Ερώτηση για λήψη μεμονομένων δορυφορικών καναλιών

hariskar

Established Member
5 July 2006
287
Καβάλα
Για να δει κανείς MTV στη Βόρεια Ελλάδα πρέπει να έχει NOVA ή OTE TV; Υπάρχει και άλλος τρόπος;
Το ίδιο για Disney Channel.

Ευχαριστώ

Απο Astra 19.2' MTV για Disney Channel δεν ειμαι σιγουρος. Αγγλοφωνα ομως φιλε.

Last edited:
Καλησπέρα δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή ενότητα σορρυ αν όχι.
Εχω το εξής πρόβλημα είμαι εδώ και 4 χρόνια χωρις κανένα πρόβλημα στον Turksat 1C @ 42°E απο ότι λέει και ο δέκτης στο μενου,απο πρόχτές όμως χαθήκαν όλα τα κανάλια πλήν τα κρατικα της τουρκίας.Από ότι είδα το lnb είναι οκ πιάτο δεν κουνήθηκε και δεν υπηρξε κάτι απρόσμενο,είμαι άσχετος γι αυτο πολυ απλά τα λέω μαθένω τώρα και εγώ.
Η ερώτηση πριν καλέσω τεχνικό είναι οτι υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί ο δορυφόρος αυτός και να πάει σε άλλο νούμερο να το πώ???
Στο site kingofsat.net που έψαξα δεν βρήκα τον Turksat 1C @ 42°E παρά άλλους Turksat 2A 3Α 4Α στης 42 μοίρες αν τα λέω σωστά,αναβαθμίστηκε η γίνεται κάτι άλλο και εκ νέου ρύθμιση??.
Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια. :grinning-smiley-043

Last edited:
Καλησπέρα

Ο Turksat 1C έχει φύγει εδώ και πολλά χρόνια από τις 42Ε, τα κανάλια που έπιανες ήταν από τους 2Α, 3Α και κάποιες από τον νεώτερο 4Α, που βρίσκονται στην ίδια θέση. Αυτό που άλλαξε πριν τρεις ημέρες είναι η μεταφορά των συχνοτήτων και καναλιών του 2Α στον 4Α, και ταυτόχρονα πολλές αλλαγές στις ίδιες τις συχνότητες και τα στοιχεία εκπομπής τους. Χρειάζεται να κάνεις ξανά σκανάρισμα, αφού διαγράψεις πρώτα τη παλιά λίστα με τα κανάλια. Αν έχεις δέκτη HD, θα πιάνεις και αρκετά ελεύθερα τουρκικά κανάλια HD πλέον...

Δες και εδώ (λίστα με συχνότητες των καναλιών HD)

http://www.digitaltvinfo.gr/news/news-hdtv/item/12665-polles-allages-me-nea-kanalia-hd-stous-turksat

Σε ευχαριστώ sotos65 για τις πληροφορίες σου,το κοίταξα έκανα reset και διαγραφη όλα τα κανάλια αλλα μου έχει κολλήσει στο παλιό 1c turksat ο αποκωδικοποιητής και όταν του ζητάω νέο σκανάρισμα λεέι οτι δεν βρίσκει δορυφόρους.
Επίσης πρέπει να είναι για κλωτσιές ο δέκτης μου (ONLIEN LN 4050) απο ότι κατάλαβα γιατί με reset και ακομα κρατά τους δορυφόρους και μετά απο χειροκίνητη αναζήτηση εκ νέου δεν βρίσκει Turksat παρα μόνο έχει τον Hellas-sat ABS_1 75E Atlantic_35w και κάτι άλλα κουλά,Turksat όμως όχι.Ο δέκτης απο ότι κατάλαβα χάλι πρέπει να είναι,μάλλον θα αλλάξω δέκτη η θα φωνάξω τεχνικό.Πάντως κάποια τούρκικα κανάλια βλέπω αλλά όχι απο τον Turksat αλλά απο τους παραπάνω δορυφόρους που έγραψα και έκανα αναζήτηση. Ευχαριστώ και πάλι !!

Atlantic_35w ?
Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Κοίτα μήπως έχει βγει καμιά νέα αναβάθμιση στο δέκτη σου και έχει περασμένες και τις νέες συχνότητες.
Αν όχι πέρνα τες εσύ χειροκίνητα.

Ακόμα και με την αναβάθμιση του firmware, πάλι παλιές συχνότητες θα είναι αποθηκευμένες στον δέκτη, αφού η τελευταία του έκδοση βγήκε πριν τρία χρόνια. Η καλύτερη επιλογή είναι η αγορά ενός νέου δέκτη HD, γιατί ο παλιός υποστηρίζει μόνο τη λήψη καναλιών απλής ανάλυσης DVB-S/MPEG-2, και είναι κρίμα να χάνεις τόσα ελεύθερα κανάλια HD.

Δεν τα έχω μπερδέψη σίγουρα έτσι είναι και αυτά μου βγάζει,πάντως με νέα αναζητηση σήμερα βρήκα τα κανάλια επιτέλους και τώρα είμαι οκ,turksat πουθενά πάντως.
sotos65 έτσι ακριβώς είναι ακόμα και reset που του έκανα πάλι είναι τα κανάλια και οι δορυφόροι μέσα,χάλι δέκτης και το βλέπω να τον αλλάζω κάποια στιγμή.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων σας έμαθα και κάτι ψιλά απο αυτή την ιστορία περι sat !! :grinning-smiley-043