Eρωτηση Για Προενισχυτριες

FaRMaX

Established Member
9 December 2009
256
Αλλαγη στις 12ΑΤ7 μπορει να γινει με 12ΑΧ7(ECC83,7025 κτλ)?

Οντως εχει μικροτερο Gain το θεμα ειναι αν θα δουλεψει ομως.
Σε προενισχυτες κιθαρας απ οτι διαβαζω τη συγκεκριμενη τραμπα την κανουν
Για εδω δεν εχω ιδεα.
Το κακο ειναι οτι οι επιλογες στις 12ΑΧ7 ειναι πολυ περισσοτερες γιαυτο και ειμαι στο ψαξιμο

δεν ξερω τι ειναι το "εδω" αλλα οι προενισχυτες για τις κιθαρες παραμορφωνουν πολυ πανω απο το νορμαλ για χιφι. το να τους οδηγουν εκτος γραμμικοτητας δεν τους πειραζει και τοσο, αντιθετα το επιθυμουν. επιπλεων εχουν μεγαλυτερο κερδος (ενταση) εις βαρος της μακροζωιας των σταδιων εξοδου.

Απάντηση: Re: Eρωτηση Για Προενισχυτριες

δεν ξερω τι ειναι το "εδω" αλλα οι προενισχυτες για τις κιθαρες παραμορφωνουν πολυ πανω απο το νορμαλ για χιφι. το να τους οδηγουν εκτος γραμμικοτητας δεν τους πειραζει και τοσο, αντιθετα το επιθυμουν. επιπλεων εχουν μεγαλυτερο κερδος (ενταση) εις βαρος της μακροζωιας των σταδιων εξοδου.

Συνήθως αυτό γίνεται κατ' επιλογήν και πολλοί παίζουν με το master και το volume αυξάνοντας ή μειώνοντας ανάλογα με το επίπεδο της παραμόρφωσης που θέλουν να πετύχουν.
Αλλά γενικά έχετε δίκιο,συνήθως η γραμμικότητα δεν ενδιαφέρει και πάρα πολύ.

Εδω εννουσα το hifi
Οποτε αναγκαστικα ψαχνω για 12ΑΤ7 αντικαταστατες

Κριμα γιατι η Tung-Sol εχω βρει ή EH απο μαγαζι που εμπιστευομαι(εννοειτε οτι δεν κοιταω nos χρειαζομαι 4αδα και ξεφευγει πολυ)

Περα απο ebay υπαρχει καποιο καταστημα εντος Ευρωπης που να ειναι δοκιμασμενο?

Κατα πως λέει ο τύπος ειναι του 1980 κατασκευής τώρα τι να πω.
Έχω ακούσει Mullard αλλά τις 12ax7 οι οποίες έιναι διαφορετικές όπως λέτε οπότε δεν έχω μετρό σύγκρισης.γιαυτο ρωτάω για γνώμες να χω μια ιδέα μέσες ακρες

Η αλήθεια ειναι πως έχω ένα άγχος ακριβώς για αυτό που είπε ο φίλος Leo ότι ειναι πολύ φθηνές για Mullard

Έχω στρατιωτικές καινούργιες στα κουτιά τους παραγωγής 1960 RTC SIEMENS, μετρημένες και ταιριασμένες, μεγάλης αντοχής και μακροζωίας. Χρησιμοποιώ 8 τέτοιες στο phono του προ της Atma-sphere MP-1. (Οι 2 είναι σταθεροποιήτριες). Yποστηρίζουν κεφαλή κινητού πηνίου 0.2mv χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα συνιστούσα να αποφύγεις τις Electroharmonix και Mullard οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις παλιές. Επίσης θα πρέπει ό,τι πάρεις να είναι τεσταρισμένες. Λ.Σ.

