Ερώτηση για σύνδεση LCD TV-ρυθμίσεις SONY KDL 32V2500

pavlos

New member
11 June 2007
4
Παρακαλώ ας απαντήσει όποιος μπορεί να βοηθήσει.
Πρόσφατα αγόρασα μία LCD TV (SONY KDL 32V2500, HD-ready). Τη συνέδεσα με κεντρική κεραία πολυκατοικίας και γενικά δεν ήμουνα ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αν και στην παλιά CRT ήμουνα ικανοποιημένος. Μετά τη συνέδεσα με ένα DVD player (με scart) και έβαλα ένα δισκάκι που έλεγε "mastered in HD format" και πάλι δεν μπορώ να πω ότι ήταν αυτό που περίμενα. Πρωτού πω ότι η τηλεόραση δεν είναι καλή, ήθελα να ρωτήσω:
1) μπορώ να βελτιώσω το σήμα της κεραίας με κάποιο τρόπο;
2) αν βάλω ΝΟΒΑ να περιμένω καλύτερα αποτελέσματα ή μήπως όχι;
3) μήπως για την ποιότητα του DVD ευθύνεται το δικό μου DVD-PLAYER. Θα έπρεπε να είχα ένα DVD-PLAYER με έξοδο HDMI για καλύτερα αποτελέσματα; Είδα σε ηλεκτρονικά καταστήματα ότι υπάρχουν και κάτι HD-DVD players. Μήπως χρειάζεται κάτι τέτοιο για να δω καλύτερη εικόνα σε DVD;
4) Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω στοιχεία για ρυθμίσεις της SONY KDL 32V2500?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα Παύλο και καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!!

μπορείς να μας δώσεις κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες???

ας πούμε....τι ήταν αυτό που δεν σου άρεσε στην εικόνα της Sony από την κεραία????.....τι dvd player έχεις????...

για να συνεχίσουμε την κουβέντα μας.....

Και πάλι καλοσήρθες....

Καλημέρα σας, ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ αξιόλογο το forum και ελπίζω μόλις καταλάβω κι εγώ περισσότερα να μπορώ να προσθέσω κάτι από τις εμπειρίες μου με αυτήν την τηλεόραση.

Σχετικά με τις απορίες που έχω: Όσο αφορά την εικόνα στα αναλογικά κανάλια, αυτό που παρατηρεί κανείς είναι π.χ. είδωλα από γράμματα και πρόσωπα, οριζόντιες και κατακόρυφες γραμμές, που δεν είχα στην CRT. Επίσης, από μία απόσταση θέασης περίπου 2.5 μ βλέπω τον κόκκο της οθόνης (32'' είναι η οθόνη). Στα ψηφιακά κανάλια, δεν βλέπω είδωλα ή γραμμές, όμως π.χ. αν κοιτάξει κανείς στα μπαλονάκια που γράφουν το κανάλι (π.χ. ΣΠΟΡ+ ή ΣΙΝΕ+) βλέπει ότι το όριο του σχήματος δεν είναι σαφές αλλά πιάνει μερικά pixel από το όριο με μεταβατικά χρώματα. Και γενικά βλέπεις και εδώ τον κόκκο.
Τα χρώματα είναι γενικά μέτρια, νομίζω όμως ότι είναι και θέμα ρυθμίσεων.

Το DVD-PLAYER είναι ένα HITATCHI DVP-345E. Το συνέδεσα με την τηλεόραση ως εξής (παρακαλώ συγχωρέστε την ασχετοσύνη): στο DVD το 1 κίτρινo εκεί που λέει video και άλλο ένα κίτρινο και 2 κόκκινα τους άλλαζα θέση μέχρι να δουλέψει ήχος και εικόνα. - scart στην τηλεόραση.

Καταλαβαίνω ότι για τηλεοπτικό σήμα δεν θα έχω την ίδια εικόνα με CRT, απλά περίμενα κάτι καλύτερο. Με το DVD σίγουρα περίμενα πιο καθαρή εικόνα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν αυτές είναι οι δυνατότητες της τηλεόρασης ή απλώς είναι θέμα κεραίας/σήματος και DVD-PLAYER. Έχω δει την 40v2500 σε κατάστημα να παίζει από DVD και είχε πολύ καλύτερη εικόνα.

