ερώτηση για την Canon XL2

sotris

New member
6 April 2010
10
μια και δεν ξερω πολλα απο βιντεοκαμερες θελω να ρωτησω:

εχω δει την καμερα στο σκρουτζ με τιμη απο 4.179...ειναι καλη η τιμη η θα τη βρω πολυ φθηνοτερα στο εξωτερικο?

ειναι πραγματι κορυφαια στο ειδος της,σε σχεση με το μεγεθος της, η υπαρχει καποια καλυτερη σ'αυτη την τιμη?

εγω ειμαι σχεδον αρχαριος(ξερω βεβαια απο φωτογραφια) θα μπορεσω να την χειριστω η πρεπει να κανω σεμιναρια?

εχω ενα μετριων δυνατοτητων laptop και χρησιμοποιω το sony vegas για επεξεργασια βιντεο,θα μπορεσω να μεταφερω τα βιντεο απο την βιντεοκαμερα στον υπολογιστη και να κανω επεξεργασια?η καμερα δεν εχει usb αλλα firewall IEEE1394..θα μπορεσω να την συνδεσω?

θα εχω ποιοτητα αναλογη της καμερας οταν μεταφερω τα βιντεο μετα την επεξεργασια σε dvd?

ευχαριστω πολυ! :)

Καλώς ήρθες στο AVClub!
Σαν κάτοχος του προηγούμενου μοντέλου, της XL-1s θα σου έλεγα ένα μεγάλο Όχι.
Και εξηγούμαι:
Για την εποχή της η ΧL2 ήταν από τις κορυφαίες σε απόδοση σε SD, στην σημερινή εποχή όμως??
Πολλά τα χρήματα αφού με λιγότερα αγοράζεις την αντίστοιχη σε HD XH-A1s η οποία έχει ανώτερες επιδόσεις και στο SD λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα.

Η τιμή που έχει η XL2 είναι απαράδεκτα υψηλή για τα σημερινά δεδομένα.

ευχαριστω πολυ Bill :)
οποτε λες η XH-A1s ειναι η καλυτερη σ'αυτο το μεγεθος και χρημ αξια η να κοιταξω σε αλλες μαρκες?

διαβασα για την Panasonic AG-HMC41
απ'οτι καταλαβα ειναι καλυτερη της canon...ειναι ετσι?

μια και δεν ξερω πολλα απο βιντεοκαμερες θελω να ρωτησω:

εχω δει την καμερα στο σκρουτζ με τιμη απο 4.179...ειναι καλη η τιμη η θα τη βρω πολυ φθηνοτερα στο εξωτερικο?

Αν την παρεις απο εξωτερικο να ξερεις οτι η εδω εισαγωγικη εταιρεια που ααντιπροσωπευει την Canon πιθανον να μην δεχτει θεματα εγγυησης.

Σερβις με πληρωμη ναι , αλλα εγγυηση ειναι δυσκολο...

ειναι πραγματι κορυφαια στο ειδος της,σε σχεση με το μεγεθος της, η υπαρχει καποια καλυτερη σ'αυτη την τιμη?

Νομιζω πως πλεον σε αυτα τα λεφτα υπαρχουν καλυτερες καμερες....

4000+ ευρω για καμερα SD ??? :eek1:

εγω ειμαι σχεδον αρχαριος(ξερω βεβαια απο φωτογραφια) θα μπορεσω να την χειριστω η πρεπει να κανω σεμιναρια?

Λογικα θα τραβηξεις απλα θα περασει καιρος να εκμεταλευτεις ολες της τις λειτουργιες....

εχω ενα μετριων δυνατοτητων laptop και χρησιμοποιω το sony vegas για επεξεργασια βιντεο,θα μπορεσω να μεταφερω τα βιντεο απο την βιντεοκαμερα στον υπολογιστη και να κανω επεξεργασια?η καμερα δεν εχει usb αλλα firewall IEEE1394..θα μπορεσω να την συνδεσω?

Αν το λαπτοπ σου εχει θυρα firewire 1394 μπορεις μια χαρα.

ΕΑΝ δεν σε ενδιαφέρει το hd video

τότε είναι ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ κορυφαία λύση στο sd

το γενικό αποτέλεσμα είναι σαφώς!!! καλύτερο από hd του χιλιάρικου ,,και βάλε ,
και εάν ξέρεις από φωτογραφία και μπορείς να δημιουργήσεις σε progressive

θα έχεις στα χέρια σου μια μηχανή που κάνεις παπάδες

όσο δε για την τιμή της ,,, ...η φακουδάρα που φοράει μόνο ,,,πιάνει λεφτά !!

τώρα εάν την αγόραζα ξανά με 4και κάτι χιλιάρικα ,,,,

αυτό θέλει σκέψη

μάλλον στην canon θα πήγαινα

( η πρώτη xl2 που πουλήθηκε εδώ ήταν δική μου :antlers:)

Re: Απάντηση: ερώτηση για την Canon XL2

το γενικό αποτέλεσμα είναι σαφώς!!! καλύτερο από hd του χιλιάρικου

Την εχεις συγκρινει με καποια HD του χιλιαρικου δηλαδη και ειχες καλυτερο αποτελεσμα ?

Θα ηθελα να το δω αυτο....

ναι
ασφαλώς

χρωματικά

και εν γένει ποιοτικά είναι πολυυυυυυυυυυυυυ μπροστά
μιλάμε για τελικό αποτέλεσμα σε dvd

είναι η μέρα με την νύχτα

έχω και μια συναυλία γυρισμένη με την canon sd και την jvc hd δικάμερο ,

η canon είναι σαφώς ,,,, αλλού

Last edited:
δεν έχω εμπάθεια και εγωιστική σκέψη με καμία από τις δυο

τις έχω πληρώσει και τις δυο

απλά θα ήθελα το hd της jvc με την ποιότητα της canon

lol

Ξερεις οταν κανουμε συγκριση σε καποια μεσα εγγραφης η καταγραφης φροντιζουμε να ειναι στο ιδιο καδρο για να μπορεσουμε να τα συγκρινουμε.

Τραβηξα ενα βιντεο εκει και ενα αλλο αλλου και το ενα ειναι χρωματικα αλλου και το αλλο πολυ πισω δεν ειναι προς συζητηση.

Κανε το συγκριτικο σου και ανεβασε μας τα δειγματα σου να τα συζητησουμε....

και επαναλαμβάνω εκφερόμουν για εμπειρίες από κάμερες που κατέχω !

jvc_gy-hd100_1.jpg

xl2-lg.jpg

εδώ είναι τα μωρά

όποτε θέτε τα κοντράρουμε