Ερώτηση για το time machine

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
899
Κόρινθος
Κάθε περίπου ένα μήνα το time machine μου βγάζει αυτό

time mashine.jpg

έτσι πρέπει να δημιουργήσει καινούριο αντίγραφο ασφαλείας από την αρχή σβήνοντας το προηγούμενο. Έτσι όμως χάνω όλο το ιστορικό αντιγράφων ασφαλείας και ξεκινάω από την αρχή. Αφήστε που παίρνει πολύ χρόνο να δημιουργηθεί νέο πλήρες αντίγραφο.

Γιατί γίνεται αυτό; Είναι θέμα ρύθμισης;

Ευχαριστώ

υγ: ορθογραφικά

Last edited by a moderator:
Re: Ερώτηση για το time mashine

χρησιμοποιεις wifi με τον backup δισκο ή ενσυρματα ?
Εχεις κανει φανταζομαι ολα τα updates ....
αυτο παρατηρειται κυριως σε time machine σε netwrok drives ή drives συνδεδεμενα μεσω wifi.

Last edited:
Απάντηση: Ερώτηση για το time mashine

Όχι Γιάννη ενσύρματα τον χρησιμοποιώ. Αυτό τελευταία το κάνει όλο κι πιο συχνά. Παλιά το backup το διατηρούσε και για ένα εξάμηνο (όχι παραπάνω). Τώρα το σβήνει κάθε μήνα σχεδόν.

Ο δίσκος έχει τεράστιο χώρο ελεύθερο (πάνω από 1 ΤΒ) ενώ ο δίσκος του macmini είναι μόνο 5500GB. Δεν καταλαβαίνω, μπορεί να φταίει ο δίσκος, αλλά δεν βρίσκω κάτι. Ναι όλα τα updates τα βάζω.

εδω ειναι το θεμα…. ειναι αρκετα περιπλοκο να στο εξηγησω (εχει να κανει με το AFP ).

Η καλυτερη λυση ειναι να τον συνδεσεις απλα, usb - firewire - thunderbolt.

είναι θέμα σύνδεσης δηλαδή, και περίπλοκο μάλιστα.

χμ... πάντως ο συγκεκριμένος δίσκος δεν έχει άλλη δυνατότητα σύνδεσης.

έχω έναν usb, μάλλον πρέπει να στέλνω εκεί το time mashine, αν και τον χρειαζόμουν για άλλη δουλειά. Ελπίζω να μην έχω και εκεί τα ίδια.

Να πω την αλήθεια, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να συνδέσω δικτυακά δίσκο για time machine backup.
Κ εγώ ένα firewire δίσκο έχω 3.5" και κάνω backup με το time machine.

Η αππλε δεν υποστηριζει (για την ακριβεια αποθαρρυνει) τη χρηση time machine σε network drives. Ειναι χαζο εδω που τα λεμε να μην το υποστηριζει αλλα πως θα πουλησει timecapsules ?
Υπαρχουν πολλες οδηγιες στο ιντερνετ για να δουλευει σωστα το time machine σε δικτυακο δικσο αλλα θελει λιγη δουλιτσα και ποτε δεν ξερεις αν θα συνεχισει να δουλευει αξιοπιστα.
Μιας και μιλαμε για backup η αξιοπιστια παιζει ρολο οποτε θα συνεστηνα την παραδοσιακη συνδεση με usb fw κλπ.