Ερωτηση για τους νεους στον χωρο

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,623
γεια σε ολους....

παιδια εχω μια απορια...

τον τελευταιο χρονο σκανε μυτη νεα μελη με ποολυ καλα κομματια στα χερια τους.... σαν παλαιοτερος δεν μπορω να εχω την οπτικη σας οποτε θα ηθελα να μου πειτε το εξης:

Πως βρισκετε/μαθαινετε τους φακους που αγοραζετε?

Απο σαιτ, απο on-line καταστηματα απο το ebay?

τι καθοδηγει την επιλογη σας? οι προδιαγραφες ή οι δοκιμες και τα Reviews?

συγνωμη για τις ερωτησεις αλλα προσπαθω να καταλαβω...

και για το τελος πως νρηκατε το forum?
εγω ψαχνοντας τι υπαρχει για solarforce στην ελλαδα

Μια που έχω λιγοτερο από χρόνο εδώ και επειδή σε αυτό το διάστημα πέρασαν αρκετά "καλά" κομμάτια από τα χερια μου, μπορώ να δοκιμάσω να απαντήσω...

Επειδή λοιπόν είχα το τεχνολογικό υπόβαθρο (Φυσικός, με καλή γνώση Αγγλικών και αρκετά "γκατζετάκιας"), οι Φακοί μου τράβηξαν αμέσως την προσοχη (ειδικά στο τωρινό τους επίπεδο - απο μικρός θυμάμαι οτι τους γούσταρα...)
Σ' αυτό το διάστημα λοιπόν και ξεκινώντας από "budget" φακούς τύπου SkyRay & Solarforce με P60 dropin, λίγο πριν βγει το XML, έφερα 2-3 μοντέλα με 18650 για μένα αρχικά, οι φίλοι και συνάδελφοι γούσταραν και μου τους ζητούσαν, εγώ έφερνα το αμέσως επόμενο μοντέλο και αυτό συνεχίστηκε (λιγότερο πια) μέχρι πρόσφατα οπου εγώ καταστάλαξα στο τι περιπου θέλω και αντέχω οικονομικά (στην υπογραφή μου φαίνεται το τι έχω ΤΩΡΑ)
Πλεον, αν θελήσω να "αλλάξω" κάτι, πρέπει να πουλήσω κάποιον από τους υπάρχοντες!

Τώρα, περι ενημέρωσης, αφήνοντας στην άκρη το avclub.gr (το οποίο βρήκα μέσω Google ψάχνοντας πληροφορίες για τα LED, με φίλτρο στην Ελληνική γλώσσα), μεγάλο σχολείο ειναι το CPF αλλα οχι και το μοναδικό (Budgetlightforum, Flashlightnews, light-reviews, κλπ) αφού υπάρχει μεγάλυ πληροφόρηση (στο internet φυσικά) με ΑΦΘΟΝΗ κριτική σκέψη όμως και αξιολόγηση των πληροφοριών.
Ψάχνω για αξιόπιστα reviews, που δεν "χαιδεύουν" τα αφτιά του κατασκευαστή (δεν είναι πολλά δυστυχώς) και φυσικά κοιτώ τις προδιαγραφές, χωρίς όμως να τις εμπιστεύομαι εύκολα.

Για αγορά: Μονόδρομος το Internet, αφου είναι ασύμφορα με οποιοδήποτε άλλο τροπο (πχ Ελληνική αγορά) αλλα και δεν "παρακολουθείται" η αγορά από τους Ελληνες πωλητές...
Εχω ψωνίσει και από το ebay (οπου έχω καλή εμπειρία, και ως πωλητής, με 200+ feedback 100%) και από Αμερικάνικα shops (4Sevens, goinggear) αλλα κακά τα ψέματα, η δύναμη είναι στο HongKong!!!

Ελπίζω να απάντησα στα ερωτήματα σου - προσπάθησα πάντως!

ΥΓ. Μολις κοίταξα τα πρώτα μου post - 12/2010, οι πρώτοι μου φακοι: Ultrafire 501, Skyray, YEZL - δεν έχω κρατήσει ΚΑΝΕΝΑΝ!

Last edited:
Καλησπέρα,

Για μένα η μοναδική πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης είναι το avclub. Από δω βρίσκω links για reviews και με βάση αυτά που διάβασα εδώ έχω παραγγείλει τον πρώτο μου φακό uniquefire 2100 και περιμένω την παραλαβή του

Και μόνο που είναι στα ελληνικά το φόρουμ, αποτελεί τη καλύτερη πηγή γνώσεων για το καθένα, πόσο μάλλον τη στιγμή που μπορεί να ρωτήσει και υπάρχει τόσος καλός κόσμος να απαντήσει!

