Ερώτηση για subwoofer

jgavaris

Established Member
31 May 2009
197
ΣΠΑΡΤΗ
Καλησπερα, εχω το παρακατω συστημα και θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο sub. Το μπατζετ ειναι μεχρι 300-400 euro.

Ενισχυτης marantz sr 5023 2Χ80
Cd player Yamaha 397 mk2
Ηχεια Klipsch rb-51
Dac V-Dac

Μουσικη ακουω πιο πολυ απο το laptop που εχω συνδεσει στον ενισχυτη μεσω του dac.Δεν ξερω αν αυτο εχει σημασια, απλα το αναφερω.

Θα ακουσω διαφορα με το sub ή πρεπει να αναβαθμισω ολο το συστημα? , ο ενισχυτης μεχρι ποσα βατ σηκωνει?

Ευχαριστω..

Πιστεύω πως αξίζει να πας σε sub.Θα ''ξεκουράσεις'' και λίγο τα ηχεία σου στις χαμηλές συχνότητες. Ο 5023 που λές έχει sub out οπότε δε τίθεται θέμα αν σηκώνει sub απο θέμα watt.Ενα ενεργό sub λαμβάνει μόνο σήμα απο τον ενισχυτή.

Ευχαριστω το φιλο για την απαντηση του,
μηπως υπαρχει καμμια προταση ωστε να ταιριαξει και με το συστημα που εχω?
Μηπως να παω σε klipsch που ειναι και τα ηχεια, εννοω μηπως ματσαρουν καλυτερα..

Ευχαριστω το φιλο για την απαντηση του,
μηπως υπαρχει καμμια προταση ωστε να ταιριαξει και με το συστημα που εχω?
Μηπως να παω σε klipsch που ειναι και τα ηχεια, εννοω μηπως ματσαρουν καλυτερα..

Ω ναι. Να πάρεις το ταίρι του. Εγώ αυτό θα έκανα τουλάχιστον.

Αυτό δεν είναι?
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=452

μαλλον δεν ξερω αν ειναι το ταιρι του, εχει ενα σορο sub η klipsch, λογικα ναι.
Το συγκεκριμενο λεει οτι ειναι ενεργο, δηλ. εχει δικο του ενισχυτη, αρα το συνδεω με τον ενισχυτη και ειμαι οκ ε?

μαλλον δεν ξερω αν ειναι το ταιρι του, εχει ενα σορο sub η klipsch, λογικα ναι.
Το συγκεκριμενο λεει οτι ειναι ενεργο, δηλ. εχει δικο του ενισχυτη, αρα το συνδεω με τον ενισχυτη και ειμαι οκ ε?

Το ταίρι του είναι, το συνδέεις και είσαι οκ!

Ευχαριστω πολυ, αν υπαρχει αλλη προταση απο καποιον που εχει ακουσει καποιο αλλο sub σε αυτην την κατηγορια, ας μας πει την αποψη του.

Πιστεύω πως αξίζει να πας σε sub.Θα ''ξεκουράσεις'' και λίγο τα ηχεία σου στις χαμηλές συχνότητες. Ο 5023 που λές έχει sub out οπότε δε τίθεται θέμα αν σηκώνει sub απο θέμα watt.Ενα ενεργό sub λαμβάνει μόνο σήμα απο τον ενισχυτή.
Με πιο τρόπο 8α "ξεκουράσει" τα ηχεία του?

Ο ενισχυτής δεν θα φορτώνεται με την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων, που είναι οι πιο δύσκολες.

Δηλαδη ¨"αντιλαμβανεται ο ενισχυτης οτι εχει συνδεθει πανω του sub? Με ποιο τροπο λειτουργει αυτο?

Αν δεν έχει να κόβεις τις χαμηλές στα ηχεία εκεί που ξεκινάει το Subwoofer όπως στους AV,πρακτικά το ίδιο Load θα έχει ο ενισχυτής.

Όμως... Σε μικρά ηχεία που δεν έχουν πολύ πράμα στις χαμηλές,οι εντάσεις είναι στις περισσότερες φορές πιο τσίτα και σε πολλές περιπτώσεις οι χαμηλές είναι ανεβασμένες,οπότε με ένα Subwoofer το Equalizer αν έχει πειραχτεί ξαναγυρνάει στο Flat,και οι εντάσεις είναι πιο ήπιες μιας και θα έχουν βοήθεια οι χαμηλές και δεν θα σκίζονται με μόνο λόγο να βγάλουν χαμηλό.

(Αν δεν έχει να κόβεις τις χαμηλές στα ηχεία εκεί που ξεκινάει το Subwoofer όπως στους AV,πρακτικά το ίδιο Load θα έχει ο ενισχυτής)

Ο δικος μου ο ενισχυτης νομιζω οτι δεν εχει τετοια δυνατοτητα.

(Αν δεν έχει να κόβεις τις χαμηλές στα ηχεία εκεί που ξεκινάει το Subwoofer όπως στους AV,πρακτικά το ίδιο Load θα έχει ο ενισχυτής)

Ο δικος μου ο ενισχυτης νομιζω οτι δεν εχει τετοια δυνατοτητα.

Συνήθως τα sub έχουν εξόδους για δεξί και αριστερό ηχείο. Οπότε, μπορείς να συνδέσεις κανονικά το sub πάνω στον ενισχυτή όπως θα το συνέδεες και μετά τα ηχεία σου πάνω στο sub, οπότε το sub θα κάνει το φιλτράρισμα των χαμηλών συχνοτήτων από τα ηχεία.