ερωτηση για τις οπερες

Κρίμα πάντως με τέτοιο βιβλίο και προσεγμένη έκδοση να είναι αντίγραφο βινυλίου (και να κάνει και ψηφιακά τσακ τσουκ σε μερικά απαιτητικά players).

5) ΜΠΕΤΟΒΕΝ / ΦΙΝΤΕΛΙΟ 1/7/2007
6) ΒΕΡΝΤΙ / ΑΪΝΤΑ 8/7/2007
7) ΛΕΟΝΚΑΒΑΛΛΟ & ΜΑΣΚΑΝΙ / ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ & ΚΑΒΑΛΛΕΡΙΑ
7) ΛΕΟΝΚΑΒΑΛΛΟ & ΜΑΣΚΑΝΙ / ΡΟΥΣΤΙΚΑΝΑ 15/7/2007
8) ΜΟΤΣΑΡΤ / ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ 22/7/2007
9) ΝΤΟΝΙΤΣΕΤΤΙ / ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ 29/7/2007
10) ΡΙΧΑΡΝΤ ΣΤΡΑΟΥΣ / ΣΑΛΩΜΗ 5/8/2007
11) ΒΕΡΝΤΙ / ΤΡΟΒΑΤΟΡΕ 12/8/2007
12) ΟΦΦΕΝΜΠΑΧ / ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΧΟΦΦΜΑΝΝ 19/8/2007
13) ΠΟΥΤΣΙΝΙ / ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ 26/8/2007
14) ΤΣΑΪΚΟΒΣΚΙ / ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ 2/9/2007
15) ΣΑΙΝ - ΣΑΝΣ / ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΔΑΛΙΔΑ 9/9/2007
16) ΒΕΡΝΤΙ / ΧΟΡΟΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΩΝ 16/9/2007
17) ΠΟΥΤΣΙΝΙ / ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΩ 23/9/2007
18) ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΜΠΕΡΣΤΆΙΝ / ΓΟΥΕΣΤ ΣΑΙΝΤ ΣΤΟΡΥ 30/9/2007
19) ΜΟΝΤΕΒΕΡΝΤΙ / ΟΡΦΕΑΣ 7/10/2007
20) ΜΟΤΣΑΡΤ / ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ 14/10/2007
21) ΒΑΓΚΝΕΡ / ΤΑΝΝΧΩΥΖΕΡ 21/10/2007
22) ΠΟΥΤΣΙΝΙ / ΜΑΝΤΑΜ ΜΠΑΤΤΕΡΦΛΑΥ 28/10/2007
23) ΜΟΤΣΑΡΤ / ΝΤΟΝ ΤΖΙΟΒΑΝΝΙ 4/11/2007
24) ΒΑΓΚΝΕΡ / ΛΟΕΝΓΚΡΙΝ 11/11/2007
25) ΒΑΓΚΝΕΡ / ΤΡΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ 18/11/2007

ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΓΙΑ ΟΠΕΡΕΣ ;

Παιδια μια και μαζευτηκαμε καμποσοι ΟΠΕΡΟΦΙΛΟΙ εδω...Μηπως ξερει κανεις που μπορουν να βρεθουν, η εχει κανεις ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΠΕΡΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...Εχω αρκετες αλλα μονο με ...ξενους υποτιτλους...
Θα ημουν ευγνωμων...

Πάντως οι μεγαλύτερες στιγμές τής Ιταλικής Οπερας στην Ε.Μ.Ι.,έχουν μεταγραφεί απο βινύλλια.Και κάποιες και απο δίσκους τών 78 στροφών.
Η μουσική τους αξία με Callas ,Gobbi,Di Stefano,Μανο Ζαχαρία,παραμένει αναλλοίωτη παρά τίς ηχητικές ´ελλείψεις´ και είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το Ιταλικό μελόδραμα.

καμμία αντίρηση, εφ όσον αυτό αναγράφεται ξεκάθαρα στα εξώφυλλα

Η Αρχική ηχογράφηση έγινε στο Εδιμβούργο στό George Watson's College τον Σεπτέμβριο τού 1971
Για το c.d. τής D.G. πολλά sites τού εξωτερικού αναφέρουν:Ricostruzione tecnica digitale.
Επίσης οι κριτικές είναι απο καλές έως πολύ καλές συνολικά.Αντιθέτως σχολιάζουν μιά άλλη εκτέλεση τής Σταχτοπούτας αρνητικά που έγινε την ίδια χρονιά στην Φλωρεντία νομίζω.Οπως αρνητικά σχολιάζουν και τον ήχο της.

