Ερώτηση για Sharp LC-42X20E

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Με τιμή 1.599 (σαν όριο είχα ορίσει τα 1.500 , αλλά ας πάει και το παλιάμπελο) στο technixx, είναι συμφέρουσα αγορά ;;;; ή στα ίδια λεφτά θα μπορούσα να πάω σε κάτι καλύτερο;

Μου αρέσει η εμφάνισή της (και της γυναίκας μου!!!!!), καθώς επίσης και το τηλεοπτικό σήμα που είδα να παίζει. Φαντάζομαι ότι σε σύνδεση με PS3 για αναπαραγωγή BD θα είναι ικανοποιητική.

Με τιμή 1.599 (σαν όριο είχα ορίσει τα 1.500 , αλλά ας πάει και το παλιάμπελο) στο technixx, είναι συμφέρουσα αγορά ;;;; ή στα ίδια λεφτά θα μπορούσα να πάω σε κάτι καλύτερο;

Μου αρέσει η εμφάνισή της (και της γυναίκας μου!!!!!), καθώς επίσης και το τηλεοπτικό σήμα που είδα να παίζει. Φαντάζομαι ότι σε σύνδεση με PS3 για αναπαραγωγή BD θα είναι ικανοποιητική.
Εγώ προσωπικά την XL2E είχα επιλέξει, αλλά την άλλαξα για άλλους λόγους. Δεν έχει 100Hz, αλλά αυτό δεν πειράζει (κ εγώ για την W3000 που δεν έχει πάω), το πρόβλημα είναι ότι σε site του εξωτερικού στον συγκεκριμένο μοντέλο (X20) έχουν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα (banding κλπ). Επίσης, θα δεις ότι πολλοί εδώ μέσα θα σου πουν πολλά "καλά" για το συγκεκριμένο κατάστημα που μάλλον κάνει ....... τζιζ. Κατα τα άλλα είναι καλή τιμή.

Σιγουρα υπαρχουν κι αλλες επιλογες σε αυτα τα λεφτα περιπου...........το καταστημα ομως δεν εχει δωσει τα καλυτερα δειγματα επαγγελματισμου μιας και δεν ισχυουν οι εγγυησεις στις Ελληνικες αντιπροσωπειες και σε καποιον που παρελαβε μια Pany που ειχε προβλημα το οποιο εχριζε αμμεσης αντικαταστασης , χρειαστηκε να βαλει μεχρι και δικηγορο αν θυμαμε καλα .

Αν ειναι ενταξει ?καλως

Αν εχει καποιο προβλημα αυτο που θα παραλαβεις ? δεν θα ηταν οτι καλυτερο να βρεθεις σ αυτη την κατασταση:damnyou:

Το banding αναφέρθηκε σε μοντέλο που κατασκευάστηκε τον 09/2006, επισημαίνοντας ότι σε νεότερα μοντέλα πιθανόν να μην υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, γι’ αυτό ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιος που να έχει την τηλεόραση και να έχει αντιμετωπίσει προβλήματα.

Πριν ψάξω στο skroutz την είδα:
-στο Mediamarkt Ρέντη (1.999 σε 18 άτοκες δόσεις-ετοιμοπαράδοτη)
-στην ΗΑ Ρέντη (2.029 σε 50 άτοκες δόσεις-κατόπιν παραγγελίας)

Οπότε εντυπωσιάστηκα από την τιμή των 1.599 .

Δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι από το INTERNET, λέτε ή πρώτη μου απόπειρα να είναι μοιραία;;;;;; Ευχαρίστως θα άκουγα κάποιες προτάσεις για μαγαζιά που να έχουν καλές τιμές και καλή εξυπηρέτηση (άσχετα με τον τύπο της τηλεόρασης).

Από τα post που διάβασα στο forum συμπέρανα ότι οι καλύτερες LCD TV 40” που κυκλοφορούν σήμερα είναι η F86 και η X3500 (ή μήπως κάνω λάθος;;;).

Όπως αναφέρω παραπάνω το budget μου είναι 1500 και είπα να υπερβάλω λίγο με τα 1600 που βρήκα την Sharp, αλλά μόλις πριν από λίγο είχα μία προσφορά για την F86 στα 1800 σε 18*100 δόσεις, με εγγύηση Φουρλή και παράδοση σε 10 μέρες.

Η τιμή είναι καθαρά προσωπική για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφερθούν.

Προτείνεται να προχωρήσω στην αγορά της με αυτή τη τιμή τώρα ή να περιμένω μέχρι το Πάσχα για πτώση της τιμής ή για κάποια καλύτερη LCD που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε αυτή τη τιμή;;

[FONT=&quot]Υ.Γ.(εκτός θέματος): Φίλε [/FONT][FONT=&quot]smoothbore[/FONT][FONT=&quot] συγχαρητήρια για το χιούμορ σου.[/FONT]

Επανέρχομαι διότι από την βιασύνη μου κάτι ξέχασα να ευχηθώ στο πρώτο μου post.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Sorry.

Οσο περιμενεις, οι τιμες παντα (σχεδον) θα πεφτουν για μια συγκεκριμενη τηλεοραση-στοχο, εως οτου θα βγει και το μοντελο που την αντικαθιστα για να ξαναρχισει ο κυκλος. Η F86 ειναι κορυφαια και η τιμη καλη.