λοιπόν όσο αφορά το dvd player....παίρνεις εικόνα από πολύ φτωχό σήμα....composite και με απώλειες....

σαφώς αν πάρεις dvd player με HDMI η εικόνα που θάχεις θάναι απείρως καλύτερη....θάναι μέρα με τη νύχτα....αξίζει τον κόπο....

όσον αφορά το τηλεοπτικό σήμα θάθελα να σου απαντήσει κάποιος άλλος φίλος που τόχει ψάξει πιο πολύ το θέμα....

ελάτε βρε παιδιά ...για γράψτε κάτι....για να βοηθήσουμε το νέο φίλο μας...

Νάσο καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Αφότου διάβασα αρκετά παλαιότερα post στο forum το περίμενα ότι θα πρέπει να αλλάξω dvd player που να έχει τουλάχιστο HDMI. Υποθέτω ότι και άν είναι και HD DVD player θα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά αυτά είναι πολύ ακριβά ακόμα. Επίσης, Βρήκα ένα παλαιότερο post για ρυθμίσεις στη sony kdl 32v2500 και όντως ήταν καλύτερη η απόδοση της με αυτές τις ρυθμίσεις. Για το τηλεοπτικό σήμα.... φοβάμαι πως πρέπει να καλέσω τεχνικό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω κανένα αξιόπιστο στην περιοχή που μένω (χαλκίδα). Γι αυτό σκέφτομαι να το ψάξω μόνος μου και αν μπορεί κάποιος να μου δώσει καμιά ιδέα/κατεύθυνση ας απαντήσει παρακαλώ. Αναρωτιέμαι επίσης αν το βάλει κανείς δορυφορική (ΝΟΒΑ) είναι μία λύση χωρίς να προβληματιστεί και πολύ..

Εγω νομιζω οτι ειναι θεμα και ρυθμισεων πηγαινε στις ρυθμισεις εικονας και βαλε "Χρηστης" , μειωσε το backlight (πρωτη μπαρα , δεν ειμαι σπιτι να σου πω πως λεγεται στα Ελληνικα) στο 3-4 , αντιθεση στο 70-80 , φωτεινοτητα και χρωμα στο 50-60 και sharpness στο 8-10. Μειωση θορυβου στο low. Επισης προηγμενες ρυθμισεις ολες off.

Να ξερεις οτι θελει και 100 ωρες περιπου η τηλεοραση για να στρωσει. Μετα τα χρωματα θα γινουν πιο ζωντανα.

Pavlo, σχετικά με το θέμα της εικόνας καθώς είμαι κάτοχος της εν λόγω TV, μπορώ να πω ότι ΔΕΝ περίμενα να παίζει τόσο καλά στο σπίτι μου! Εξηγώ: την έχω συνδέσει στην κεντρική πολυκατοικίας (10ετίας και βάλε) και παίζει άψογα (για lcd). Ειδικά μερικά κανάλια Alter, Σκαι, Net και Mega είναι καλύτερα από ότι περίμενα. Νομίζω ότι το πρόβλημα σου θα λυθεί αν έρθει κάποιος μετρήσει το σήμα σου και κάνει μια εγκαταστασούλα με μια καλή κεραία, λογικά πιστεύω ότι με Installation Νova θα έχεις καλό σήμα, αλλά σε καμία περίπτωση μην περιμένεις ποιότητα της παλαιάς CRT. Επίσης σήμα μέσω HDMI από το Pioneer 696 είναι πολύ καλό ,οπότε αλλαγή DVDplayer (αν και πιστεύω ότι ήδη το έκανες)
Σχετικά πάντως θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι για τη σύνδεση της εν λόγω TV με Pc. Αξίζει να βάλω καλώδιο ΑΠΟΣΤΑΣΗ 4-5μ DVI σε HDMI? ή DVI σε DVI με προσθήλη adaptor DVI σε HDMI, ή ακόμα και DVI σε RCA? αν και νομίζω ότι υλικό 720p δεν μπορώ να πάρω με την τελευταία υλοποίηση. Καμιά άποψη ρε παιδιά;
Ευχαριστώ
ΥΓ..Pavlo, η TV είναι πολύ καλή για τα λεφτάκια μην ανησυχείς.

Last edited: