Ερώτηση για NAS

portokali00

Senior Member
25 October 2007
552
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και χρονιά πολλά. Έχω έναν εξωτερικό σκληρό στον pc με τον οποίο stream-άρω σε 2 media players.
Αν πάρω εναν NAS για παράδειγμα :
http://www.e-shop.gr/western-digital-wdbctl0030hwt-my-cloud-3tb-p-PER.304751
απλά τον κουμπώνω στο router και τον βλέπουν το media players (με κλειστό το pc) ή θέλει και άλλη διαδικασία ;

Όπως τα λες είναι.
Απλα πρεπει να υποστηριζει και καποιον Media server (Πχ Plex, twonky) για να μπορεις να στριμαρεις και τους υποτιτλους.
Επίσης καλό είναι να υποστηριζει και καποιον torrent client (transmission) για να εκτελεί και χρεη downloading, μιας και θα είναι 24ωρο ανοιχτο.
Αν εχεις ip καμερες, προτιμησε και καποιον με δυνατοτητα Surveillance station.
Όλα τα παραπανω δεν ανεβαζουν απαραίτητα την τιμη.
Τα 2 πρωτα τα θεωρω must

Δεν ειναι απαραιτητος ο media server για να στρημαρονται υποτιτλοι. Αυτο εξαρταται απο τις δυνατοτητες του media player. Ακομα και παλια media player οπως τα wdtv ηθελαν απλα να βλεπουν τους φακελους του nas σαν smb/nfs share (συνηθως το κανει αυτοματα το nas, αλλιως το ενεργοποιεις μονος σου) και μπορουσαν να αναγνωρισουν τους υποτιτλους και να τους προβαλλουν πανω στην ταινια (οταν μιλαμε για εξωτερικα αρχεια π.χ. srt). Αφου εχεις ηδη media players, δες λιγο το manual τους να μαθεις τι θελουν για να δουλεψουν σωστα.

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Επειδή είμαι ολίγον άσχετος ...
Πως θα ξέρω τι υποστηρίζει κάθε σκληρός; Αν αγοράσω μόνος μου έναν δίσκο από online κατάστημα, θα πρέπει αυτά που μου είπες να αναφέρονται στα χαρακτηριστικά ;
Π.χ. αυτός που πόσταρα πιο πάνω δεν λέει κάτι τέτοιο. Άρα δεν κάνει;
Συγνώμη για τις πολλές και ίσως για κάποιον εντελώς απλοϊκές ερωτήσεις αλλά όπως είπα είμαι ασχετούλης !!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ειναι απαραιτητος ο media server για να στρημαρονται υποτιτλοι. Αυτο εξαρταται απο τις δυνατοτητες του media player. Ακομα και παλια media player οπως τα wdtv ηθελαν απλα να βλεπουν τους φακελους του nas σαν smb/nfs share (συνηθως το κανει αυτοματα το nas, αλλιως το ενεργοποιεις μονος σου) και μπορουσαν να αναγνωρισουν τους υποτιτλους και να τους προβαλλουν πανω στην ταινια (οταν μιλαμε για εξωτερικα αρχεια π.χ. srt). Αφου εχεις ηδη media players, δες λιγο το manual τους να μαθεις τι θελουν για να δουλεψουν σωστα.
Άρα αυτά πρέπει να υποστηρίζονται από τους players και οχι από τον σκληρό ;
Αν είναι έτσι , αφού τώρα κάνω streaming από τον εξωτερικό σκληρό του pc και οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά, υπάρχει περίπτωση να μην παίζουν από τον NAS ;
Οι players είναι Xtreamer και Zidoo X6 Pro.

Last edited:
Κατα 99,99% ενας δικτυακος σκληρος υποστηριζει network share, μεσω ενος ή και των δυο πρωτοκολλων που ανεφερα (smb, nfs). Αν θελεις πες μας ποια media player εχεις να δουμε τι γινεται με αυτα. Βεβαιωσου επισης οτι ο δικτυακος σκληρος που θα παρεις εχει τουλαχιστον torrent client, ωστε να μπορεις να κατεβαζεις και να μοιραζεις με κλειστο το pc.

Επισης δες λιγο και αυτο http://www.e-shop.gr/d-link-dns-327l-sharecenter-2-bay-cloud-network-storage-enclosure-p-PER.614649. Το αγοραζεις "γυμνο" (χωρις σκληρο), αλλα ειναι σαφως μεγαλυτερων δυνατοτητων απο το wd που ανεφερες.

Κατα 99,99% ενας δικτυακος σκληρος υποστηριζει network share, μεσω ενος ή και των δυο πρωτοκολλων που ανεφερα (smb, nfs). Αν θελεις πες μας ποια media player εχεις να δουμε τι γινεται με αυτα. Βεβαιωσου επισης οτι ο δικτυακος σκληρος που θα παρεις εχει τουλαχιστον torrent client, ωστε να μπορεις να κατεβαζεις και να μοιραζεις με κλειστο το pc.
Όσο έγραφες αυτό εγώ έγραφα πιο πάνω ποιά είναι τα player !!!! ;)

Δες και το νημα για share center 320 (προκατοχος του 327) να δεις τις δυνατοτητες του.

Άρα αυτά πρέπει να υποστηρίζονται από τους players και οχι από τον σκληρό ;
Αν είναι έτσι , αφού τώρα κάνω streaming από τον εξωτερικό σκληρό του pc και οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά, υπάρχει περίπτωση να μην παίζουν από τον NAS ;
Οι players είναι Xtreamer και Zidoo X6 Pro.

θα εισαι μια χαρα. Ψαξε μονο λιγο ποιο nas/δικτυακο σκληρο θα παρεις για να βεβαιωθεις οτι σε καλυπτει. Ολα ομως θα μπορουν να κανουν αυτο που θελεις, δηλαδη να παιζεις απο εκει αρχεια βιντεο. Θα ειναι κριμα να δαπανησεις σχεδον 200 ευρω και να το μετανιωσεις μετα απο λιγους μηνες. Δες λιγο τα αντιστοιχα νηματα για τα διαφορα nas και επισκεψου τις σελιδες των κατασκευαστων, οπου πολλοι προσφερουν ενα demo του λειτουργικου του συστηματος.

Δες και το νημα για share center 320 (προκατοχος του 327) να δεις τις δυνατοτητες του.

θα εισαι μια χαρα. Ψαξε μονο λιγο ποιο nas/δικτυακο σκληρο θα παρεις για να βεβαιωθεις οτι σε καλυπτει. Ολα ομως θα μπορουν να κανουν αυτο που θελεις, δηλαδη να παιζεις απο εκει αρχεια βιντεο. Θα ειναι κριμα να δαπανησεις σχεδον 200 ευρω και να το μετανιωσεις μετα απο λιγους μηνες. Δες λιγο τα αντιστοιχα νηματα για τα διαφορα nas και επισκεψου τις σελιδες των κατασκευαστων, οπου πολλοι προσφερουν ενα demo του λειτουργικου του συστηματος.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Μια και το κατέχεις το αντικείμενο μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις και κάποιον σκληρό για τα συνδυάσω ;

Οι πιο πολλοί εδώ προτείνουν wd red, λόγω της μεγαλύτερης εγγύησης που έχουν. Προσωπικά προτιμώ ότι φτηνότερο βρω, που συνήθως είναι wd green. Απλά το παρακολουθώ με smart test για σημάδια κόπωσης.

Κι εγω red Θα προτείνω.
Ειχα 2 wd green και μου εσκασαν, ενώ το smart test εδειχνε μια χαρα.
Ισως το torrent να τους λυγισε, γι αυτό και πηρα red.
Η διαφορα είναι εμφανης στην θερμοκρασια και στον θορυβο.

Όχι, δεν θελει παραπανω από 4
Οσα θελεις βαζεις
Πιστευω ότι τα 3Τ είναι καλα σε σχεση τιμης/χωρητικοτητας

@avpap
Φιλος που στριμαρει από καινουργια Samsung tv, την πατησε με τον wd, επειδή ο wd δεν υποστηριζε media server
Αντίθετα εγω με τον zyxel λογω twonky, δεν εχω πρόβλημα, γι αυτό και το ανεφερα
Media player δεν εχω, παιζω με pc και δεν το γνωρίζω αυτό που λες
Δηλαδη τι πρεπει να υποστηριζει ο media player;

Re: Απάντηση: Ερώτηση για NAS

@avpap
Φιλος που στριμαρει από καινουργια Samsung tv, την πατησε με τον wd, επειδή ο wd δεν υποστηριζε media server
Αντίθετα εγω με τον zyxel λογω twonky, δεν εχω πρόβλημα, γι αυτό και το ανεφερα
Media player δεν εχω, παιζω με pc και δεν το γνωρίζω αυτό που λες
Δηλαδη τι πρεπει να υποστηριζει ο media player;

για playback απο smart tv συνηθως χρειαζεται dlna/media server, αν και εχω την εντυπωση (ομως δεν ειμαι καθολου μα καθολου σιγουρος) οτι καποιες υποστηριζουν playback απο network shares. Αυτο ομως χρειαζεται να το εξετασει κανεις βλεποντας τα χαρακτηριστικα του media player της τηλεορασης του.

http://hometheatrelife.com/zidoo-x6-pro-review/
"Real world testing saw 1080p and 4K H.264 streamed fine via Wifi from my server’s NFS share"

αλλα νομιζω οτι σχεδον ολοι οι media players το υποστηριζουν αυτο. Ειναι θεμα software στην τελικη, και οχι hardware. To zidoo τρεχει kodi απο οτι ειδα, το οποιο εξ ορισμου υποστηριζει playback απο network shares. Δεν ειναι κατι το φοβερο και τρομερο, απλα ειναι ενας πιο απλος τροπος για να "βλεπει" ο media player τα αρχεια. Το dlna ποτε μου δεν το συμπαθησα, γιατι ειχα ασχημες εμπειριες με αναπαραγωγη υποτιτλων, αλλα καταλαβαινω οτι ειναι βολικο για οσους εχουν smart tvs.

