Ερώτηση για πικάπ

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,523
Βέλγιο
Θα ήθελα τη βοήθειά σας.Ο πατέρας μου μου δίνει το πικάπ του το οποίο είναι αρκετά παλιό μαζί με τη συλλογη από βινύλλια που έχει συλλέξει τόσα χρόνια.Επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα από πικάπ θέλω να σας ρωτήσω αν αξίζει σαν πικάπ. Το μοντέλο είναι της Ηitachi HT-500.Κάποια άλλα χαρακτηριστικά που γράφει πάνω στο πλαίσιό του είναι Quartz Unitorgue και μετά αναφέρει τα μεγέθη που μπορεί να παίξει size 17( 7'') και 30 ( 12''), όπως και η ταχύτητα 33-45.Στο βραχίονα αναφέρει ότι υπάρχει το Gimbal Support System.Συγνώμη για την άγνοια που με χαρακτηρίζει μιας και δεν είχα ποτέ πικάπ, το σύστημα αυτό(ενισχυτής,πικάπ,κασσετόφωνο) μου είπε ο πατέρας μου ότι χαρακτηριζόταν στην εποχή του ως η <<γκρι hitachi>> και ήταν πανάκριβο για την τότε εποχή.Γνωρίζει κάποιος παλιός τί εστί το συγκεκριμένο πικάπ?

koita oute egw 3erw polla apo pic up!
alla ama alazei kefali bwreis na valeis mia kali ortofon kai ama t pic up einai direct drive kai oxi m imanta tote eisai arketa kala!

Έλα ντε, το direct drive δεν είναι και πιο θορυβώδες;

Αν θες τη γνώμη μου, δες άμα "ρετουσάρεται", αλλιώς πάρε ένα Rega P3 ή κάποιο εισαγωγικό Project για αρχή και βλέπεις...

Βάλε και καμιά Denon κεφαλή επάνω...

Θα ήθελα τη βοήθειά σας.Ο πατέρας μου μου δίνει το πικάπ του το οποίο είναι αρκετά παλιό μαζί με τη συλλογη από βινύλλια που έχει συλλέξει τόσα χρόνια.Επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα από πικάπ θέλω να σας ρωτήσω αν αξίζει σαν πικάπ. Το μοντέλο είναι της Ηitachi HT-500.Κάποια άλλα χαρακτηριστικά που γράφει πάνω στο πλαίσιό του είναι Quartz Unitorgue και μετά αναφέρει τα μεγέθη που μπορεί να παίξει size 17( 7'') και 30 ( 12''), όπως και η ταχύτητα 33-45.Στο βραχίονα αναφέρει ότι υπάρχει το Gimbal Support System.Συγνώμη για την άγνοια που με χαρακτηρίζει μιας και δεν είχα ποτέ πικάπ, το σύστημα αυτό(ενισχυτής,πικάπ,κασσετόφωνο) μου είπε ο πατέρας μου ότι χαρακτηριζόταν στην εποχή του ως η <<γκρι hitachi>> και ήταν πανάκριβο για την τότε εποχή.Γνωρίζει κάποιος παλιός τί εστί το συγκεκριμένο πικάπ?

Tο πικάπ σου είναι αυτό;

http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_page.php?pic_id=2307

Βέβαια αυτό που βρήκα λέει ΜΚ ΙΙ που προφανώς θα είναι κάποια παραλλαγή ή βελτίωση. Μάλλον δεν θα πρέπει να έχει και σημαντικές διαφορές από το δικό σου.

Βρίσκω τα στοιχεία του από την Στερεοφωνία: Αμεση οδήγηση κινητήρας ελεγχόμενος από Quartz. Wow & Flutter 0.02% Rumble -78 dB Βάρος 11,5 kg

Στην ερώτησή σου εάν αξίζει αυτό το πικάπ: ΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ και με το παραπάνω!
Ηταν πολύ καλό (κορυφαίο) στην εποχή του και εξακολουθεί να είναι. Μην ακούς τι σού λένε διάφοροι να το αλλάξεις ή να πάρεις κάτι άλλο. Αμα έχεις τέτοιο εργαλείο στα χέρια σου ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ. Τέρμα. Δεν βγαίνουν σήμερα τέτοια μηχανήματα.
Μία κεφαλή θα του αλλάξεις γιατί ύστερα από τόσα χρόνια προφανώς δεν θα είναι σε καλή κατάσταση πια, και δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ερώτηση για πικάπ

Αν θες τη γνώμη μου, δες άμα "ρετουσάρεται", αλλιώς πάρε ένα Rega P3 ή κάποιο εισαγωγικό Project για αρχή και βλέπεις...

Τα καλά direct drive δεν ήταν θορυβώδη. Το αντίθετο μάλιστα.
Επιπλέον τα direct drive δεν χρειάζονται συντήρηση.
Εξάλλου όλες οι εταιρίες γύρω στα '80 είχαν τα φθηνά μοντέλα τους belt drive και τα καλά και ακριβά direct drive.

Αν δεν έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, κράτα το. Δες τι κεφαλή φορά και αν μπορείς προς το παρόν να βρεις ανταλλακτική βελόνα γι' αυτήν. Και ψάξε ενισχυτή που να έχει είσοδο phono (πιθανότατα κινητού μαγνήτη - mm).

Re: Απάντηση: Ερώτηση για πικάπ

Tο πικάπ σου είναι αυτό;

http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_page.php?pic_id=2307

Βέβαια αυτό που βρήκα λέει ΜΚ ΙΙ που προφανώς θα είναι κάποια παραλλαγή ή βελτίωση. Μάλλον δεν θα πρέπει να έχει και σημαντικές διαφορές από το δικό σου.

Βρίσκω τα στοιχεία του από την Στερεοφωνία: Αμεση οδήγηση κινητήρας ελεγχόμενος από Quartz. Wow & Flutter 0.02% Rumble -78 dB Βάρος 11,5 kg

Στην ερώτησή σου εάν αξίζει αυτό το πικάπ: ΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ και με το παραπάνω!
Ηταν πολύ καλό (κορυφαίο) στην εποχή του και εξακολουθεί να είναι. Μην ακούς τι σού λένε διάφοροι να το αλλάξεις ή να πάρεις κάτι άλλο. Αμα έχεις τέτοιο εργαλείο στα χέρια σου ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ. Τέρμα. Δεν βγαίνουν σήμερα τέτοια μηχανήματα.
Μία κεφαλή θα του αλλάξεις γιατί ύστερα από τόσα χρόνια προφανώς δεν θα είναι σε καλή κατάσταση πια, και δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Θα συμφωνησω οτι ειναι αρκετα καλο πικαπ για την εποχη του αλλα η υπερβολη του οτι σημερα δεν φτιαχνονται τετοια μηχανηματα, με βρισκει καθετως αντιθετης γνωμης. Μην ξεχναμε οτι σημερα χρησιμοποιουνται καλυτερα υλικα στις υλοποιησεις, και οι ανοχες ειναι κατα πολυ μικροτερες, λογο χρησης υψηλης ακριβειας μηχανηματων, στην κατασκευη πχ των πηγαδιων και των αξονων. Ακομη και στους βραχιονες...

Για τα καλύτερα υλικά σήμερα δεν θα έβαζα και το χέρι μου στην φωτιά... ;)
Για μία καλύτερη εν γένει υλοποίηση... Ναι άμα πληρώσει κανείς ένα βαρβάτο 4ψήφιο~5ψήφιο ποσό σε κάτι μπορεί να γίνει...
Τέτοιο όμως σαν το ΗΤ-500 δεν θα βρει...

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές,είναι ίδιο με το λινκ που έβαλες Komhst με τη μόνη διαφορά ότι ο βραχίονας δεν είναι ακριβως ο ίδιος.Το πικάπ είναι μια χαρά από άποψη λειτουργίας,ίσως θέλει όμως η κεφαλή του αλλαγή μιας και ακούγονται κάποια χρατςκατα τη διάρκεια λειτουργίας του.Μπορείτε να μου συστήσετε κάποιο κατάστημα για να πάω να το κάνω σαν καινούργιο? Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, το σίγουρο είναι ότι δεν θα το αποχωριστώ!:ernaehrung004:

Εγώ το δικό μου http://www.vinylengine.com/phpBB2/album_page.php?pic_id=3803
το είχα πάει στον Ιωνά Σακκή, Exclusive Audio, τηλ. 210 8236225
πίσω από το Πολυτεχνείο και έκανε πολύ καλή δουλειά.
Εβαλα μία κεφαλή Goldring http://www.goldring.co.uk/moving_coil_cartridges/1012gx_cartridge.htm
δεν θυμάμαι πόσο κόστισε, αλλά δεν κόστισε πολύ.
Ο Ιωνάς είναι γνώστης, ευγενέστατος, και σωστός επαγγελματίας.
Σου τον συστήνω ανεπιφύλαχτα.

Σαφώς και δεν πρέπει να το αποχωριστείς αυτό το πικάπ.

Απάντηση: Re: Ερώτηση για πικάπ

+ 1 και χωρις εξτρα κεφαλη

Φίλε !!!
Θα σου πρότεινα να κρατήσεις το πικάπ γιατί σίγουρα την εποχή εκείνη ...που βγήκε το θέμα τα ψάχναν περισσότερο και πιό τίμια.....απο ότι σήμερα...
Απλά ανάλογα με το πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις πάρε μία καινούργια κεφαλή και σίγουρα το πικάπ θα σε βάλει στην μαγεία του βυνιλίου...