Ερώτηση για πυκνωτές

Για να το κάνουμε τάλαρα...
Ο ενισχυτής προφανώς χρησιμοποιεί 5 διαφορετικές τάσεις.
Μπορεί να είναι +-18 +-18 για να τροφοδοτεί σε ψευδοdual mono τα κυκλώματά του (ψευδο γιατί δεν έχει δεύτερο μετασχηματιστή) και να έχει και κάποιο DAC ενσωματωμένο το οποίο να θέλει +5V για να δουλέψει (λέμε τώρα)
Οπότε χρειάζεται 2 πυκνωτές για κάθε τάση +- και έναν για τα +5V, σύνολο 5.

Τα νούμερα και οι καταστάσεις είναι αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα.
Τυχών ομοιότητες με υπάρχουσες τοπολογίες και τροφοδοσίες είναι τυχαίες.

Αχά!

Ψευδοdual ε? Σωστόστ... Και ο (στερεοφωνικός) τελικός του έτσι είναι φτιαγμένος. Όλα είναι dual mono με κοινό τροφοδοτικό.

Αυτά τα +Χ Volt όμως τι να είναι? Δεν έχει DAC και τίποτα περίεργο πάνω που να χρειάζεται και πυκνωτή για να λειτουργήσει :chinscratch:

Μια πλακέτα για τον τηλεχειρισμό να έχει, θα χρειάζεται δικό της (μη-συμμετρικό) τροφοδοτικό.

Α! Ωραία.

Ο πυκνωτής των 10000μF της ELNA που κολάει στο κύκλωμα? Σίγουρα δεν έχει σχέση με την έξοδο των ακουστικών?

Sorry σας έχω πρίξει. Αν δε θέλετε μην απαντάτε, θα το καταλάβω...-bye-

Αχά!

Ψευδοdual ε? Σωστόστ... Και ο (στερεοφωνικός) τελικός του έτσι είναι φτιαγμένος. Όλα είναι dual mono με κοινό τροφοδοτικό.

Καμμία σχέση. Μα καμμία!

Dual mono = δυο ενισχυτές πλήρης με το τροφοδοτικό του ο καθένας (αν υπερβάλουμε και τον ρευματολήπτη του) σε ένα κουτί. Ο συμβιβασμός του monoblock.

Όπως είπα:
Μπορεί να είναι +-18 +-18 για να τροφοδοτεί σε ψευδοdual mono τα κυκλώματά του (ψευδο γιατί δεν έχει δεύτερο μετασχηματιστή)

Θα πρέπει να έχει ότι λέει ο φίλτατος Μορφέας...
Αλλα ακόμη και έτσι να είναι (να παίρνει τα +-κάτι με δύο τροφοδοτικά και να τροφοδοτεί δύο ενισχυτές) παύει να είναι dual mono από τη στιγμή που έχει έναν μόνο μετασχηματιστή.

Ο πυκνωτής των 10000μF της ELNA που κολάει στο κύκλωμα? Σίγουρα δεν έχει σχέση με την έξοδο των ακουστικών?

Τίποτα δεν είναι σίγουρα ναι ή σίγουρα όχι. Ούτε καν αν ο πυκνωτής είναι διακοσμητικός ή όχι...

Καμμία σχέση. Μα καμμία!

Dual mono = δυο ενισχυτές πλήρης με το τροφοδοτικό του ο καθένας (αν υπερβάλουμε και τον ρευματολήπτη του) σε ένα κουτί. Ο συμβιβασμός του monoblock.

Καλά, δεν πειράζει, μικρό το κακό.... Αυτό που περιέγραψε ο Μιχάλης ήθελα να πώ, αλλά ίσως να χρησιμοποίησα λάθος τους όρους.

Αλλού είναι το πρόβλημά μου όμως. Είμαι περίεργος και άσχετος από ηλεκτρονικά κυκλώματα και γι' αυτό σας πρίζω....

Τι δουλιά έχει ένας πέμπτος πυκνωτής, διαφορετικής χωριτηκότητας και κατασκευάστριας εταιρείας σε έναν προενισχυτή?

Τίποτα δεν είναι σίγουρα ναι ή σίγουρα όχι. Ούτε καν αν ο πυκνωτής είναι διακοσμητικός ή όχι...

Ε όχι και διακοσμητικός. Πολύ πάει...-bye-

Δεν έχω ρε παιδιά σχηματικό και δε μπορώ να βρω πουθενά στο Internet, το είπα στην αρχή.

Δεν πειράζει. Θα βάλω τη φαντασία μου να δουλέψει:flipout:

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως.-bye-

Γιατί να τροφοδοτεί phono και να μην τροφοδοτεί DAC;

(μπορούμε να βρούμε τη λύση και με τη μέθοδο της κολοκυθιάς :flipout:)

Ανάλογα...
Το δικό μου π.χ. είναι dual mono με +- τροφοδοσία και δικό του Μ/Τ για το κάθε κανάλι... :BDGBGDB55:

Δοκίμασα να του βάλω μόνο + αλλά δεν είναι από τα καλά και βγάζει DC στην έξοδο... :p

Η συμμετρική τροφοδότηση δεν είναι θέμα σχεδίασης του εκάστοτε ενισχυτή?