Το σημερινό ΒΗΜΑ προσφέρει μιά πολύ καλή Traviata με τήν Maria Callas στον κύριο ρόλο.
Η ηχογράφηση είναι καλή(προκειται για επανεπεξεργασία τού 1953).
Βεβαια προσωπικά αδιαφορώ πλήρως για τά επίπεδα ηχογράφησης όταν πρόκειται γιά τόσο μεγάλες παραστάσεις.Οποιος έχει αυτιά ´ακούει'.
Επίσης η εφημερίδα έχει ένα πολύ καλό αφιέρωμα για τήν Callas,πέρα από την προσφορά τής όπερας.
Και ο Ελεύθερος Τύπος προσφέρει ένα c.d.(δυστυχώς ελλειπές όσον αφορά σέ επιπλέον πληροφορίες)με ηχογραφήσεις τής Callas σέ άριες τού Πουτσίνι.
Οσοι πιστοί προσέλθετε.
Αλλά η Traviata αποτελεί καλή αρχή και γιά όποιον ενδιαφερεται να εντρυφήσει..........

Σήμερα πού κυκλοφορούν οι προσφορές τών εφημερίδων για τίς όπερες,αξίζει να αγοραστούν αβλεπί.
Τριστάνος και Ιζόλδη ,τετραπλό c.d. απο το ΒΗΜΑ σε μιά κλασσική ηχογράφηση τού Furtwangler τού 1952
Ιζόλδη η μεγάλη Kirsten Flagstad.
Επίσης η Καθημερινή προσφέρει τον Ορφεα τού Μοντεβέρντι υπό την διεύθυνση τού πολύ σπουδαίου John Eliot Gardiner(ηχογράφηση 1985).
Kαι οι δύο προσφορές αποτελούν πραγματικά αποκτήματα για την δισκοθήκη..

Σήμερα πού κυκλοφορούν οι προσφορές τών εφημερίδων για τίς όπερες,αξίζει να αγοραστούν αβλεπί.
Τριστάνος και Ιζόλδη ,τετραπλό c.d. απο το ΒΗΜΑ σε μιά κλασσική ηχογράφηση τού Furtwangler τού 1952
Ιζόλδη η μεγάλη Kirsten Flagstad.
Επίσης η Καθημερινή προσφέρει τον Ορφεα τού Μοντεβέρντι υπό την διεύθυνση τού πολύ σπουδαίου John Eliot Gardiner(ηχογράφηση 1985).
Kαι οι δύο προσφορές αποτελούν πραγματικά αποκτήματα για την δισκοθήκη..

επειδή όμως εμείς δεν έχουμε "αυτιά" να ακούσουμε :flipout: για λέγε η ηχογράφηση του Βαγκνερ τι λέει ;

Ντόκ πρόκειται για μιά από τίς πιό κλασσικές ηχογραφήσεις τής συγκεκριμένης όπερας.
Και γνωρίζω ότι σού αρέσει ο Wagner.
Εχει γίνει επεξεργασία τού ήχου,σαφώς,αλλά ,τα χρονάκιά της τα δείχνει,σχετικά.
Η τιμή είναι 9.9 ευρώ ολόκληρη η όπερα....Είναι all time classic.Και η Flagstad επίσης είναι σχεδόν μύθος..
Ο Μοντεβέρντι αξίζει και είναι πιό σύγχρονη ηχογράφηση.

Ντόκ πρόκειται για μιά από τίς πιό κλασσικές ηχογραφήσεις τής συγκεκριμένης όπερας.
Και γνωρίζω ότι σού αρέσει ο Wagner.
Εχει γίνει επεξεργασία τού ήχου,σαφώς,αλλά ,τα χρονάκιά της τα δείχνει,σχετικά.
Η τιμή είναι 9.9 ευρώ ολόκληρη η όπερα....Είναι all time classic.Και η Flagstad επίσης είναι σχεδόν μύθος..
Ο Μοντεβέρντι αξίζει και είναι πιό σύγχρονη ηχογράφηση.

τον Μοντεβέρδιο τον πήρα ήδη , γιατί είδα ότι είναι ηχογράφηση του 80τόσο . Αν πάντως ο Βάγκνερ είναι σαν τον Μπετόβεν ( Φιντέλιο ; ) προ δύο εβδομάδων , αδυνατώ να το ακούσω ( τόβαλα περίπου 40 δεύτερα και βγήκε αμέσως ) . Γι αυτό και ζητάω την γνώμη σου καθαρά επί της ηχογράφησης . Δεν είναι θέμα χρημάτων , είναι ζήτημα , αν θα το ακούσω ή όχι . Κρίμα να κάθεται

Τον Φιντέλιο δέν τον αγόρασα.
Επίσης εσύ έχεις καλύτερα μηχανηματα απο εμένα(όχι,όχι δεν σε κατηγορώ ως χαϊεντά:flipout::flipout:)άρα οι παραμορφώσεις πού σε εμένα δεν ακούγονται ,ίσως σε σένα να είναι πολύ αισθητές...
Θεωρώ ότι για εκτέλεση τού 1952 πού έχει υποστεί σύγχρονη επεξεργασία είναι πάνω από ικανοποιητική..

Τον Φιντέλιο δέν τον αγόρασα.
Επίσης εσύ έχεις καλύτερα μηχανηματα απο εμένα(όχι,όχι δεν σε κατηγορώ ως χαϊεντά)άρα οι παραμορφώσεις πού σε εμένα δεν ακούγονται ,ίσως σε σένα να είναι πολύ αισθητές...
Θωρώ ότι για εκτέλση τού 1952 πού έχει υποστεί σύγχρονη επεξεργασία είναι ικανοποιητική..

Ντέφι να γίνει . Θα το πάρω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης στο μέλλον :ernaehrung004:

Δημητρη την πηρα επαθα πλακα!!!!!

η Κυρια περσεφονη που δεν μου πουλουσε με τιποτε το διαμερισμα απο επανω μολις εβαλα σταθμες κατεβηκε (φανερα συγκινημενη) και μου εφερε τα συμβολαια και διαβαστε το καλυτερο σε τιμες 1999!!!!

περα απο την πλακα αξιζει η αγορα του και μονο για τα υπολοιπα συνοδα που βοηθουν πολυ κατα την ακροαση

Mια και μιλάτε για όπερες(...και Κάλλας), ψαχνω αυτο τον καιρό για βινύλια και βρήκα τη "Δύναμη του πεπρωμένου" του Βέρντι με τους Κάλλας, Έλενα Νικολάι και τον Τulio Serafin στη Σκάλα. Να προχωρήσω ή δεν αξίζει τον κόπο;(προκειται για ebay βεβαια)

a4b8_1.JPG

Απάντηση: Re: ερωτηση για τις οπερες

Mια και μιλάτε για όπερες(...και Κάλλας), ψαχνω αυτο τον καιρό για βινύλια και βρήκα τη "Δύναμη του πεπρωμένου" του Βέρντι με τους Κάλλας, Έλενα Νικολάι και τον Τulio Serafin στη Σκάλα. Να προχωρήσω ή δεν αξίζει τον κόπο;(προκειται για ebay βεβαια)

a4b8_1.JPG

Απίστευτο.Γιά μένα έχει βαθειά συναισθηματική αξια.Σε αυτην ακριβώς τήν έκδοση ,σε βινύλλιο τήν άκουγε ο πατέρας μου.Θάμουν 6-7 ετών.
Την έχω ακομα για λόγους συναισθηματικούς.
Σάν εκτέλεση είναι σπουδαία με Callas σούπερ....Κυκλοφορεί φυσικά ,καλά επεξεργασμένη σέ c.d.
Ως βινύλλιο πλέον δέν έχω γνώμη.

Iσως η μόνη φορά πού δέν θεωρώ εκτέλεση τού αγαπημένου μου Carlos ως τήν καλύτερη.
Σάν ηχογράφηση ναί.Αλλά προσωπικά θεωρώ αυτό τον Τριστάνο πολύ ´τεχνητό´και ´ελαφρύ´σέ σχέση μέ την αίσθηση πού είχε προσδώσει ο Wagner στό έργο.
Για μένα η πιό πλήρης ερμηνεία είναι τού Karl Bohm ζωντανή από τό Bayreuth στά 1966.
Ο Βohm είναι δραματικός ,όσο ´γρήγορος´απαιτείται για τά γούστα μου,έχει εμβαθύνει στήν μουσική τού Wagner,και συγχρόνως υπάρχει μιά Nilsson σάν Ιζόλδη υψηλοτάτου επιπέδου.
Οπως και ο Windgassen ,πού είναι αρκούντως αντρικός αλλά και ερωτευμένος Τριστάνος.
Προσωπική μου γνώμη είναι πώς ο Τριστάνος τού Kleiber υπερέχει μόνον σάν ηχογράφηση..