Ερωτηση για συνδεση παλιας εγκαταστασης σε νεα τηλεοραση sony

Videophile2

Established Member
1 June 2010
118
Λαμία
Μου εχει μεινει το πιατο, το lnb και το καλωδιο απο τον ote tv που ειχα , πηρα τηλεοραση με ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη , μπορω να πιασω ελευθερα καναλια , αξιζει τον κοπο ?

Η στοχευση εχει μεινει ως ηταν.

Αν και δεν ξέρω τα specs του δορυφορικού αποκωδικοποιητή, λογικά θα μπορείς να πιάσεις τα fta του eutelsat 9A. Το αν αξίζει ή όχι είναι θέμα πολλών παραγόντων και φυσικά εξαρτάται από σένα, να ξέρεις μονάχα πως το W9 έχει κάποια δικαιώματα για το europa league και δείχνει έναν αγώνα κάθε αγωνιστική, Γαλλική βέβαια ομάδα, αλλά από το τίποτα...

Η τηλεοραση τωρα μου βγαζει οτι ψαχνει τον Astra σε μια συχνοτητα ταδε (δεν θυμαμαι τωρα δεν ειμαι κοντα στην τηλεοραση ) . Τον δορυφορο δεν μου δεινει επιλογη να τον αλλαξω , αλλα την συχνοτητα ναι . Ποια συχνοτητα να βαλω για τα ελευθερα του eutelsat 9a ?

Re: Απάντηση: Ερωτηση για συνδεση παλιας εγκαταστασης σε νεα τηλεοραση sony

Μπορεις να αλλαξεις και δορυφορο. Εχω ρυθμισει αυτή σε φιλο. Στη συγκεκριμενη δεν αλλάζεις δορυφόρο, αλλά προσθέτεις δορυφόρους (με τη μορφη τροχιακών θεσεων, 4.8, 9, 13, κτλ). Όσο για συχνότητες δες εδω. Αυτο που σου ειπε πχ ο Παναγιωτης ειναι 12034V, 8PSK, 27500, 3/4

Η τηλεοραση τωρα μου βγαζει οτι ψαχνει τον Astra σε μια συχνοτητα ταδε (δεν θυμαμαι τωρα δεν ειμαι κοντα στην τηλεοραση ) . Τον δορυφορο δεν μου δεινει επιλογη να τον αλλαξω , αλλα την συχνοτητα ναι . Ποια συχνοτητα να βαλω για τα ελευθερα του eutelsat 9a ?

Αν πατήσεις στα μπλε γράμματα του προηγούμενου μηνύματός μου θα σε αναδρομολογήσει σε site με τα fta του eutelsat 9Α και φυσικά για δοκιμή την συχνότητα που σου έδωσε ο Κωστής.

Ευχαριστω για τις απαντησεις , δεν εχω καταφερει τιποτα ακομη γιατι δεν ειμαι σιγουρος καν οτι κατεβαζει σημα . Η ενδειξη ποιοτητας σηματος και ισχυος σηματος ειναι δυο μπαρες που πρεπει να δειχνουν σημα οτι συχνοτητες και να επιλεξω ? Ή μονο αν βαλω τις σωστες θα δειξει ?

Επισης η τηλεοραση εχει 2 εισοδους main & sub . Εγω συνδεω στη main το καλωδιο , αλλα μετα με ρωταει το μενου και προχωραει ειτε με τη μια ειτε με τις δυο αναλογα τι θα επιλεξω και επειτα με βαζει σε μενου για αυτοματο ψαξιμο ή χειροκινητο .Αν αφησω το αυτοματο δεν με αφηνει να επιλεξω δορυφορο ( δεν βρισκει τιποτα στην αυτοματη αναζητηση παρολο που αργει ) .
Στο χειροκινητο με αφηνει να επιλεξω δορυφορο , αλλα στις επιλογες δεν υπαρχει ο eutelsat 9A ,υπαρχουν διαφοροι και μια επιλογη χειροκινητα.Αν επιλεξω χειροκινητα με αφηνει να βαλω συχνοτητες , αλλα εχει και υπομενου συχνοτητων για το lnb ,συχνοτητα 22khz και οριζοντια ή καθετα κλπ (αυτο φανταζομαι ειναι το V ).Γινεται χαμος και οδηγιες η τηλεοραση δεν ...

Οι μπαρες θα γεμισουν μόνο αν βαλεις σωστή συχνότητα (σωστή ειναι μια υπάρχουσα συχνότητα στην οποια μπορει να συντονιστει ο δεκτης). Αν βαλεις μια τυχαια, απλα θα μενει νεκρο. To υπομενου ισως να μη το πειραξεις (ισως-μαλλον, περιεχει ρυθμισεις για τον τυπο του LNB), στο πρωτο επιπεδο πρεπει να κανεις τις ρυθμισεις σου. Γενικα ειναι κολαστηριο να ρυθμισεις ενα τετοιο δεκτη. Ειναι android η τηλεοραση σου; Ποια ειναι αν επιτρεπεται;

Εχω την sony kdx 55 8005 c android tv .
Απο μια γρηγορη ερευνα στο Εγγλεζικο φορουμ καταλαβα οτι ειναι πραγματι '' κολαστηριο '' η ρυθμιση οποτε θα ασχοληθω μονο οταν εξαντλησω τις δυνατοτητες της τηλεορασης ( λεμε τωρα ).
Ευχαριστω ολους για τον κοπο σας .

Ωραια, παρομοιο μενου θα εχει τοτε (εξαιρετικες συσκευες παρεπιπτοντως). Στην πρωτη ευκαιρια, μαλλον μεσα στο σ/κ θα σου γραψω οδηγιες.

Βρέθηκε το πρόβλημα. Ο συνδετηρας προέκτασης του καλωδίου ( επειδή χρειάστηκα 1,5 μέτρο προεκτασης ) ήταν βουλωμένος από την μια πλευρά και έσπρωξε το κεντρικό καλώδιο πίσω όταν το βιδωνα χωρίς να το δω. Έφερα αποκωδικοποιητή ενός φίλου και έτσι ψάξε ψάξε το βρήκα. Στο αυτόματο ψάξιμο μου βρήκε 900 υπηρεσίες.
Αλήθεια πως γίνεται να συντονίζεται και στους υπόλοιπους δορυφόρους με ενα πιάτο 60 αρι που κοιτάει στον eutelsat 9A ;