Ερώτηση για παράκεντρη λήψη Thor 1°W με κέντρο 19.2°E

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Θα μπορούσα να μάθω από τους πλέον έμπειρους του forum αν θα είχε νόημα η τοποθέτηση παράκεντρου LNB στις 0.8W με κέντρο 19.2Ε σε πιάτο 1.10x1.20 στην Αθήνα?
Έχω την περιέργεια αν θα μπορούσαν να κατέβουν έστω και λίγες δέσμες από αυτή την οριακή λήψη.

Re: Ερώτηση για παράκεντρη λήψη Thor 0.8W με κέντρο 19.2Ε

Το σημα ειναι πολυ ισχυρο στην Ελλαδα για την ευρωπαικη δεσμη του Thor 0.8W. Στη Β. Ελλαδα κατεβαινουν πολυ ευκολα και παρακεντρα. Και στην Αθηνα δεν θα υπρχει προβλημα πιστευω.

Έχω ένα lnb παράκεντρα σε mabo 1.30, κεντραρισμένο όπως λες και εσύ στις 19.2. Κατεβαίνουν αρκετές -πάρα πολλές- συχνότητες από τον Thor. Μόνο με τη nordic δέσμη υπάρχει στην ουσία πρόβλημα..

Πολύ θετικά τα νέα λοιπόν από τις πρώτες απαντήσεις σας, οπότε και θα το δοκιμάσω.
Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι στην υπάρχουσα ράγα συγκράτησης των LNB μου τερματίζει το LNB για τις 4.8Ε.
Θα πρέπει να προσθέσω και άλλη μια ράγα επέκτασης ή υπάρχει καμιά άλλη πατέντα για μια μόνο τόσο κοντινή προσθήκη LNB;

Εγώ έχω τρεις ράγες. Την τελευταία μάλιστα την έβαλα πολύ πρόσφατα μια και ήθελα καλύτερη στήριξη στο lnb για τις 4.8-3.1Ε (τα πιάνω μαζί). Ο χώρος που άνοιξε με έκανε να δοκιμάσω το lnb για την 0.8w και κάποια στιγμή έχω σκοπό προσπαθήσω να δοκιμάσω αν μπορεί να γίνει λήψη και από δυτικότερους 4-5W ή 7W.

20130201084859small.jpg

Ελπίζω κάποια στιγμή να μεταφέρω τα lnb από εδώ σε ένα Τ90, και το κάτοπτρο αυτό να το κάνω κινητό μια και οι παράκεντρες λήψεις έχουν αρκετά μειωμένο σήμα...

Εγώ έχω τρεις ράγες. Την τελευταία μάλιστα την έβαλα πολύ πρόσφατα μια και ήθελα καλύτερη στήριξη στο lnb για τις 4.8-3.1Ε (τα πιάνω μαζί). Ο χώρος που άνοιξε με έκανε να δοκιμάσω το lnb για την 0.8w και κάποια στιγμή έχω σκοπό προσπαθήσω να δοκιμάσω αν μπορεί να γίνει λήψη και από δυτικότερους 4-5W ή 7W.

20130201084859small.jpg

Ελπίζω κάποια στιγμή να μεταφέρω τα lnb από εδώ σε ένα Τ90, και το κάτοπτρο αυτό να το κάνω κινητό μια και οι παράκεντρες λήψεις έχουν αρκετά μειωμένο σήμα...

Αν βρίσκεσαι στα βόρεια θα πιάσεις σίγουρα τα κρατικά της Γαλλίας στις 5W (11591V)...

Βασικά το μετακίνησα λίγο ανατολικότερα χωρίς να πολυδώσω σημασία ούτε να το κοιτάξω καλά για να κεντραριστεί, και με μια δοκιμή που έκανα είδα ότι το ίδιο lnb κατεβάζει συχνότητες και από 0.8W αλλά και από τις 4.0W.
Είναι ενδιαφέρον ότι όταν ψάχνει κανείς παράκεντρα χωρίς βοήθεια από πεδιόμετρο, υπάρχουν κάποιες θέσεις που μπορείς να πιάσεις σήμα από κάποιες συχνότητες, αλλά δεν είναι και η σωστή θέση για το lnb. Η ιδανική θέση για να πιάνεις το μέγιστο στη συγκεκριμένη συχνότητα μπορεί να είναι και αρκετά μακρύτερα από εκεί που νομίζεις ότι έχεις καλο(υτσικο) σήμα.
Το πρόβλημα που παρατήρησα με τη συγκεκριμένη εγκατάσταση που έχω στο ακριανό lnb, είναι ότι ότι το μήκος της λάμας της βάσης έχει γίνει πολύ μεγάλο και όταν φυσά αέρας έχει αρκετή ταλάντωση ώστε να χάνεται το -λιγοστό- σήμα.

Last edited:
Σε 80άρι με κέντρο 9Ε, παράκεντρα έχω στενό lnb για 5Ε και 7Ε. Αν βάλω δίπλα του ένα κανονικό lnb θα μου ανοίξει τον Thor;