ερώτηση για την Canon XL2

Re: Απάντηση: ερώτηση για την Canon XL2

100

και όχι δεν ανεβάζω τίποτα

Σπουδαια καμερα εχουμε φαει πολυ καιρο μαζι της ..

Αφου ειπες οτι εχεις τραβηξει και θες να τα κοντραρουμε .

Η καταλαβα κατι λαθος ?

Last edited:

όχι δεν δείχνω τίποτα

μείνετε στα λεγόμενα μου

Δεν εχουμε και αλλη επιλογη...απλα δεν μπορουμε να βασιστουμε στα λεγομενα απλα για μια καμερα ξερεις...

Σε ευχαριστουμε για την συμμετοχη σου στο θεμα.

με αποκαλείς ψεύτη ?
η άπλα κακό κριτή ?

Ψευτη φυσικα και οχι, δεν εχεις λογο.

Αλλα κακο κριτη σιγουρα.

Οταν συγκρινεις την JVC 100 (που δεν ειναι του χιλιαρικου αλλα του πεντοχιλιαρου στην εποχη της ...) με την XL 2 τοτε σιγουρα δεν ξερεις να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες τους.

ρε πουλάκι μου κατέθεσα τις εμπειρίες μου και απο τις 2

στο τελικό αποτέλεσμα που ακόμα στην αγορά είναι dvd h canon προσφέρει ΣΑΦΩΣ καλύτερο αποτέλεσμα

ρε πουλάκι μου κατέθεσα τις εμπειρίες μου και απο τις 2

στο τελικό αποτέλεσμα που ακόμα στην αγορά είναι dvd h canon προσφέρει ΣΑΦΩΣ καλύτερο αποτέλεσμα

Eχεις μια αποψη που μπαζει απο ολες τις πλευρες αν λαβουμε υποψιν τα τεχνικα τους χαρακτηριστικα.

Δεν γινεται να βγαζεις μια καμερα 720p υποδεεστερη μιας SD χωρις να μας δειχνεις τι εννοεις.

Οπου και να το πεις αυτο δεν στεκει τι να κανουμε.

Οποτε θες βαλε εδω αυτα που τραβηξες και τα συζηταμε.

υγ

Το τελικο αποτελεσμα δεν ειναι dvd....

Η μια καμερα μπορει να φτασει μεχρι την αναλυση του dvd δηλαδη να βγαλει SD

Η αλλη καμερα μπορει να δωσει 720p αρα αρκετα περισσοτερο απο το dvd ...

εάν θες σοβαρό progressive ( ανεκτό τουλάχιστον !) και μαύρο ρεαλιστικό και ατμοσφαιρικό που σημαίνει νυχτερινό γύρισμα ρεπορταζάτο χωρίς φωτισμό ,,, canon ,,,

εάν θέλεις φανταιζι λαμπρό crispy ,,, jvc ,,,

εάν τα θές όλα δίνεις 10 χιλιάρικα

και παίρνεις ότι βρεις μπροστά σου

ως αναφορά το κύριος σκέλος της συζήτησης

ΟΧΙ

δεν θα αγόραζα την xl2 σήμερα

δεν θα αγόραζα την xl2 σήμερα

Παλι καλα ...

Για την ακριβεια καμια απο τις δυο καμερες δεν αξιζουν αυτην την στιγμη τα λεφτα που ζητανε.

Υπαρχουν αρκετα καλες καμερες πλεον με τα ιδια χρηματα και πολυ μεγαλυτερες δυνατοτητες .

εάν τα θές όλα δίνεις 10 χιλιάρικα

και παίρνεις ότι βρεις μπροστά σου

10 χιλιαρικα ποια καμερα αγοραζεις θες να μας πεις?

για την Panasonic AG-HMC41 που ειναι full high definition δεν ειπατε καποια γνωμη..
την βρηκα στα 2850 και διαβασα πολυ καλες κριτικες!

Τα χαρακτηριστικα της φαινονται πολυ καλα αν και δεν μπορεις να αλλαξεις το φακο της .

Δεν μας ειπες για τι χρηση την θελεις ομως ? Ισως ετσι μπορουμε να σου προτεινουμε οτι νομιζουμε πιο σωστο.

Και μεχρι τι λεφτα θες να διαθεσεις ?

χμμ...μαλλον στην ΧΗ-Α1s canon θα καταληξω η οποια ειναι ψηλα στα τεστ και πανω απο την πανασονικ c40...την βρισκω στα 3.300...μεχρι τοσα περιπου θελω να διαθεσω..

μ'ενδιαφερουν εξωτ γυρισματα,τοπια φυσικα σε βουνα κυριως οπου ταξιδευω με τη μοτοσυκλετα,περισσοτερο σε χωματοδρομους..
εχω helmet cam αρκετα καλης ποιοτητας τη vio pov1..
μ'ενδιαφερει λοιπον μια καλη καμερα να αποδιδει στο μαχ τα χρωματα της φυσης και την κινηση της μηχανης....επισης ναναι καπως ανθεκτικη στη σκονη και τους κραδασμους..
:)

Να πω και εγώ την άποψή μου. Αν μας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα να έχει πιο φιλμική εικόνα, θα έλεγα να πας προς panasonic μεριά. Και όχι σε λύση AVCHD αλλά σε λύση DVCPro HD σε P2. Panasonic AJ-HVX201. Με μια p2 κάρτα 32GB την βρίσκεις στο σύνολο στα 5000 ευρώ. Και είσαι έτοιμος για λήψη. Για εμένα η πιο τίμια επαγγελματική λύση σε HD σήμερα. Και αν η έλλειψη αλλαγής φακού ακούγεται κάπως, τότε μπορείς να πάρεις και έναν brevis αντάπτορα και να βάλεις όποιο φωτογραφικό φακό θες.

Τώρα αναφορικά με το παραπάνω debate ανάμεσα στις canon και τις jvc, εγώ θα διάλεγα χαλαρά την jvc. Θα γύρναγα σε ProHD, και μετά θα έκανα downconvert σε SD και τότε θα έκανα τη σύγκριση. Έχοντας κάνει το ίδιο ακριβώς και με την panasonic μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η jvc θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα από οποιοδήποτε SD. Ακόμα και από broadcast camcorder.

Τέλος για μια πιο φτηνή λύση HD θα πρότεινα και το HDV σαν format, και θα πήγαινα σε SONY λύσεις (παρόλο που δεν τη συμπαθώ σαν εταιρία, εντούτοις στα επαγγελματικά δείχνει καλύτερη αξιοπιστία, σε αντίθεση με τα consumer που είναι για κλάμματα). Πιστεύω ότι με 2000-2500 euros βρίσκεις καλά μοντέλα.

Α επειδή τώρα διαβασα για την outdoor χρήση λάβε υπ' όψην σου ότι η canon έχουν γενικά πρόβλημα με την υγρασία.

Απάντηση: Re: ερώτηση για την Canon XL2

Α επειδή τώρα διαβασα για την outdoor χρήση λάβε υπ' όψην σου ότι η canon έχουν γενικά πρόβλημα με την υγρασία.

Άστο!
Βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να το διαπιστώσω ο ίδιος και να ταλαιπωρηθώ αφάνταστα με την επισκευή της..........

Να πω και εγώ την άποψή μου. Αν μας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα να έχει πιο φιλμική εικόνα, θα έλεγα να πας προς panasonic μεριά. Και όχι σε λύση AVCHD αλλά σε λύση DVCPro HD σε P2. Panasonic AJ-HVX201. Με μια p2 κάρτα 32GB την βρίσκεις στο σύνολο στα 5000 ευρώ. Και είσαι έτοιμος για λήψη. Για εμένα η πιο τίμια επαγγελματική λύση σε HD σήμερα. Και αν η έλλειψη αλλαγής φακού ακούγεται κάπως, τότε μπορείς να πάρεις και έναν brevis αντάπτορα και να βάλεις όποιο φωτογραφικό φακό θες.

Τώρα αναφορικά με το παραπάνω debate ανάμεσα στις canon και τις jvc, εγώ θα διάλεγα χαλαρά την jvc. Θα γύρναγα σε ProHD, και μετά θα έκανα downconvert σε SD και τότε θα έκανα τη σύγκριση. Έχοντας κάνει το ίδιο ακριβώς και με την panasonic μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η jvc θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα από οποιοδήποτε SD. Ακόμα και από broadcast camcorder.

Τέλος για μια πιο φτηνή λύση HD θα πρότεινα και το HDV σαν format, και θα πήγαινα σε SONY λύσεις (παρόλο που δεν τη συμπαθώ σαν εταιρία, εντούτοις στα επαγγελματικά δείχνει καλύτερη αξιοπιστία, σε αντίθεση με τα consumer που είναι για κλάμματα). Πιστεύω ότι με 2000-2500 euros βρίσκεις καλά μοντέλα.

ευχαριστω φωτη για τισ πληροφοριες:ernaehrung004::ernaehrung004:

διαβασα πολυ καλες κριτικες για την Sony HDR-FX1000
ποια ειναι η γνωμη σου για τη συγκεκριμενη?
θα μπορω να μεταφερω ευκολα τη εικονα στον υπολογιστη και να την επεξεργαστω με το sony vegas7?

Καλή φαίνεται. Μια ακόμα πιο οικονομική λύση, όχι εφάμιλλη αλλά πιο φορητή, είναι και αυτή:
http://www.google.com/products/cata...6CmJcrT-Aa6mYWwAg&sa=image&ved=0CB0Q8gIwAzgA#

Για το VEGAS μην αγχώνεσαι. Το μόνο που χρειάζεσαι στο HDV είναι μια είσοδο firewire στο pc σου. Αν δεν έχεις, παίρνεις μια κάρτα με 10 ευρώ.