Ερωτηση για θερμοκρασιες HTPC

Φιλιππος

Senior Member
17 June 2006
337
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Με την αφορμη της αλλαγης cooler εκανα ετα τσεκ στις θερμοκρασιες. Ειναι λογικες αυτες που σημειωνω;
Idle λειτουργια: Cpu 40-42, chipset 40-42, καρτα γραφικων ~65, σκληροι δισκοι 32-33 αυτοι που ειναι εξω απο το κουτι και ~40 αυτος που ειναι μεσα στο κουτι.
Αναπαραγωγη HDDVD (χρηση επεξεργαστη ~35%) : Cpu 56-58, chipset 56-58, καρτα γραφικων ~72, σκληροι δισκοι 35 αυτοι που ειναι εξω απο το κουτι και 46-48 αυτος που ειναι μεσα στο κουτι.
Προσωπικα μου φαινονται τσιμπημενοι οι 56 - 58 βαθμοι της cpu και του chipset. Εχω την εντυπωση οτι, λογω βιασυνης, δεν εβαλα καλα την παστα και δεν ξερω αν πρεπει να ξανανοιξω το κουτι ή μηπως ειναι καλες οι τιμες;
Ολα αυτα σημειωθηκαν με θερμοκρασια περιβαλλοντος 27 βαθμους.
Cpu: Athlon x2 5200+, Καρτα γραφικων Nvidia 7600gt.

Με το προηγουμενο θυμαμαι οτι ειχα σε idle 32 CPU και 34 chipset. Οταν εβλεπα HDDVD ειχα 50 βαθμους και στα δυο. Τις τελευταιες ομως μερες που ειχε ζεστανει ο καιρος η cpu χτυπαγε 55 - 58 και ο ανεμιστηρας της cpu γινοτανε ελικοπτερο, γι´αυτο και τον αλλαξα.
Εσυ ποιο cooler εχεις;

Διορθωθηκε η κατασταση. Τωρα εχω 38 - 40 βαθμους σε idle και ~50 σε χρηση 35% της cpu. Οταν το γονατισα και πηγε η cpu στο 85% ειδα την θερμοκρασια στους 55 βαθμους.
Ειχα κανει την μαμακια να βαλω τον ανεμιστηρα που εχω πανω μερος του κουτιου αναποδα και αντι να ριχνει αερα του δωματιου στο cooler, τραβουσε αερα απο το κουτι εξω.
Με την πρωτη ευκαιρια θα αλλαξω και παστα στην cpu γιατι παλι πολλοι μου φαινονται οι 50 βαθμοι τετοια εποχη. Τι θα γινει οταν σφιξουν οι ζεστες;