Με κριτήριο μόνο τα μάτια μου (τα αυτιά ήταν βουλωμένα για να μην ακούω τους γύρω) και χωρίς να έχω ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, είδα την Sharp να παίζει SD (στο Μediamarkt με RF το οποίο μοιραζόταν σε ένα κάρο τηλεοράσεις) και μου έκανε εντύπωση η μικρή παραμόρφωση της εικόνας, η καθαρότητα της, καθώς επίσης και η απουσία ειδώλων στα γράμματα (υποθέτω ότι τα 4 ms κάνουν καλύτερη δουλειά από τα 100 Hz).

[FONT=&quot]Την [/FONT][FONT=&quot]F[/FONT][FONT=&quot]86 την έχω δει να παίζει μόνο Η[/FONT][FONT=&quot]D[/FONT][FONT=&quot] υλικό (εντυπωσιακό), αλλά όχι [/FONT][FONT=&quot]SD[/FONT][FONT=&quot],
γι´ αυτό θα ήθελα τη γνώμη κάποιων κατόχων της [/FONT][FONT=&quot]F[/FONT][FONT=&quot]86, σχετικά με την απόδοση [/FONT][FONT=&quot]SD[/FONT][FONT=&quot]σήματος.[/FONT]

Με κριτήριο μόνο τα μάτια μου (τα αυτιά ήταν βουλωμένα για να μην ακούω τους γύρω) και χωρίς να έχω ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις, είδα την Sharp να παίζει SD (στο Μediamarkt με RF το οποίο μοιραζόταν σε ένα κάρο τηλεοράσεις) και μου έκανε εντύπωση η μικρή παραμόρφωση της εικόνας, η καθαρότητα της, καθώς επίσης και η απουσία ειδώλων στα γράμματα (υποθέτω ότι τα 4 ms κάνουν καλύτερη δουλειά από τα 100 Hz).

[FONT=&quot]Την [/FONT][FONT=&quot]F[/FONT][FONT=&quot]86 την έχω δει να παίζει μόνο Η[/FONT][FONT=&quot]D[/FONT][FONT=&quot] υλικό (εντυπωσιακό), αλλά όχι [/FONT][FONT=&quot]SD[/FONT][FONT=&quot], [/FONT]
[FONT=&quot]γι´ αυτό θα ήθελα τη γνώμη κάποιων κατόχων της [/FONT][FONT=&quot]F[/FONT][FONT=&quot]86, σχετικά με την απόδοση [/FONT][FONT=&quot]SD[/FONT][FONT=&quot]σήματος.[/FONT]

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ banding ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η SHARP έχει μεγάλο πρόβλημα με το φαινόμενο Banding, από ότι έχω διαβάσει σε ξένα forums από ιδιοκτήτες αυτών των TV, και της σειράς Χ20E και της XL2E. Βέβαια αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι θέμα τύχης να πετύχεις προβληματικό ή όχι panel, αλλά είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό των προβληματικών panels.
Κατά τα άλλα είναι super η συγκεκριμένη TV, και το μόνο που έχει να κάνεις όταν την πάρεις είναι να την τσεκάρεις να δεις, αν έχει αυτό το πρόβλημα και αν όχι, που στο εύχομαι, το 2ο που πρέπει να κάνεις είναι να παίξεις με τις ρυθμίσεις, γιατί οι εργοστασιακές είναι χάλια και θα απογοητευτείς με την πρώτη εικόνα που θα δεις. Μόλις την ρυθμίσεις θα ανταμοιφθείς πραγματικά από το αποτέλεσμα.
Και εγώ έχω παραγγείλει την αντίστοιχη 37' και αναμένω σε αναμένα κάρβουνα, μήπως έχει προβληματικό panel και απογοητευτώ. Την περιμένω την επόμενη Πεμπτη-Παρασκευη ή τέλος μήνα. Τότε θα μπορώ να σου περισσοτερα.
Καλή αγορά αν το αποφασίσεις τελικά.

P.S. Για την Samsung F86 πάντως που την έχει φίλος, είναι κορυφαία.

Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τελικά αποφάσισα να πάω για την F86, διότι δεν είναι να παίζουμε με την τύχη μας σε τέτοιους είδους αγορές.

Τώρα με συγχωρείται γιατί θα πρέπει να φύγω για το γήπεδο (έχει αγώνα σήμερα!!!!!!):music-smiley-005:

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ banding ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ
Αν είναι ενοχλητικό πολύ στην εικόνα που βλέπεις, από όλες τις πηγές που παίρνεις εικόνα, γιατί δεν την γυρνάς πίσω ?
Όλοι στην Αγγλία με το ίδιο πρόβλημα, και λιγότερο αν φαίνεται, τις γυρίζουν πίσω, και τους δίνουν άλλες.

Αν είναι ενοχλητικό πολύ στην εικόνα που βλέπεις, από όλες τις πηγές που παίρνεις εικόνα, γιατί δεν την γυρνάς πίσω ?
Όλοι στην Αγγλία με το ίδιο πρόβλημα, και λιγότερο αν φαίνεται, τις γυρίζουν πίσω, και τους δίνουν άλλες.

ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ............
ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΓΟΥΡΛΟΥ.............
ΠΗΡΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ
ΑΛΛΑ..........ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΑΧΘΕΙ
ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΙΣ ΠΑΝΤΩΣ
ΚΑΙ ΤΑ 1650 ΕΥΡ........