Eρώτηση για σύνδεση Denon 3806 με PS3

Καλό απόγευμα παίδες...

Ως τώρα έβλεπα ταινίες με το PS3 συνδεδεμένο οπτικά στον Denon 3806 και τον προβολέα με HDMI στο PS3... Όλα καλά, με μοναδικό πρόβλημα το ότι ακούω απλό Dolby και DTS ξεχνώντας τα νέα φορμάτ....

Έφαγα μόλις μια φλασιά... Αν τυχόν σύνδεα το PS3 μέσω HDMI με τον 3806, και μετά τον προβολέα πάνω στον ενισχυτή... θα ήταν δυνατόν το PS3 να στείλει τα νέα φορμά ήχου αποκωδικοποιημένα σε υψηλή ανάλυση, κάτι σαν 5.1 οut μέσω του HDMI στον ενισχυτή, αφού ο τελευταίος δέχεται υψηλής ανάλυσης 5.1 in μέσω HDMI (παλιά είχα συνδεδεμένο έτσι το DVD-Audio μου)?

Last edited:
Καλό απόγευμα παίδες...

Ως τώρα έβλεπα ταινίες με το PS3 συνδεδεμένο οπτικά στον Denon 3806 και τον προβολέα με HDMI στο PS3... Όλα καλά, με μοναδικό πρόβλημα το ότι ακούω απλό Dolby και DTS ξεχνώντας τα νέα φορμάτ....

Έφαγα μόλις μια φλασιά... Αν τυχόν σύνδεα το PS3 μέσω HDMI με τον 3806, και μετά τον προβολέα πάνω στον ενισχυτή... θα ήταν δυνατόν το PS3 να στείλει τα νέα φορμά ήχου αποκωδικοποιημένα σε υψηλή ανάλυση, κάτι σαν 5.1 οut μέσω του HDMI στον ενισχυτή, αφού ο τελευταίος δέχεται υψηλής ανάλυσης 5.1 in μέσω HDMI (παλιά είχα συνδεδεμένο έτσι το DVD-Audio μου)

Φυσικά και θα μπορούσες. Εξάλου το PS3 κάνει bitstreaming τα format του ήχου. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως :
1.) Το fat κάνει bitstream μέχρι DTS ενώ τα νεά format τα αποκωδικοποιεί εσωτερικά και στέλενει έτοιμο LPCM ήχο στον ενισχυτή.
2.) Το slim κάνει bitstream όλα τα format ήχου στον ενισχυτή ο οποίος με την σειρά του κάνει την απαραίτητη αποκωδικοποίηση.
Συνεπώς αν δεν έχεις το slim δεν θα δείς το μπλέ λαμπάκι αναμένο...

Όχι!!

Φίλε μου το ανάποδο χρειάζομαι εγώ. Ο 3806 ΔΕΝ υποστηρίζει τα νέα φορμάτ, παρά μόνο ως 5.1 in, δηλαδή αποκωδικοποιημένα και διαχωρισμένα από την πηγή. Άρα αυτό που θέλω να κάνω είναι το (1) που έγραψες, να μετατραπεί μέσα στο PS3 από πχ DTS MA σε 6 κανάλια PCM που να πάνε στον ενισχυτή μέσω HDMI.

slim έχω....

Όχι!!

Φίλε μου το ανάποδο χρειάζομαι εγώ. Ο 3806 ΔΕΝ υποστηρίζει τα νέα φορμάτ, παρά μόνο ως 5.1 in, δηλαδή αποκωδικοποιημένα και διαχωρισμένα από την πηγή. Άρα αυτό που θέλω να κάνω είναι το (1) που έγραψες, να μετατραπεί μέσα στο PS3 από πχ DTS MA σε 6 κανάλια PCM που να πάνε στον ενισχυτή μέσω HDMI.

slim έχω....

Κανένα πρόβλημα και πάλι. Μπορείς να επιλέξεις και στο slim να κάνει αυτό την αποκωδικοποίηση εσωτερικά και να στέλνει το σήμα έτοιμο στον ενισχυτή σου. Αν θυμάμαι καλά αυτό γίνεται από το menu του PS3 καπου στο video options-->Audio output. Εκεί επιλέγεις Linear PCM και είσαι ΟΚ!

Eυχαριστώ!

Συγγνώμη που τα ζητάω όλα έτοιμα, απλά όσο κουφό κι αν ακούγεται αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμο HDMI καλώδιο για να πειραματιστώ, οπότε ήθελα να δω αν έχει νόημα να αγοράσω...

Ευχαριστώ και πάλι

Eυχαριστώ!

Συγγνώμη που τα ζητάω όλα έτοιμα, απλά όσο κουφό κι αν ακούγεται αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμο HDMI καλώδιο για να πειραματιστώ, οπότε ήθελα να δω αν έχει νόημα να αγοράσω...

Ευχαριστώ και πάλι

ΜΗΝ δωσεις ένα σκασμό λεφτά για το καλώδιο. είτε πάρεις 1.3α είτε 1.3c το ένα και το αυτό είναι για την χρήση που το θές.

:2thumb22sup: