Ερωτηση για τα B&W DM 602 S2

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Καλημερα!

Πριν απο 9 χρονια ειχα αγορασει εναν πολυκαναλο ραδιοενισχυτη sony str db 840 και 2 ζευγαρια ηχεια b&w dm 602 s2.

Εχω ηδη βαλει αγγελια τον ενισχυτη και το ενα ζευγαρι,και σκεφτομαι να κρατησω το αλλο ζευγαρι ωστε στο μελλον να παρω ενα δικαναλο ενισχυτη για να τα οδηγησω.

Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης.Ο ηχος που βγαζουν τα ηχεια,δεν ειναι ακριβως αυτο που θελω.Προφανως μπορει να φταιει και ο ενισχυτης γι αυτο,αλλα γενικα δε μου πολυαρεσει η χροια τους,θα ηθελα ενα ηχειο με πιο φυσικο,βελουδινο ηχο,κατι να μοιαζει λιγο στον ηχο των sennheiser hd 600.

Τωρα τελευταια εχω σηνηθησει να ακουω με τα ακουστικα αυτα και πηγα να ακουσω απο τα ηχεια και ο ηχος μου φανηκε αφυσικος και χωρις την ιδιαιτερη μεταξενια χροια που δινουν τα ακουστικα κυριως στις μεσαιες και υψηλες,που ειναι σαν ενα ωραιο χαδι στα αυτια σου,χωρις να ειναι υπερβολικα γλυκα η βαρετα.

Πιστευετε οτι το συγκεκριμενο ηχειο μπορει να βγαλει κατι τετοιο,ισως με καποιο λαμπατο/υβριδικο ενισχυτη?

Απεκτησα προσφατα ενα ζευγαρι 602 S3 ,ο ηχος σε στερεο με δεδομενο οτι μιλαμε για ηχειο βασης ,ειναι πολυ καλος (με 1909 παιζει)

Mstr, μόνο μια δοκιμή θα σε πείσει :-)
Δοκίμασε να δανειστείς κάποιο ενισχυτή από κάποιο φίλο ή αντιπρόσωπο. Τον ήχο των ακουστικών βέβαια πολύ δύσκολα να τον πετύχεις.
Tα ακουστικά που τα συνδέεις? Μήπως να βρεις ένα ενισχυτή που να έχει και καλή έξοδο ακουστικών? ;-)

mstr,

έχω τα ίδια ηχεία, εδώ και ..... 12 χρόνια και δεν τ' αλλάζω λόγω του ήχου τους.

Με ακουστικά ποτέ δεν πήρα ήχο που να μου αρέσει. Πάντα τα θεωρούσα συμβιβασμο.

Γούστα είναι αυτά όμως......

Για δικάναλο ήχο κοίτα λίγο τα EPOS....

Να κοιτάξεις και κάτι σε audio spectrum
Σε αυτό το μέγεθος ηχείων βάσης είναι τα eros & sirene
Αν αναφέρεις και τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις

Πάντως είναι λίγο άδικο να συγκρίνεις τα 602 με τα ακουστικά που έχεις μιας και είναι πάνω κάτω στο ίδιο κόστος

Φίλε mstr, ο sony που είχες ούτε για πλάκα δεν θα κάνει τα 602 να βγάλουν τον ήχο τους. M' εναν καλό δικάναλο θα τ'ακούσεις μεταμορφωμένα... Βεβαια, δεν ξερω αν θα σε ικανοποιήσει, σίγουρα όμως θα ειναι ασύγκριτα καλύτερος απο τον τωρινό. Οπότε, πρίν τα πετάξεις, δοκίμασέ τα με εναν-δυο καλους ενισχυτές, πχ κάποιον NAD ή Roksan.

Εχει δίκιο,άν κι ό ίδιος τα επέλεξε,.Είναι ηχεία με τσιμπημένα πρίμα και ηχητικό χαρακτήρα αυτό που λένε "bright".

Δές κάτι σε Dali.

Re: Απάντηση: Ερωτηση για τα B&W DM 602 S2

Εχει δίκιο,άν κι ό ίδιος τα επέλεξε,.Είναι ηχεία με τσιμπημένα πρίμα και ηχητικό χαρακτήρα αυτό που λένε "bright".

Δές κάτι σε Dali.

Θα σου φανει περιεργο,αλλα δεν ηταν τα πριμα η ο bright χαρακτηρας που με ενοχλουσαν τοσο.Το προβλημα ηταν γενικα στις χροιες,και στις μεσαιες(γενικα απο χαμηλομεσαιες μεχρι και μεσουψηλες),αλλα και στις υψηλες,οχι ομως οτι ηταν σκληρες,απλα στερουνταν φυσικοτητας.

Γενικα σαν ομοιογενεια και μουσικοτητα δε με ικανοποιουσαν και τοσο.Δεν εχουν αυτην την ζεστη και βελουδινη χροια που θελω,σε ολο το ακουστικο φασμα.Γενικα δε με ενδιαφερουν και πολυ οι χαμηλες συχνοτητες κτλ,θελω να παρω ενα ηχο που θα ειναι ομοιογενης και ισορροπημενος,με καλη διαφανεια και καλα δυναμικα,σωστο timing,σωστη ηχητικη σκηνη/εικονα,σωστες χροιες,λιγο γλυκα/βελουδινα και εκφραστικα μεσαια και τα πριμα να εχουν καλη εκταση και καθαροτητα/διαφανεια,αλλα να μην ειναι 100% αποκαλυπτικα,εαν μια ηχογραφηση εχει μια ταση πχ να παει να σκληρηνει λιγακι,αλλα να μην ειναι κακη,να μπορει να καλυψει ελαφρως καποια συριστικα κτλ(οχι ομως σε βαθμο να κολακευει και κακες και σκληρες ηχογραφησεις)
Οχι ομως και κατι που να ειναι αρκετα γλυκαναλατο και να ακουγεται και slow η χωρις να εχει ενεργεια,μια χρυση τομη εντελει(πολλα θελω ε...:damnyou:)

Γενικα αποτι καταλαβατε εχω μια προτιμηση που ξεφευγει λιγο απο το "αντικειμενικα σωστο".Ειναι βεβαια και ο χωρος,το στησιμο,τα συνοδα/καλωδια κτλ για το τελικο αποτελεσμα.

Καποια dali που ειχα ακουσει μια φορα μου αρεσαν,ηταν μοντελο δαπεδου αλλα δε θυμαμαι ποιο...Οχι πολυ ακριβο.Μου αρεσε καλητερα απο τα b&w.

βεβαια και ο χωρος που τα εχω και ο ενισχυτης δεν ειναι καταλληλα.

Ενα ηχειο που μου αρεσε πολυ στην εκθεση hi end,ηταν το spendor sa1.Τα συνοδα εκει βεβαια ηταν ακριβα...Οταν το ακουσα στην αντιπροσωπεια με τον roksan kandy mkii δε μου αρεσε και τοσο.Επρεπε να μπουν ακριβοι ενισχυτες για να μ'αρεσουν.

Απλα σκεφτομαι μηπως αν παρω καποιο λαμπατο/υβριδικο ενισχυτη,καποια καλωδια κτλ φερω τα b&w εκει περιπου που θελω?

Ολα αυτά για να "φέρεις" τα τονικά λάθη των 602;

Δεν αξίζει τον κόπο και τα έξοδα φίλε...

Τα δίνεις(ή τα βάζεις σ' ένα δεύτερο μικρό σύστημα) και στήνεις ένα καλό κι ισορροπημένο σύστημα απο την αρχή.

Εχεις ακουσει τα 602 s2 οδηγουμενα απο καλα συνοδα και καλα στημενα σε καλο χωρο?Πιστευεις οτι πραγματικα δεν αξιζει να το ψαξω?

Κατ' αρχήν δεν είναι ηχεία που θα συνοδευθούν απο καλά κι ακριβά συνοδά.Αυτό λέω.Χαμένα θα πάνε.

