Ερωτηση για PANNY 42PX80E

costas-zx

New member
30 November 2007
71
Γεια χαρα σε ολους

Ημουν ετοιμος για LCD μετα αλλαξα γνωμη και λεω να παω προς plasma αφου ενδιαφερομαι για τηλεοπτικο σημα και λιγο dvd.
Χτες πηγα mediα markt (μαρουσι) και παρατηρησα μια σαφη διαφορα φωτεινοτητας υπερ των lcd.
Δεν ειμαι γνωστης και ως εκτουτου αδυνατουσα να διακρινω πλεονεκτημa στην εικονα της 42px80 σε σχεση με τις αλλες 42αρες(lcd) που επαιζαν διπλα της.
Ολες επαιζαν alpha,επαιξα με τις ρυθμισεις της panasonic και ακρη δεν εβγαλα.
Τα ιδια και στο τμημα με τις 37αρες.
(Μου φανηκε ρε παιδια οτι οι samsung και lcd kai plasma εβγαζαν την καλυτερη εικονα)
Πηγα φτιαγμενος να δω τη panny να κανει τη διαφορα που περιμενα αλλα εφυγα προβληματισμενος με κυριο θεμα τη διαφορα φωτεινοτητας.
Ισως η θεαση σε ενα μαγαζι με τοσο φως,με κακορυθμισμενες συσκευες κλπ να ηταν λαθος αλλα θα ηθελα μια αποψη απο εσας που ειστε μυημενοι.

Ευχαριστω.

νομιζω οτι το θεμα μου ανοιξες θα μεταφερθει συντομα στο νημα των px80 αλλα ο κανονας ειναι οτι οι πλασμα εχουν τεραστα διαφορα απο τις lcd στο contrast(υπερ αυτων) και στην φωτεινοτητα(εναντιον αυτων)

Γεια χαρα σε ολους

Ημουν ετοιμος για LCD μετα αλλαξα γνωμη και λεω να παω προς plasma αφου ενδιαφερομαι για τηλεοπτικο σημα και λιγο dvd.
Χτες πηγα mediα markt (μαρουσι) και παρατηρησα μια σαφη διαφορα φωτεινοτητας υπερ των lcd.
Δεν ειμαι γνωστης και ως εκτουτου αδυνατουσα να διακρινω πλεονεκτημa στην εικονα της 42px80 σε σχεση με τις αλλες 42αρες(lcd) που επαιζαν διπλα της.
Ολες επαιζαν alpha,επαιξα με τις ρυθμισεις της panasonic και ακρη δεν εβγαλα.
Τα ιδια και στο τμημα με τις 37αρες.
(Μου φανηκε ρε παιδια οτι οι samsung και lcd kai plasma εβγαζαν την καλυτερη εικονα)
Πηγα φτιαγμενος να δω τη panny να κανει τη διαφορα που περιμενα αλλα εφυγα προβληματισμενος με κυριο θεμα τη διαφορα φωτεινοτητας.
Ισως η θεαση σε ενα μαγαζι με τοσο φως,με κακορυθμισμενες συσκευες κλπ να ηταν λαθος αλλα θα ηθελα μια αποψη απο εσας που ειστε μυημενοι.

Ευχαριστω.

Στο Μαρούσι την είχα δει και εγώ πριν την παραλάβω, σε πληροφορώ ότι δεν είχε καμία σχέση με την απεικόνιση που συνάντησα όταν την άνοιξα σπίτι μου (το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει για όλες τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα stand του μαγαζιού:smash:).

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οποιαδήποτε τηλεόραση και να επιλέξεις θα είναι πολύ καλύτερη από αυτό που βλέπεις στα μαγαζιά.

Πολλές πληροφορίες για την συγκεκριμένη μπορείς να βρεις στο νήμα για την ΡΧ80.

Re: Απάντηση: Ερωτηση για PANNY 42PX80E

Εγω νομιζω να αγορασεις οποια σου ταιριαζει καλυτερα στο ματι.

Μερικοι ανθρωποι προτιμουν την πιο φωτεινη εικονα των LCD.

Όταν την πας στο σπίτι αν δοκιμάσεις να δεις σε LCD σε ψιλοσκοτεινό περιβάλλον θα πονέσουν τα μάτια σου σε 10 λεπτά και θα κατεβάσεις την φωτεινότητα στο 50% το πολύ (να δεις και λίγο μαύρο). Εδώ στην πλάσμα και στην SXRD μου η φωτεινότητα είναι το πολύ στο 50....

Γεια σας παιδια.Διαβαζω το φορουμ απο τα Χριστουγεννα αλλα ποσταρω 1η φορα.Εχω καταληξει σε 3 TV: 42px80,40f86,40w4000.Σε ολα τα review υπαρχουν πολυ καλες κριτικες για την px80.Πηγα κι εγω στο mediα markt στο Μαρουσι κ απογοητευτηκα.Η διαφορα στην εικονα με τις διπλα lcd ακομα και των 900 ευρω (οπως κ με την plasma samsung ηταν τεραστια οσες ρυθμισεις κι αν εκανα.Λεω μπορει να φταινε οι συνδεσεις αλλα το ιδιο ηταν και στην 37ρα.Θολουρα,σκοτεινοτητα κ αδυναμια καταγραφης των λεπτομεριων στην εικονα.Λεω να περιμενω να δω τη 42pz85 αλλα βλεπω καταναλωση 385w οταν η w4000 εχει 176!!!

Aν υποψιαστώ ότι υπάρχει άνθρωπος που αγοράζει τηλεόραση με βάση την κατανάλωση.......... θα πεθάααανωω.

Διαφωνω.Νομιζω οτι ισως υπαρχουν σοβαροτεροι λογοι να ωθησουν καποιο στην αυτοκτονια.

οι ονομαστικές ισχύς δεν ισχύουν και τόσο , πέφτουν εως και 60% κάτω ( μετά από calibration ) , οπότε δεν υπάρχει χοντρό ζήτημα ( ισχύει και για τους 2 τύπους ) όσον αφορά το πήγα σε κατάστημα , συνήθως στο κατάστημα δεν βγάζεις άκρη ... πρέπει να το δεις σε δικό του χώρο , σπίτι και έτσι ...

δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 1000 ευρώ εαν δεν βλέπεις BR και αν δεν κολλήσεις κάποιο pc επάνω να βλέπεις 720 και 1080 videofiles ...

Η 42ΡΧ80 έχει 255 KW (τεχνικά χαρακτηριστικά από το εγχειρίδιο).

Κοψε το "Κ" γιατι θα αναγκαστουμε να εισαγουμε παλι ρευμα :smash:

Παντως αν γεμισεις το σπιτι σου πολυ ενεργοβορες συσκευες, απο pc/tv/hifi/κουζινες/λαμπες, επιπτωσεις δε θα εχει μονο η τσεπη σου.
Ελπιζω μεχρι το Πασχα να εχει παρουσιαστει η w4000.Aυτο που με χαλα στην f86 ενω την ειχα προκρινει ειναι η αισθηση της πλαστικης εικονας,σαν να εχει ενα ναυλον μπροστα στην οθονη.

Γεια σας παιδια.Διαβαζω το φορουμ απο τα Χριστουγεννα αλλα ποσταρω 1η φορα.Εχω καταληξει σε 3 TV: 42px80,40f86,40w4000.Σε ολα τα review υπαρχουν πολυ καλες κριτικες για την px80.Πηγα κι εγω στο mediα markt στο Μαρουσι κ απογοητευτηκα.Η διαφορα στην εικονα με τις διπλα lcd ακομα και των 900 ευρω (οπως κ με την plasma samsung ηταν τεραστια οσες ρυθμισεις κι αν εκανα.Λεω μπορει να φταινε οι συνδεσεις αλλα το ιδιο ηταν και στην 37ρα.Θολουρα,σκοτεινοτητα κ αδυναμια καταγραφης των λεπτομεριων στην εικονα.Λεω να περιμενω να δω τη 42pz85 αλλα βλεπω καταναλωση 385w οταν η w4000 εχει 176!!!

Κοίταξε....

Υπάρχει η σωστή εικόνα....και η εντυπωσιακή εικόνα.
Κατά την γνώμη μου η PX80 είναι από τις τηλεοράσεις με σωστή εικόνα.
Θα διαφωνήσω κάθετα για το ότι οι LCD των 900 euro μπορούν να χτυπήσουν την συγκεκριμένη τηλεόραση. Ειδικά στο τηλεοπτικό.
(Φαντάσου ότι μετά από εκτεταμένο συγκριτικό της Sony 40W3000 -μια από τις καλύτερες LCD που κυκλοφορούν- με την 42PX80 σε τηλεοπτικό κέρδισε κατά κράτος η δεύτερη ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και το κόστος)
Έπαιξες καθόλου με τις ρυθμίσεις των τηλεοράσεων που κοίταξες;
Οι περισσότερες είτε είναι αρύθμιστες είτε είναι ''ρυθμισμένες''....τέζα!

Αναφορικά με τις Samsung....δεν βρήκα ούτε μια από την LCD σειρά της να πάιζει όπως πρέπει. Πιθανότατα γιατί με ενοχλούν και άλλα πράγματα επάνω τους και γιατί από κάποια χρήματα και πάνω δεν είναι ανάγκη να σκεπτόμαστε και πολύ. SONY X3500 και άγιος ο Θεός. (Σήμερα που ...γράφουμε)

Σχετικά με την κατανάλωση....αυτή δεν είναι σταθερή.
Είναι....ονομαστική. Και στις plasma ειδικότερα εξαρτάται άμεσα από την φωτεινότητα του περιεχόμενου και τις ρυθμίσεις φωτεινότητας/αντίθεσης.
Οπότε...μην μασάς.
Υπάρχει περίπτωση οπου LCD με χαμηλότερη ονομαστική κατανάλωση...τελικά στην πράξη να καίει περισσότερο από μια plasma.

Υπάρχει περίπτωση οπου LCD με χαμηλότερη ονομαστική κατανάλωση...τελικά στην πράξη να καίει περισσότερο από μια plasma.

Αυτο ειναι ανακριβεια.

Οι κατασκευαστες δινουν την μεση καταναλωση δηλαδη με διαφορες συνθηκες και παντα οι πλασμα θα εχουν παραπανω γιατι λειτουργουν με υψηλοτερη ταση και αρα εχουν και μεγαλυτερη καταναλωση.

Διαβαστε και εδω να δειτε...

http://reviews.cnet.com/4520-6475_7-6400401-3.html

Bεβαια οι διαφορες σε πολλες περιπτωσεις δεν ειναι μεγαλες. Πχ...

Sony KDL-46XBR4 -> 256 Watt
Panasonic TH-42PX60U -> 245.04 Watt

Την λιγοτερη καταναλωση σε σχεση με το μεγεθος την εχουν οι προβολικες.