Ερώτηση για Red K(C)rayola.....

14 December 2006
4,265
Τυχαία ως συνήθως άκουσα δύο κομμάτια στο metropolis από τους Red Crayola.,Με ενημέρωσαν, και η αλήθεια είναι ότι δεν το έκαναν και με ιδιαίτερη προθυμία , ότι άκουγα κομμάτια από το πρόσφατο cd τους. το οποίο δεν ήταν προς πώληση αλλά για δική τους χρήση και ότι γενικότερα δεν φέρνουν δουλειές τους συνολικά αλλά σπάνια και κυρίως συγκεκριμένα πράγματα.
Από τα δύο κομμάτια που άκουσα το ένα που ήταν και αυτό που με παρακίνησε να θέλω το cd εδώ και τώρα ήταν ένα instrumental indie noisy psych με ψήγματα trip hop, το άλλο πολύ πιο προσανατολισμένο σε classic rock.Δεν γνωρίζω αν είναι καινούργια τους δουλειά ή απλά κομμάτια από το παρελθόν τους σε πρόσφατη συλλογή .Εσείς κάτι θα γνωρίζετε φαντάζομαι αν κρίνω από μια μικρή αναζήτηση που έκανα σήμερα.
Έχει κάποιος την “νέα” τους δουλειά? Το γκρουπ έχει μεγάλη ιστορία από ότι διαπιστώνω. Τι θα πρέπει να προσπαθήσω να βρω από αυτούς?
Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ Red Krayola και Red Crayola?Μιλάμε για άλλη σύνθεση η όχι?

Γιώργο το μόνο που ξέρω είναι πως είναι πολύ παλιές freak rock καραβάνες (τέλη '60) και με πολύ ιδιαίτερο ήχο από τότε ακόμα.
Τελευταία κάπου διάβασα ότι έκαναν δίσκο με τον John McEntire (ένας εκ των δυο drummers των Tortoise - όποιος τους είδε τότε στο synch ξέρει...) και μάλιστα πήρε καλές κριτικές.
Πιθανό αυτό να έβαλαν στο Μετρόπολις, αν και νομίζω πως γίνεται να το διευκρινήσουμε.

Τι θα πρέπει να προσπαθήσω να βρω από αυτούς?
Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ Red Krayola και Red Crayola?Μιλάμε για άλλη σύνθεση η όχι?

Περί του ιδίου πρόκειται

The Parable Of Arable Land Το καλύτερο -γιά μένα

Μεγάλο , ιστορικό και μακρόβιο - έστω και υπό διαφορετικά line ups γκρούπ . Αντιπροσωπευτικό της ψυχεδελικής έκρηξης στην Αμερική , κλάσεις ανώτερο από τους συνοδοιπόρους τους 13th Floor Elevator κλπ , απέκτησε στην δεκαετία του 80 ένα πρόσωπο διαφορετικό , άκρως μαρξιστικό ( ενδεικτικά αναφέρω ορισμένους τίλους τραγουδιών από το kangaroo : " Τhe mistakes of Trotsky" , "The Principles of Party organization" " 1917" , " A portrait of V. I. Lenin in the style of jackson Pollock" κ.ο.κ. ενώ και οι στίχοι τους ορισμένες φορές άγγιξαν τα όρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού -"The milkmaid" , "The Tractor driver" και πολιτικοποιημένο , αλλά πάντοτε τελείως ιδιοσυγκρασιακό και μοναδικό .

Στην πραγματικότητα όλα κινούνται γύρω από τον ιθύνοντα νου Mayo Thompson , τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε γνωρίσει προσωπικά ο μάνος Χατζιδάκις τότε που ήταν στην Αμερική και είχε την πρόθεση να συνεργασθεί μαζί του , κάτι που τελικά δυστυχώς δεν επετεύχθη .

Ως ( ευτυχής ) κάτοχος των
The parable of the Arable land ( - )
God bless the Red Krayola and those who sail with it ( ****)
kangaroo ( ****)
The Red Krayola ( ****1/2)
Soldier Talk (**** 1/2)
Amor and language ( ***1/2)
Black snakes( ***1/2)
Fingerpainting ( ****)
σου προτείνω να αποφύγεις το πρώτο τους , καθ' όσον τα μισά tracks είναι αυτοσχεδιασμοί στα όρια της κακοφωνίας . Ενδεχομένως βαρύ να σου πέσει και το Soldier Talk . Τα τελευταία τους πάντως - που δεν τα έχω - ακούγεται ότι είναι πιό προσβάσιμα .

Την επόμενη φορά που θα έχεις τέτοιες απορίες , να φροντίζεις να τις έχεις όταν είσαι στην Θεσσαλονίκη , ώστε να έχεις αμέσως και ηχητικά δείγματα ;)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πληροφορίες links προτάσεις κλπ.

Είμαι σχεδόν βέβαιως οτι το soldier talk μου είπαν οτι το φέρνουν και μάλιστα το έψαχναν χθες.Λογικά αυτό που άκουσα πρέπει να είναι ή το red gold ή ακόμα πιο πιθανό το sighs trapped by liars[/B(Σεπτέμβριος 2007 επίσημη κυκλοφορία απο ότι βλέπω)

Θέλουν ψάξιμο γενικότερα καθώς παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε πολλές δεκαετίες

Ντοκ σε οτι δεν μπορέσω να βρω μαλλον θα σου ζητήσω βοήθεια.