Απο την άλλη,για να μην γίνομαι κι ισοπεδωτικός,στην κατηγορία που αυτά ανήκουν δεν υπάρχουν ηχεία με τον χαρακτήρα-δυνατότητες αναπαραγωγής που ψάχνεις.Το Spendor που γράφεις τι σχέση έχουν με τα 602;

Κοιτα,δεν εννοω πολυ ακριβα συνοδα,εναν καλουτσικο ολοκληρωμενο πχ,καποια καλωδια interconnect,ισως ενα καλητερο player κτλ.

Τα spendor τα εφερα σαν παραδειγμα οτι μου αρεσε ο ηχητικος χαρακτηρας τους,ειναι αρκετα πιο ακριβα βεβαια.

Το προβλημα ειναι οτι βλεπω οτι δεν τα παιρνει κανεις και που θελω να τα πουλησω.Οποτε με βλεπω να τα κραταω για τιποτα χρηση σε δευτερευον συστημα στο μελλον.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και τόσο φίλος στον ήχο της συγκεκριμένης εταιρείας.
Έχοντας «παίξει» στο παρελθόν με τα συγκεκριμένα ηχεία, είχα καταλήξει –για τα προσωπικά μου κριτήρια- σε ενισχυτικά της Primare, εκείνη την εποχή κυκλοφορούσε ο ολοκληρωμένος Α 20, σήμερα κυκλοφορεί ο Ι 21.
Επίσης, μία καλή κίνηση θα ήταν η ακρόαση των συγκεκριμένων ηχείων με τον Musical Fidelity 3.5, που αν δεν κάνω λάθος, έχει τιμή γύρω στα 900 euroκαι μόνο από την αντιπροσωπεία μπορείς να τον αγοράσεις (αυτή η πρόταση είναι μη δοκιμασμένη από εμένα σα συνδυασμός, ταίριαζαν όμως άλλα μοντέλα της εταιρείας, γιατί να μην ταιριάζει και αυτό σκέφτομαι).

Σε ευχαριστω για την προταση isoviths.

Θα κοιταξω να δω τι θα κανω.Θελει λιγο ψαξιματακι.Κατι μου λεει ομως οτι δε θα παρω απο τα συγκεκριμενα ηχεια τον ηχο που ψαχνω.Πριν τα αποκλεισω ομως θα κανω καποιες λιγες δοκιμες.

Re: Απάντηση: Ερωτηση για τα B&W DM 602 S2

Αγαπητέ φίλε μπορείς αν θέλεις νά ακούσεις τά ηχεία σου μέ τόν Heed Obelisk Si. Ενας ολοκληρωμένος πού καταφέρνει νά δινει μεσαίες καί υψηλές λυχνίας μέ χαμηλό τρανζίστορ.......

http://www.heedaudio.hu/en/obelisk_reviews.html

Κυριε Πανο,πρεπει να με θυμαστε,ειχα ερθει καποια στιγμη και δοκιμασαμε τα spendor sa1 με εναν roksan kandy mkii και με καποια αλλα συνοδα(που μου λεγατε να ξεχασω τα ακουστικα οταν τεσταρω ηχεια κτλ...)

Ευχαριστω για την προταση,θα το κοιταξω.

Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης.Ο ηχος που βγαζουν τα ηχεια,δεν ειναι ακριβως αυτο που θελω.Προφανως μπορει να φταιει και ο ενισχυτης γι αυτο,αλλα γενικα δε μου πολυαρεσει η χροια τους,θα ηθελα ενα ηχειο με πιο φυσικο,βελουδινο ηχο,κατι να μοιαζει λιγο στον ηχο των sennheiser hd 600.

Ο προβληματισμός σου είναι λάθος.
Δεν μπορεί ένα budget ηχείο να φτάσει την απόδοση τέτοιου ακουστικού.
Με την λογική αυτή εγώ πχ είναι αδύνατον να βρώ ηχείο.

Το αποδέχεσαι και προχωράς.
Ή ληστεύεις κανα δυό τράπεζες....:grinning-smiley-043