Ta 3tb προσφερουν οντως τον καλυτερο λογο τιμης/αποδοσης.

Ανησυχητικο αυτο με το smart test που δεν προιδεαζε για το τελος του σκληρου. Ευχαριστω και θα το εχω υποψιν μου.

Καλησπερα μιας και το συζητατε να ρωτησω κατι
Εχω ενα synology nas και βλεπω σε μια samsung με τον media player που εχει μεσω dlna και ολα μια χαρα! Και υποτιτλοι και ολα!
Απλα καποια στιγμη δοκιμασα εναν παλιο media player που εχω της lg και ενω ειδε μια χαρα το nas υποτιτλους δεν ειδα ποτε!
Πρεπει να κανω καποια ρυθμιση η επειδη ειναι παλιος ο media player απλα δεν τους βλεπει;

Κατά τη γνώμη μου, πάρε το μεγαλύτερο δίσκο που αντέχεις οικονομικά. Γεμίζουν για πλάκα και η αναβάθμιση σε μεγαλύτερους είναι ακόμη πιο δύσκολη. Έχω 4 x 5 TB WD RED και μετανιώνω που δε πήρα τους 6άρηδες.

Έχω καταλάβει σωστά οτι με usb μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό; Θα φαίνεται κι αυτός και θα μπορεί να κάνει streaming από εκεί; Η μήπως πρέπει να είναι ειδικών προδιαγραφών ;

Έχω καταλάβει σωστά οτι με usb μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό; Θα φαίνεται κι αυτός και θα μπορεί να κάνει streaming από εκεί; Η μήπως πρέπει να είναι ειδικών προδιαγραφών ;

Εξαρταται απο το nas. Σε ενα παλιο lacie network space2 που ειχα, το usb μπορουσε να χρησιμοποιηθει ειτε για συνδεση με pc (και να χρησιμοποιηθει ως usb δισκος), ειτε για επεκταση του nas. Το wd που μας εδωσες λινκ στην αρχη, διαβαζοντας τα σχολια χρηστων στο eshop, προσφερει μονο επεκταση με αλλους σκληρους μεσω usb και οχι συνδεση με pc.

Εξαρταται απο το nas. Σε ενα παλιο lacie network space2 που ειχα, το usb μπορουσε να χρησιμοποιηθει ειτε για συνδεση με pc (και να χρησιμοποιηθει ως usb δισκος), ειτε για επεκταση του nas. Το wd που μας εδωσες λινκ στην αρχη, διαβαζοντας τα σχολια χρηστων στο eshop, προσφερει μονο επεκταση με αλλους σκληρους μεσω usb και οχι συνδεση με pc.
Ευχαριστώ πολύ. Μάλλον προσανατολίζομαι προς το D-Link DNS 327L ,σε συνδυασμό με έναν red στα 3 ή 4 TB .
Πιθανόν οταν είναι να το κάνω να σας ξαναζαλίσω λίγο αν έχω απορίες στο στήσιμο ....
Χρονια πολλά !!!!!!!

Για οικονομικότερη έτοιμη λύση πας σε zyxel, σε κάτι πιο ακριβό κοιτάς προς synology. Αλλιώς σε hp microserver gen 8.

Ο synology ds214 που πήρα είναι πολύ καλός. 2 bay, κάνεις κ raid αν θες ή απλά αυτόνομους, έχει δυο USB3 και μία USB2 μπροστά. Μπορείς να συνδέσεις 3 εξωτερικούς δηλαδή. USB hub δεν έχω δοκιμάσει. Εννοείται ότι αυτοί γίνονται αυτόματα share και τους βλέπεις στο δίκτυο.
Ανεβαίνεις σε τιμή αλλά...έχεις μία καλή επένδυσή. 17 Watt καίει σε ηρεμία η στο κατέβασμα (έπιασα 2,4mb/sec σε 24adsl) και το πολύ 20 Watt όταν παίζει streaming LAN (με wifi αυξάνει λίγο 2-3 Watt κ θέλει wifi dongle). Δες το σαν λύση κ επένδυση.