως μπορω να μας βγει καλα το πραμα και οικονομικα γιατι με αυτα που ζητανε γενικα για τετοια πραγματα πρεπει να εχουμε μια περιουσια!

φιλε μου ειναι απλο. αν πιανατε τα αναλογικα καναλια του χορτιατη θα πιασετε και τα ψηφιακα. εκτος κι αν η αναλογικη ληψη πριν ηταν πολυ χαλια που με το ζορι βλεποταν. σε αυτη την περιπτωση πρεπει να δειτε την κεραια. η περιοχη αυτη αναμεσα στα βουνα ειναι οντως δυσκολη, αλλα και παλι ισχυει το παραπανω. αν πας παντως βαλε τον επιγειο δεκτη και πες μας ποσο σημα βγαζει στα καναλια 23 και 24. μπορει να βγαζει κατω απο το οριο, με μια μικρη στροφη ισως στρωσει.
η λυση μεσω δορυφορικης ειναι δυσκολη απο πολλες μεριες. θα χρειαστεις δυο δεκτες dvb-s2 και παλι θα βλεπετε μονο τα ιδιωτικα.

Καλησπερα. Οπως ειπες φιλε αυτο ηθελα να συμπληρωσω ειναι οτι η αναλογικη ληψη πριν ηταν πολυ χαλια που με το ζορι βλεποταν. θα παρω τηλεφωνο και θα τους ρωτησω για το ποσο σημα βγαζει και θα σας πω! Τι εννοεις οτι θα ειναι ποιο δυσκολη? Ποιο δαπανηρη? Απο καναλια να φανταστω θα βλεπουμεοτι υπαρχει τωρα στα αναλογικα σωστα? Γυρω στα 33 καναλια η μονο ερτ αντενα μεγκα και τα σχετικα?Ποσο παει η ληση της κεραιας? Ποσο δηλαδη κοστολογειτε το ενα και το αλλο περιπου για κατι καλο και οχι να δωσουμε μια περιουσια! Α ξεχασα να πω οτι στο σπιτι υπαρχει κατανεμητης πως το λενε αυτο που μοιραζει το σημα στο σπιτι ολο σε διαφορες μπριζες. Στο λεω για να εχεις σχετικη εικονα!

Ευχαριστω πολυ!!!

Άν έβλεπαν με το ζόρι αναλογικά είναι φυσιολογικό να μην αρκει η ένταση και η ποιότητα σήματος για τα ψηφιακά. Αν το σήμα πέσει κάτω απο 45%-50%, ξεχνάς την εικόνα. Μόνο όταν (αν?) ανοίξουν οι Μουριές θα γίνει κάτι.

Καλησπερα Παιδια!

Ρωτησα και το σημα ειναι γυρω στο 20% !! Οποτε πως το κοβετε ειναι σκουπιδενιο το σημα? Τι προτεινετε να κανω για την δορυφορικη ή για την επιγεια κεραια και ποσο πιστευετε? Και απο εξοπλισμους οτι μου προτεινετε θα παω να το βρω!

Ευχαριστω πολυ!

με τη δορυφορικη φιλε καμια σχεση δεν θα βλεπετε τα επιγεια ψηφιακα τυγχανει απλα να εκπεμπουν τα ιδιωτικα (η ερτ οχι ακομα). η λυση μιας δορυφορικης κεραιας ειναι σιγουρα πιο ακριβη, καλυτερα να παρετε μια καλυτερη κεραια σε πιο ψηλο ιστο. υπαρχουν αρκετες ως πολλες πιθανοτητες να σας ερθουν τα καναλια με σταθερο σημα. στο χωριο κανεις μα κανεις δεν λαμβανει επιγεια ψηφιακα;

Φαντασου οτι το χωριο εχει 80 κατοικους...και εκτος αυτου το σπιτι ειναι σε χαμηλο σημειο. Καποιοι εχουν καλυτερο σημειο δηλαδη περιπου 10 μετρα ποιο ψηλα απο το σπιτι και πιανουν ετσι και ετσι. Ενας γειτονας που και αυτος ειναι ψηλα εδωσε 400 ευρω που ειπανε για να πιασει τζαμι και του βαλανε ειπε ειδικη κεραια , μια κιτρινη, και 2 ενισχυτες πανω και κατω, ετσι ειπε. Αλλα ρε παιδια 400 ευρω? Δεν ειναι τραγικο το ποσο? Εδω λεμε να προσπαθησουμε να μας βγει μεχρι 100-150 το πολυ!

Ευχαριστω πολυ!!

μια απο τις πιο δυνατες κεραιες ειναι αυτη στο λινκ οπου φαινετε και η τιμη της
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=24656&cat=454&page=1
και η τιμη απο εναν ενισχυτη ιστου δυο κοματιων οπως λες ειναι αυτη
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=25101&cat=457&page=1
οπου ο συνδιασμος και των δυο ειναι μια απο τις πιο καλες λυσεις στην αγορα σε θεμα τελειας ληψης του σηματος!
τα συμπερασματα δικα σου φιλε amlet

Ωραιος stivi1981 ! Δηλαδη με αυτο το combo θα εχω σιγουρο σημα? Αν ειναι να κανω την διαδικασια να δωσω και ενα ποσο για εγκατασταση και να βολευτουμε με 200 ευρω! Γιατι ελεγα οτι κατω απο αυτα τα λεφτα δεν θα πεσω δυστηχως με αυτο το μερος που εχουμε το προβλημα..Αν θελησω να το κανω μονος θα εχω θεμα? Και μια αλλη ερωτηση: Μπορουμε να βαλουμε κανονικα αυτον τον ενισχυτη στο διαχωριστη οπως ειπα μερικα ποστ πριν? Για να παιρνει ολο το σπιτι δηλαδη καλο σημα!

Ευχαριστω πολυ ξανα για την βοηθεια!!