Ερώτηση για τον Yamaha RX-V467

Σ'ευχαριστώ, Κώστα. Σίγουρα έτσι πρέπει να είναι, όμως δεν καταφέρνω να το βρώ στα manuals....

Εχεις ενεργοποιήσει στον ενισχυτή την λειτουργία HDMI control? Θα πρέπει το HDMI control να είναι στο "on".

Τότε θα σου εμφανιστεί η επιλογή "Audio return channel" την οποία θα πρέπει να γυρίσεις στο "on" διότι η προεπιλογή είναι "off".

Φανταστικό, Κώστα! Αυτό ήταν!
Απο αύριο θα πιάσω να "σκαλίσω" και τα διάφορα άλλα setups. Και, όπως φαίνεται να ξέρεις, έχει πολλά και ενδιαφέροντα. Εγώ για την ώρα αρκούμαι στα defaults, κυρίως σε ο,τι αφορά τα scenes (standard, adventure, κλπ), όχι πως είναι άσχημες αυτές οι ρυθμίσεις της yamaha, αλλα ας το ψάξω το μηχάνημα, δεν θα βλάψει.
Χίλια ευχαριστώ, θα τραβιόμουν άδικα με παραπανίσιες συνδέσεις.
Τάσος.

Φίλοι μου, μια και άρχισα να το απολαμβάνω το 467 και τα "πέριξ" του και μιά που η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη, πειράζει να προχωρήσω λίγο ακόμα με τις ερωτήσεις μου? Ελπίζω πως όχι. Λοιπόν:
Νομίζω ότι το ξέρετε το manual της yamaha. Στη σελίδα 10 (connections /Speaker layout) έχει 3 σχεδιαγράμματα -προτάσεις τοποθέτησης των ηχείων. Να υποθέσω ότι πρόκειται για ιδεατές καταστάσεις, διότι σε ένα χώρο που συμβαίνει να ζούνε και άλλοι άνθρωποι, αυτά δεν γίνονται.
Θέλω να πώ ότι με τα 2 μπροστινά και με το κεντρικό η κατάσταση πλησιάζει την προτεινόμενη σε μεγάλο βαθμό. Όμως με τα 2 πίσω (surround) το πράγμα χαλάει πολύ. Η ύπαρξη τζακιού εκεί που "θέλει" η yamaha το δεξί πίσω και οι βιβλιοθήκες και οι διάφοροι καναπέδες στα αριστερά με υποχρεώνουν -ΑΝ επιβάλλεται να πάω σε πλήρες 5.1 - να κάνω κάποιες πατέντες. Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι 2:

1η: Πειράζει αν το ένα από τα πίσω μπει μέσα σε ράφι βιβλιοθήκης και σε διπλάσια απόσταση από τη θέση ακρόασης απ'οτι το άλλο? Το οποίο άλλο θα είναι δίπλα στο τζάκι, επάνω σε κάποιο stand που όλο και κάπου θα βρώ. Και δεν θα είναι στο ίδιο ύψος, το ένα θα είναι στα 1,80 και το άλλο στα 0,80.
Το YPAO θα το τακτοποιήσει το πρόβλημα?

2η: Μήπως λόγω αυτών των προβλημάτων το αποτέλεσμα δεν θα αξίζει τον κόπο (δηλ. τα χρήματα αφ'ενός και τη γκρίνια της συζύγου περί καλλωδίων στο πάτωμα αφ'ετέρου)? Να μείνω στα δύο + ένα κεντρικό ή πράγματι η διαφορά του 5.1 θα είναι εντυπωσιακή? Ακούω μουσική σε καθημερινή βάση και βλέπω ταινίες με δράση (συλλέκτης James Bond, Indy, Lara, άφθονο Βιετνάμ,...,καταλάβατε)
Αρα, ό,τι πείτε θα το ακούσω με πολύ προσοχή.
Σας ευχαριστώ,
Τάσος.

Eυχαριστώ, Κώστα.
Θα το παλέψω με τα καλώδια που πρέπει να διασχίζουν όλο το σαλόνι, κάπως θα τα βολέψω.
Τάσος.

παρελαβα και εγω σημερα τα καμαρια μου....

100_1778.jpg

100_1780.jpg

100_1783.jpg

100_1785.jpg

Να ξέρεις επίσης, τώρα που είπα για ρεύμα, θα τους παραλάβεις με μιά περίεργη μπρίζα που θα σε τρομάξει αν δεν την έχεις ξαναδεί. Απλά θα ξεβιδώσεις με σταυροκατσάβιδο τη μοναδική βίδα που θα δείς, θα ανοίξεις αυτό το ανόητο φίς και μέσα θα αποκαλυφθεί ένα κανονικό διπολικό φις, έτοιμο. Θα το δείς, είναι απλό.

Τασο που ειναι η βιδα; οεο;
στην πλατη κατω απο το ορθογωνιο καπακι;

Garfield, γειά σου και "με γειά" σου. Μόλις τώρα είδα το μήνυμα, έλειπα μικρό ταξιδάκι από την Παρασκευή. Η βίδα - αν δεν τη βρήκες ακόμα- είναι ακριβώς ανάμεσα στους πόλους και τον πλαστικό οδηγό, δηλ. στο κέντρο περίπου του τριγώνου. Ξεβίδωσέ την τελείως και άνοιξε το καπάκι.
Επίσης δεν θα σε ικανοποιήσει το βύσμα της κεραίας FM. Μάλλον πρέπει να τό αλλάξουμε με κανονικό ομοαξονικό κεραίας, να την πάμε κάπου εξωτερικα και να ευχαριστηθούμε δυνατό σήμα. Θα το κάνω αύριο Δευτέρα. Η άλλη κεραία ΑΜ με το πλαστικό πλαίσιο δεν με ενδιαφέρει καθόλου - ούτε που την έβαλα.
Πες μου νέα.
Τάσος.

Επειδή είμαι ελαφρώς άσχετος, πες μου σε παρακαλώ πώς βάζεις τις φωτογραφίες στο μήνυμα? Φωτογραφίζω με το κινητό, έχει πολύ καλή ανάλυση. Ξέρω να τις περνάω και στο laptop, το έμαθα αυτό. Τί κάνω μετά..?