Re: Απάντηση: Ερωτηση για τους νεους στον χωρο

Μια που έχω λιγοτερο από χρόνο εδώ και επειδή σε αυτό το διάστημα πέρασαν αρκετά "καλά" κομμάτια από τα χερια μου, μπορώ να δοκιμάσω να απαντήσω...

Επειδή λοιπόν είχα το τεχνολογικό υπόβαθρο (Φυσικός, με καλή γνώση Αγγλικών και αρκετά "γκατζετάκιας"), οι Φακοί μου τράβηξαν αμέσως την προσοχη (ειδικά στο τωρινό τους επίπεδο - απο μικρός θυμάμαι οτι τους γούσταρα...)
Σ' αυτό το διάστημα λοιπόν και ξεκινώντας από "budget" φακούς τύπου SkyRay & Solarforce με P60 dropin, λίγο πριν βγει το XML, έφερα 2-3 μοντέλα με 18650 για μένα αρχικά, οι φίλοι και συνάδελφοι γούσταραν και μου τους ζητούσαν, εγώ έφερνα το αμέσως επόμενο μοντέλο και αυτό συνεχίστηκε (λιγότερο πια) μέχρι πρόσφατα οπου εγώ καταστάλαξα στο τι περιπου θέλω και αντέχω οικονομικά (στην υπογραφή μου φαίνεται το τι έχω ΤΩΡΑ)
Πλεον, αν θελήσω να "αλλάξω" κάτι, πρέπει να πουλήσω κάποιον από τους υπάρχοντες!

Τώρα, περι ενημέρωσης, αφήνοντας στην άκρη το avclub.gr (το οποίο βρήκα μέσω Google ψάχνοντας πληροφορίες για τα LED, με φίλτρο στην Ελληνική γλώσσα), μεγάλο σχολείο ειναι το CPF αλλα οχι και το μοναδικό (Budgetlightforum, Flashlightnews, light-reviews, κλπ) αφού υπάρχει μεγάλυ πληροφόρηση (στο internet φυσικά) με ΑΦΘΟΝΗ κριτική σκέψη όμως και αξιολόγηση των πληροφοριών.
Ψάχνω για αξιόπιστα reviews, που δεν "χαιδεύουν" τα αφτιά του κατασκευαστή (δεν είναι πολλά δυστυχώς) και φυσικά κοιτώ τις προδιαγραφές, χωρίς όμως να τις εμπιστεύομαι εύκολα.

Για αγορά: Μονόδρομος το Internet, αφου είναι ασύμφορα με οποιοδήποτε άλλο τροπο (πχ Ελληνική αγορά) αλλα και δεν "παρακολουθείται" η αγορά από τους Ελληνες πωλητές...
Εχω ψωνίσει και από το ebay (οπου έχω καλή εμπειρία, και ως πωλητής, με 200+ feedback 100%) και από Αμερικάνικα shops (4Sevens, goinggear) αλλα κακά τα ψέματα, η δύναμη είναι στο HongKong!!!

Ελπίζω να απάντησα στα ερωτήματα σου - προσπάθησα πάντως!

ΥΓ. Μολις κοίταξα τα πρώτα μου post - 12/2010, οι πρώτοι μου φακοι: Ultrafire 501, Skyray, YEZL - δεν έχω κρατήσει ΚΑΝΕΝΑΝ!
Λες και είσουν μες το μυαλό μου.Ακριβώς τα ιδια θα έγραφα.Δεν είμαι φυσικός.

εγω ανακάλυψα το av club ψάχνοντας να αγοράσω ένα φακό led, καθώς πάντα μου άρεσαν οι φακοί αλλά για φακό led δεν ήξερα τίποτα. Στην αναζήτηση λοιπόν στο google εμφανίστηκε το avclub και από τότε παρακολουθώ ανελλιπώς τα thread και ενημερώνομαι για τις εξελίξεις. Aπό εδώ έχω βρει και τα διεθνή site για ενημέρωση και αγορές.
'Oσο για τις αγορές μου γίνονται με βάση τα reviews, τις γνώμες του forum , τις απαιτήσεις και βέβαια το περιεχόμενο του πορτοφολιού. :smile:

Λοιπόν ψάχνοντας διάφορους φακούς κάποια στιγμή βγαίνει και το AV Club.
Για τους φακούς που βγαίνουν κάθε φορά στην αγορά ακολουθεί τρελό και πολλαπλό ψάξιμο, συνδυάζοντας official sites, google, forums, reviews, You Tube ή οπουδήποτε μπορεί τέλος πάντων να βρεθεί ένας φακός.
Προτιμώ να αγοράζω απο Ελλάδα, τώρα αν δεν τον βρώ ως συνήθως, ακολουθεί ebay ή άλλα διαδικτυακά καταστήματα.
Οι επιλογές μου καθοδηγούνται απο την εμφάνιση του κάθε φακού και απο την απόδοσή του, σαφώς και το μέγεθος δε μου είναι αδιάφορο. Τους χρησιμοποιώ συνέχεια, μπορεί κάθε μέρα να έχω και άλλον μαζί μου, αλλά ταυτόχρονα τους προσέχω και τους συλλέγω. Δεν με ενδιαφέρουν οι μόντες και δεν θέλω να τους τροποποιήσω καθ' οποιονδήποτε τρόπο.

Βρε παιδιά γωνιά Olight δεν υπάρχει ή εγώ στραβώθηκα!

Εδω ειμαστε για να λυνουμε αποριες Κωστα:))

Εχουμε λοιπον:

Μπηκα στο φορουμ τυχαια απο καποιο search του google πριν απο κανα χρονο ψαχνοντας για dslr φωτογραφικη μηχανη. Περασαν πολλοι μηνες μεχρι που, καθως εψαχνα τυχαια το φορουμ για να δω και αλλα θεματα εκτος φωτογραφιας, επεσα στο λινκ με τους φακους, Νοεμβριος του 11 νομιζω. Εκει επαθα ενα μικρο σοκ αφου πιστευα μεχρι τοτε οτι ο Μαglight charger που ειχα ητανε προχωρημενο μοντελο.... Ετσι αρχισε η συλλογη:))

Βλεποντας λοιπον τα νηματα με τους βασικους φακους, με μαγεψαν οι Fenix. Ψαχνοντας το φορουμ και ρωτωντας βρηκα και τα καλα sites του εξωτερικου που αποτελουν και βασικο προμηθευτη με δευτερο το ebay. Απο την Ελληνικη αγορα παιρνω οτι δεν εχει μεγαλη διαφορα απο εξω. πχ. Αγορασα ενα φακο κεφαλης και καποια φιλτρα απο τον Δησιο οπου ηταν μονο 15% ακριβοτερος απο τους αλλους. Θα αγοραζα και αλλους φακους αλλα δεν ηταν διαθεσιμοι...
Δεν το συζητω βεβαια οτι αν καποιο μελος πουλαει ενα φακο, που με ενδιαφερει, θα τον προτιμησω.

Πληροφοριση παιρνω απο εδω βασικα και δευτερευοντως απο τα εξειδικευμενα sites. Επειδη με ενδιαφερουν μονο οι φακοι με συμβατικες μπαταριες δεν εχει και πολυ ψαξιμο. Τα νεα μοντελα που βγηκαν τα εμαθα πρωτα απο αυτο το φορουμ.
Για μπαταριες και φορτιστες, οτι γνωριζω, τα εμαθα αποκλειστικα απο εδω!

Την επιλογη μου στους φακους (παντα με συμβατικες μπαταριες) την καθοδηγει πρωτα η εμφανιση/τεχνολογια (μαζι τα βαζω) και μετα η διαρκεια. Δινω σημασια επισης στα αυθεντικα αξεσουαρ ενος φακου που τον κανουν πιο λειτουργικο. Η φωτεινοτητα δε με συγκινει. Γιαυτο και ειμαι σουπερ ευχαριστημενος με τους Φενιξ. Τα reviews τα διαβαζω αλλα λιγο με συγκινουν, ακουω ομως τι λενε τα μελη μας για καποιο φακο.
Τις δοκιμες μου αρεσει να τις κανω εγω εκ των υστερων :))

Οι φακοι που χαιρομαι να παιζω ειναι ο μικρος Fenix LD12 (με ολα του τα αξεσουαρ), ο αρχοντας του φωτους Φενιξ ΤΚ41 και ο Μr. Διαρκεια, ο Φενιξ ΤΚ50 (του Ergotelis:) με το εντυπωσιακο throw!
Και ο χρησιμοτερος εως τωρα, o Fenix MC11 (με την σπαστη κεφαλη) και ο HL21, o φακος κεφαλης!!

