Φίλοι μου, μια και άρχισα να το απολαμβάνω το 467 και τα "πέριξ" του και μιά που η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη, πειράζει να προχωρήσω λίγο ακόμα με τις ερωτήσεις μου? Ελπίζω πως όχι. Λοιπόν:
Νομίζω ότι το ξέρετε το manual της yamaha. Στη σελίδα 10 (connections /Speaker layout) έχει 3 σχεδιαγράμματα -προτάσεις τοποθέτησης των ηχείων. Να υποθέσω ότι πρόκειται για ιδεατές καταστάσεις, διότι σε ένα χώρο που συμβαίνει να ζούνε και άλλοι άνθρωποι, αυτά δεν γίνονται.
Θέλω να πώ ότι με τα 2 μπροστινά και με το κεντρικό η κατάσταση πλησιάζει την προτεινόμενη σε μεγάλο βαθμό. Όμως με τα 2 πίσω (surround) το πράγμα χαλάει πολύ. Η ύπαρξη τζακιού εκεί που "θέλει" η yamaha το δεξί πίσω και οι βιβλιοθήκες και οι διάφοροι καναπέδες στα αριστερά με υποχρεώνουν -ΑΝ επιβάλλεται να πάω σε πλήρες 5.1 - να κάνω κάποιες πατέντες. Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι 2:
1η: Πειράζει αν το ένα από τα πίσω μπει μέσα σε ράφι βιβλιοθήκης και σε διπλάσια απόσταση από τη θέση ακρόασης απ'οτι το άλλο? Το οποίο άλλο θα είναι δίπλα στο τζάκι, επάνω σε κάποιο stand που όλο και κάπου θα βρώ. Και δεν θα είναι στο ίδιο ύψος, το ένα θα είναι στα 1,80 και το άλλο στα 0,80.
Το YPAO θα το τακτοποιήσει το πρόβλημα?
2η: Μήπως λόγω αυτών των προβλημάτων το αποτέλεσμα δεν θα αξίζει τον κόπο (δηλ. τα χρήματα αφ'ενός και τη γκρίνια της συζύγου περί καλλωδίων στο πάτωμα αφ'ετέρου)? Να μείνω στα δύο + ένα κεντρικό ή πράγματι η διαφορά του 5.1 θα είναι εντυπωσιακή? Ακούω μουσική σε καθημερινή βάση και βλέπω ταινίες με δράση (συλλέκτης James Bond, Indy, Lara, άφθονο Βιετνάμ,...,καταλάβατε)
Αρα, ό,τι πείτε θα το ακούσω με πολύ προσοχή.
Σας ευχαριστώ,
Τάσος.