Ερώτηση για τις video αναλύσεις των games PS3

Alexandrosm

New member
19 May 2008
31
ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ
καλησπερα σε ολους.

Ειμαι νεος κατοχος PS3 και ποσταρω για πρωτη φορα αν και παρακολουθω το forum εδω και αρκετο καιρο.

Εχω αγορασει τα πιο κατω παιχνιδια

GT5 Prologue
Soldier of Fortune
Virtual fighter 5

To PS3 (Firmware version 2.36) ειναι συνδεμενο με HDMI σε μια TV Samsung 40 6 Series (656A1)

Χθες παρατηρησα οτι ενω οι προδιαγραφες των παιχνιδιων που εχω παρει υποστηριζουν αναλυσεις 1920χ1080p (και τα 3) και ενω πατωντας το info στην TV βλεπω τις αναλυσεις 1920χ1080@60Ηz (GT5 Prologue &
Soldier of Fortune) στο Virtual fighter 5 πιανω αναλυση 1280χδεν θυμαμαι:slapface:@25Hz.

Καμμια ιδεα;;;;;;

Last edited:
Καλησπέρα!

Το Virtual fighter 5 υποστηρίζει HD απεικόνιση σε ανάλυση 720p, άρα ορθά η τηλεόραση σου εμφανίζει το παιχνίδι σε ανάλυση 1280×720.

από τα video settings του PS3 θα ξε-τσεκάρεις την ανάλυση 720p και 1080i ,οπότε θα το κάνεις force σε 1080p.

Δεν θα κερδίσεις κάτι το ιδιαίτερο, μιας και θα κανει upscale, αλλα στην περίπτωση που η τηλεόρασή σου κρατάει χωριστές ρυθμίσεις για κάθε mode, τότε θα χρειαστεί.

Καλησπέρα!

Το Virtual fighter 5 υποστηρίζει HD απεικόνιση σε ανάλυση 720p, άρα ορθά η τηλεόραση σου εμφανίζει το παιχνίδι σε ανάλυση 1280×720.

Ευχαριστώ πολυ για την γρηγορη ανταποκριση.Οι πληροφοριες που εχει το κουτι απο πισω ομως δεν εχουν καμμια διαφορά με το GT5 ή το SOF.
Πως μπορουμε να ξερουμε οταν παμε να αγορασουμε ενα παιχνιδι πως ακριβως θα παιζει γιατι εδω που τα λεμε αλλο 1280χ720 και αλλο 1920χ1080

Βασικά τα περισσότερα games τρέχουν σε 720p. Με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως το GT5 που τρέχει native σε 1080p τα περισσότερα κάνουν upscale σε 1080p και έτσι δεν κερδίζεις τίποτα. To upscale είναι ουσιαστικά για όσους έχουν συσκευή που δεν υποστηρίζει 720p. Kαλύτερα να έχεις επιλεγμένο και το 720p γιατί τα περισσότερα games στο PS3 δεν υποστηρίζουν upscale και άμα βάλεις κάνα τέτοιο θα στο γυρίσει σε 480p αφού θα του έχεις απαγορεύσει να τρέξει σε 720p.

Οι πληροφοριες που εχει το κουτι απο πισω ομως δεν εχουν καμμια διαφορά με το GT5 ή το SOF.
Πως μπορουμε να ξερουμε οταν παμε να αγορασουμε ενα παιχνιδι πως ακριβως θα παιζει γιατι εδω που τα λεμε αλλο 1280χ720 και αλλο 1920χ1080

Στην συσκευασία του κάθε παιχνιδιού στην πίσω μεριά, σου δίνει πληροφορίες για την αναλύσει όπου υποστηρίζει το εκάστοτε παιχνίδι: 720p ή 1080p.

δλδ εγω που έχω μια fullhd tv με το που την σύνδεσα αυτόματα πήγε στα 1080p, άμα παίζω παιχνίδια που υποστηρίζουν 720p κάνει downscale? δεν το καταλαβα αυτό

Δεν κάνει downscale, απλώς άμα το παιχνίδι είναι 720p αυτό το σήμα θα πάει και η TV σου. Αν κάποιος έχει «ξετικάρει» το 720p από τις ρυθμίσεις video του PS3 τότε το μηχάνημα θα αναγκαστεί να στο δείξει στην αμέσως μικρότερη ανάλυση που του έχεις βάλει. Το PS3 δεν έχει hardware scaler και έτσι εξαρτάται από τον κατασκευαστή του παιχνιδιού αν έχει ενσωματώσει τη δυνατότητα να κάνει το κάθε παιχνίδι upscale σε μεγαλύτερη ανάλυση ή όχι.Tα περισσότερα όπως το Resistance, Motorstorm είναι μόνο 720p. Άλλα όπως GTA ΙV ή Call Of Duty 4 έχουν τη δυνατότητα να κάνουν upscale σε 1080p μόνο όμως αν δεν έχεις επιλέξει το 720p σαν δυνατή ανάλυση από το μενού του PS3. Γενικά καλό είναι να έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις video του PS3 όλες τις δυνατές αναλύσεις της συσκευής προβολής σου ώστε τι κάθε παιχνίδι να μπορεί να επιλέξει την πιο κατάλληλη.

Γενικά καλό είναι να έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις video του PS3 όλες τις δυνατές αναλύσεις της συσκευής προβολής σου ώστε τι κάθε παιχνίδι να μπορεί να επιλέξει την πιο κατάλληλη.
+1 !
Ακριβως αυτη την αποψη την εχω διαβασει και στο επισημο φορουμ του PS3 και την υποστηριζουν παρα πολλοι χρηστες μετα απο αναλογες δοκιμές που έχουν κανει! :grandpa: