ερωτηση για να μαθαινουμε..

antonio76

Established Member
17 March 2008
274
Αθηνα Ηλιουπολη
καλησπερα..(ως ενδιαφερωμενος για audiolab)θελω να ρωτησω σαν αρχαριος :ADFAD2:που ειμαι κατα καποιο τροπο..παρατηρω οτι σε προ-τελικους-ολοκληρωμενους ακριβοτερης κατηγοριας οτι δεν υπαρχουν treble-bass-balance..δηλαδη χαρακτηριστικα κουμπια ενισχυτων..αυτο συμβαινει οτι ειναι μονοδρομος να ακους τον καθαρο αχρωματιστο ηχο του cd???υποδηλωνει κατι η απουσια τους???:chinscratch:

Είθισται μεταξύ των ακραιφνών χομπιστών να λέγεται,ότι κάθε τι επιπλέον που παρεμβάλεται στο σήμα,το υποβαθμίζει.Ισχύει μέν,αλλά δεν νομίζω,ότι αφορά στα συνηθισμένα μηχανήματα-συστήματα λογικής τιμής,που είναι στημένα σε συνηθισμένα καθιστικά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις,περισσότερο είναι το όφελος που έχουν,για τις ανάγκες-προβλήματα του μέσου χρήστη σε σχέση με τον χαρακτήρα του ήχου που αποδίδει το σύστημά του,αλλά και με τον χώρο που αυτό είναι στημένο.

Last edited:
Να προσθέσω επίσης ότι σε ακριβής κατηγορίας μηχανήματα, η πιστότητα του ήχου είναι τόσο μεγάλη που τα ρυθμιστικά καθίστανται εντελώς περιττά (διάβαζε: άχρηστα) εφόσον κι αν βάζεις καλές ηχογραφήσεις· όχι πως αποκλείονται και οι μονοφωνικές, αρκετές φορές αποκτούν απροσδόκητα καλό χαρακτήρα σε ακριβά συστήματα όταν αυτές είναι "σωστά" ηχογραφημένες. Και γενικά είναι θέμα ακουστικής παιδείας, όταν τα ρυθμιστικά γίνονται αυτοσκοπός τότε απομακρύνεσαι από την έννοια του "σωστού ήχου".

Βέβαια ,το ότι κάποια ακριβά ενισχυτικά θα έπρεπε να έχουν για να παίξουν, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Υ.Γ. Ξέχασε το το παραπάνω.

Re: Απάντηση: ερωτηση για να μαθαινουμε..

Είθισται μεταξύ των ακραιφνών χομπιστών να λέγεται,ότι κάθε τι επιπλέον που παρεμβάλεται στο σήμα,το υποβαθμίζει.Ισχύει μέν,αλλά δεν νομίζω,ότι αφορά στα συνηθισμένα μηχανήματα-συστήματα λογικής τιμής,που είναι στημένα σε συνηθισμένα καθιστικά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις,περισσότερο είναι το όφελος που έχουν,για τις ανάγκες-προβλήματα του μέσου χρήστη σε σχέση με τον χαρακτήρα του ήχου που αποδίδει το σύστημά του,αλλά και με τον χώρο που αυτό είναι στημένο.

+1

Τα ρυθμιστικά τονικότητας έχουν σκοπό να διορθώσουν (σε κάποιο βαθμό..) τις αδυναμίες του χώρου.

Ρυθμιστικά τονικότητας δεν χρειαζόμαστε μόνο όταν ο χώρος μας είναι σχολαστικά φροντισμένος ηχητικά, πράγμα που δεν ισχύει για το 99% των περιπτώσεων. Μια μέτρηση από επαγγελματία το αποδεικνύει αυτό.

Βέβαια, συχνά γίνεται κατάχρησή τους, με τραγικά αποτελέσματα..

οι audiolab ενισχυτες εχουν καλη φημη στον χωρο του ηχου..??αλλοι θα πουν ναι..αλλοι θα πουν ισως..αν κρινω απο τις τιμες του ειναι στη κατηγορια hi-fi και οχι hi end..τελικα τι συμβολιζει τo hi end??η τιμη η οι επιδοσεις??σκεφτομαι να ξεκινησω ακροασεις και θελω να εχω στο μυαλο μου καποια πραγματα..οι audiolab ειναι κατα καποιο τροπο η εισοδος στο hi end η απλα ενα καλο hi-fi με απουσια ρυθμιστικων τονικοτητας??

Re: Απάντηση: ερωτηση για να μαθαινουμε..

Τα ρυθμιστικά τονικότητας έχουν σκοπό να διορθώσουν (σε κάποιο βαθμό..) τις αδυναμίες του χώρου.
Η συνηθισμένη ρύθμιση πρίμα-μπάσα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τον χώρο. Η μόνη σωστή λύση είναι τα tilt controls της Quad ή τα παραμετρικά EQ.

Απάντηση: Re: ερωτηση για να μαθαινουμε..

Βέβαια ,το ότι κάποια ακριβά ενισχυτικά θα έπρεπε να έχουν για να παίξουν, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Υ.Γ. Ξέχασε το το παραπάνω.
και καποια ακριβα εχουν ...κατσε να δεις ..πως τα λενε...εεεε.."ακιουφασεις"...η καπως ετσι !!:grinning-smiley-043

χαριτολογωντας παντα..