Εγω βρηκα το site ψαχνοντας για Maglite LED και δυστυχως το βρηκα μετα που ειχα ηδη προεβει στην αγορα.Βεβαια το αποτελεσμα ηταν να μπω στην πριζα για τα καλα αφου δεν ηξερα μεχρι τοτε οτι υπαρχουν φακοι του διαμετρηματος που ποσταρονται εδω και να προβω σε αγορα και αλλων μοντελων!!!Βεβαια η μοιρα του Μaglite ειναι να μονταριστει αλλα θα δουμε ποτε.

παντα νομιζα πως η καλυτερη μαρκα ηταν τα MAGLITE και ειχα σκοπο να αγορασω ενα μεγαλο φαναρι τουλαχιστων 3D LED,σε προσφατο μου ταξιδι στην αμερικη πηγα σε ενα καταστημα και στο ραφι ειχε μια αλλη μαρκα "CRAFTSMAN" 3D και αυτο αλα με 240 lumens αντι 140 το mag,με τιμη 40$(ακριβω για μενα για φαναρι ,αλα το αγοραζω το craftsman ,oλα καλα ερχομαι πισω βαζω 3 αλκαλικες D το αναβω και τρελαθηκα και με το φως και με την αποσταση,μενα σεαρψη στο google gia na δω αν εχει και αλλους με τοσο δυνατα φαναρια βρηκα το candlepowerforums.λιγο search εκει λεω να παρω και ενα μικρο,φτηνο αλα δυνατο οποτε παραγγελεια για το ΧΕΝΟ Ε03 xml,με σκοπο να χρεισημοποιο ΑΑ μπαταριες 1,5ω,μετα και αλλο search βρησκω το Romisen RC-T601 II XM-L U2 2-Mode LED Flashlight 750+ Lumens ,παραγγελεια και φυσικα φορτηστη μπαταριεσ 18650 και τελικα πηρα και 14500 για το xeno e03.

αυτα σε ενα μηνα ,αλα οκ ειπα φτανει ..... και βλεπουμε.

παντα νομιζα πως η καλυτερη μαρκα ηταν τα MAGLITE και ειχα σκοπο να αγορασω ενα μεγαλο φαναρι τουλαχιστων 3D LED,σε προσφατο μου ταξιδι στην αμερικη πηγα σε ενα καταστημα και στο ραφι ειχε μια αλλη μαρκα "CRAFTSMAN" 3D και αυτο αλα με 240 lumens αντι 140 το mag,με τιμη 40$(ακριβω για μενα για φαναρι ,αλα το αγοραζω το craftsman ,oλα καλα ερχομαι πισω βαζω 3 αλκαλικες D το αναβω και τρελαθηκα και με το φως και με την αποσταση,μενα σεαρψη στο google gia na δω αν εχει και αλλους με τοσο δυνατα φαναρια βρηκα το candlepowerforums.λιγο search εκει λεω να παρω και ενα μικρο,φτηνο αλα δυνατο οποτε παραγγελεια για το ΧΕΝΟ Ε03 xml,με σκοπο να χρεισημοποιο ΑΑ μπαταριες 1,5ω,μετα και αλλο search βρησκω το Romisen RC-T601 II XM-L U2 2-Mode LED Flashlight 750+ Lumens ,παραγγελεια και φυσικα φορτηστη μπαταριεσ 18650 και τελικα πηρα και 14500 για το xeno e03.

αυτα σε ενα μηνα ,αλα οκ ειπα φτανει ..... και βλεπουμε.

Καλοριζικα τα 'φαναρια' και καλως ορισες :)

Αρκετες αγορες για ενα μηνα, πραγματι, αλλα ειναι ωραιο και χρησιμο χομπυ η συλλογη φακων. Τιποτα δεν παει χαμενο!

Πως βρηκες το AVClub δεν μας ειπες ομως!

kosPap

νομιζω 3-4 φαναρακια ειναι αρκετα,ισως ποιο μετα αγορασω ποιο καλες μπαταρειες 3,7v επειδη τωρα πηρα trustfire (protected),αλα με αυτα που διαβασα ελπιζω να μην εχουμε καμια εκρηξη.

η συλογη του νεου
flashlights.jpg

flashlights2.jpg

Last edited: