Ερώτηση για Power Distribution

dmarin

New member
11 December 2008
5
Αγαπητά μέλη του forum καλησπέρα

Ως νέος στην παρέα σας (αν και παρακολουθώ καιρό το forum) θα ήθελα να κάνω και εγώ με την σειρά μου μια ερώτηση και όσοι πιστοί......βοηθήστε με :cool4:

Εχω "χτίσει" ένα σύστημα, μέτριο θα έλεγα, για τις ανάγκες της δουλειάς μου (μουσικός) το οποίο αποτελείται από
2 ηχεία EV 600W
1 τελικό ψηφιακό powersoft
1 EQ γραφικό
1 EQ παραμετρικό
1 multieffect processor
1 λαμπάτη προενίσχυση
1 ασύρματο μικρόφωνο ΕV
1 μίκτη soundcraft

Είναι όλα σε rack, και σκέφτομαι να προμηθευτώ και ένα power distributor για παράδειγμα αυτό.

Α. Κατά πόσο θα βελτιώσει η κίνηση αυτή την σταθερότητα/απόδοση του συνόλου;
Β. Ο distributor έχει 8 IEC υποδοχές. Τα μηχανήματα που έχουν IEC υποδοχές (ενισχυτής, processor, EQ, effect) μπορούν να συνδεθούν με αντίστοιχα καλώδια (αρσενικά-θηλυκά) κατ' ευθείαν πάνω στον distributor. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα που είναι pak?
Γ. Απ'ότι έχω καταλάβει παίζουν και τα καλώδια που μεταφέρουν το ρεύμα πολύ σημαντικό ρόλο. Απο που μπορώ να προμηθευτώ αξιόπιστα καλώδια και ποιές εταιρείες προτείνετε?
Δ. Ο distributor που παραθέτω στο παραπάνω λίνκ είναι τυχαία επιλογή. Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο για τα δεδομένα του συστήματος ελεύθερα....

Συγνώμη που σας έπιασα απο το μούτρα (ακόμη δεν ήρθα :antlers:)
Και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας

Καλός Ήρθες!

Πρόσφατα και εγώ ανακάλυψα ότι έχουμε αρκετούς φίλους στο φόρουμ που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη μουσική. Ελπίζω να υπάρχει εμπειρία σε αντίστοιχα rack mounted conditioners.

και εμένα με βασανίζει αυτο το ερώτημα εδω και καιρο αν και τα μηχανηματα μου ειναι hifi. Επειδη με τρώνε και τα χέρια μου λέω να φτιάξω καποιο απλό πολυπριζο με 6-7 IEC (τρωνε ελαχιστο ρεύμα τα δικά μου, ολες μαζί λιγοτερο απο 150-200w) ή κατι πιο σύνθετο σαν αυτό με IEC πάλι και να τα φορτώσω σε ενα φτηνό κουτι rack. Αυτο δεν σημαίνει οτι στο προτεινω και ως λύση, γιατι προφανως έχεις άλλες αναγκές, απλα σκέφτομαι δυνατά....

Με προβληματιζουν πολυ οι τιμές που ζητουν αυτα τα distibutors και conditioners σε σχεση με αυτα που μπορουν να προσφέρουν. Ισως προτιμότερο θα ήταν κατι σαν και αυτό, απο μια καλή εταιρεια χωρις racklight

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το "κακό" με εμένα είναι ότι δεν σηκώνει λάθη ή πειράματα η επιλογή που θα κάνω για ευνόητους λόγους....

Your lights please....:a0210:

Αν θες να δώσεις λίγο περισσότερα χρήματα αξίζει πάρα πολύ ένα Furutech. Το χρησιμοποιώ στις Εκθέσεις Χάι-εντ με πολύ ακριβά μηχανήματα. Αξίζει πραγματικά. Λ.Σ.

Αν θες να δώσεις λίγο περισσότερα χρήματα αξίζει πάρα πολύ ένα Furutech. Το χρησιμοποιώ στις Εκθέσεις Χάι-εντ με πολύ ακριβά μηχανήματα. Αξίζει πραγματικά. Λ.Σ.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια για την εν λόγω εταιρεία. Απλά ψάχνω κάτι αποκλειστικά για 19'' rack και δεν βλέπω να έχει η εν λόγω εταιρεία κάτι τέτοιο.

Θα το σκεφτώ πάντως για power cables απο την furutech αν και είναι πραγματικά πανάκριβα :-)

Βασικά επειδή θέλω θεωρητικά αλλά και ουσιαστικά να κάνω "καλό" στο σύστημά μου, επειδή αποτελείται απο σοβαρά μηχανήματα, δεν θέλω να πέσω στην παγίδα ενός φθηνού ή έστω μη-κατάλληλου distributor για τα δεδομένα μου.

Γιαυτό ρωτάω κι όλας επειδή δεν έχω ιδέα :BDGBGDB55:

Σε πιο μοντέλο αναφέρεστε κ. Στεφανίδη?