Mε το να αποφυγω εννοεις να προσανατολιστω καθαρα σε ΝOS αγορα?Αν εννοεις αυτο ο περιορισμος μου ειναι καθαρα λογο budget.
Aπ την αλλη ομως για ενισχυτριες δουλευω της EH 6CA7 που λογικα ειναι καποιο reissue και ειμαι πολυ ικανοποιημενος
Τωρα για τις συγκεκριμενες Mullard αν δεν απατομαι η εταιρια σταματισε να κατασκευαζει το '83.
Αλλα απο φωτος sto internet βλεπω διαφορες αλλες εχουν το λογοτυπο πανω αλλες οχι και
το θεμα με την αυθεντικοτητα τους με ανησυχει

Μπορείς να βάλεις Κινέζικες οι οποίες είναι πολύ καλές. Αυτές χρησιμοποιεί η Atma-sphere. Έχω και από αυτές. Το θέμα είναι να είναι ταιριαγμένες και δυνατές κάτι που μάλλον δεν θα στο εγγυηθεί κάποιος στο ιντερνετ, αλλά όχι απίθανο. Το άλλο θέμα είναι πόσα μπορείς να διαθέσεις για 4 λυχνίες.

Last edited by a moderator:
Φίλε σε οποιοδήποτε καλό ευρωπαϊκό ιντερνομάγαζο,βρίσκεις ότι θέλεις κι άν πληρώσεις λίγο παραπάνω στις μετράνε και στις ματσάρουνε μια χαρά.

Προσωπικά ψωνίζω απο τον tubeamp dr -Γερμανία εδω και χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε καμιά περίπτωση μην ψωνίσεις Ελλάδα.Ζητάνε τα διπλάσια-τριπλάσια και βάλε,χωρίς να μπορούν να προσφέρουν οι περισσότεροι τις υπηρεσίες που ευσυνείδητα παρέχουν οι ξένοι.

Σε κάθε περίπτωση,το 80-90% πάνω-κάτω,της απόδοσης ενός λαμπάτου,οφείλεται στην σχεδίαση και στα υλικά του κι όχι στις λάμπες,γι' αυτό πήγαινε συντηρητικά...

Last edited:
Με βολεψαν οι συγκεκριμενες γιατι ειναι φιλος Αγγλια και θα τις στειλω σ εκεινον
Απο κει και περα προηγουμενη εμπειρια εχω μονο μ εναν Ιταλο που ηταν ολα στην εντελεια.

Dipie συμφωνω σ αυτο που λες οταν αλλαξα ομως τις no name κινεζιες με κατι πιο σοβαρο(ας πουμε)
ακουσα πραγματικα κατι το διαφορετικο(προς το καλυτερο βεβαιος).
Δεν ειμαι σε θεση να αλλαξω αλλα στοιχεια οπως M/Σ και πυκνωτες γιατι παει πολυ το μαλλι.

Ουτος η αλλος δε μπορω να επενδυσω μια περιουσια σε ενα τελειος entry level μηχανημα
(δεν το εχω αναφερει,λαθος μου,αλλα μιλαμε για τον Ψαθιν MS-13s)γι αυτο και ειμαι πολυ συγκρατημενος
στο τι ξοδευω για παρτυ του.

Φιλε Λουκα σ ευχαριστω για τη προταση

Re: Απάντηση: Eρωτηση Για Προενισχυτριες

Φίλε σε οποιοδήποτε καλό ευρωπαϊκό ιντερνομάγαζο,βρίσκεις ότι θέλεις κι άν πληρώσεις λίγο παραπάνω στις μετράνε και στις ματσάρουνε μια χαρά.

Προσωπικά ψωνίζω απο τον tubeamp dr -Γερμανία εδω και χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε καμιά περίπτωση μην ψωνίσεις Ελλάδα.Ζητάνε τα διπλάσια-τριπλάσια και βάλε,χωρίς να μπορούν να προσφέρουν οι περισσότεροι τις υπηρεσίες που ευσυνείδητα παρέχουν οι ξένοι.
Χωρίς να θέλω να δώσω έκταση στο θέμα έχω να πω τα εξής:
1. Μην τσουβαλιάζεις! Μην γενικεύεις! Μην ισοπεδώνεις!
2. Έχεις ποτέ σου μετρήσει τις λυχνίες που αγόρασες από τους εντιμότατους-έμπιστούς σου, μη Έλληνες, στο ιντερνετ για να δεις τί πραγματικά αγόρασες; Πόσο μετρημένες και ταιριαγμένες και δυνατές ήταν οι λυχνίες;;
Ευχαριστώ. Το έθεσα μόνο για προβληματισμό και δεν ζητώ απάντηση. Λ.Σ.