Eρώτηση για upscaling...

djx33

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,713
Tokyo, JP
Πρόκειται να πάρω καινούργιο ενισχυτή (denon 3808 ή τον αντίστοιχο pioneer) που δέχεται hdmi σήμα κ το κάνει upscale στα 1080p. Το DVD-Recorder μου (sony hx1010) έχει hdmi έξοδο που φτάνει μέχρι 1080i.

Θέλω να ρωτήσω ποια ανάλυση να βάλω στις ρυθμίσεις του recorder. Mου δίνει 4:
1080i,
720p,
480/576p και
Αuto. Εδώ επιλέγει τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση που σηκώνει η tv (αλλά μέχρι 1080i).

Eφόσον τώρα θα συνδέσω το recorder στον av (κ όχι στην tv) τί είναι καλύτερο;
To recorder να βγάζει 1080i κ μετά ο ενισχυτής να το κάνει p ή
Το recorder να βγάζει τη native ανάλυση (576p) κ μετά ο ενισχυτής να αναλαμβάνει εξολοκλήρου το upscaling στα 1080p;

Ευχαριστώ...

Δηλ. δεν είναι χειρότερο το upscaling να γίνεται από δύο συσκευές παρά από μία;

Στην πρώτη περίπτωση το σήμα γίνεται i από το σονυ κ μετά p απ´τον ενισχυτή.
Ενώ στην άλλη το σήμα γίνεται κατευθείαν p απ'τον ενισχυτή. Το σονυ δεν εμπλέκεται καθόλου...

Ποιό είναι το πιο σωστό setup; Αυτό ρωτάω βασικά...

Νομίζω οτι ο ενισχυτής σου έχει καλύτερο scaler οποτε ισως είναι καλύτερο να δινεις native σήμα από το recorder και να αφήνεις τον ενισχυτή σου να κάνει το upscale..

Οπως και να έχει πρέπει να κάνεις δοκιμές και να κρατήσεις τις ρυθμίσεις που φαίνονται καλύτερες στα δικά σου μάτια

Eυχαριστώ παιδιά...

Γιώργο αν κατάλαβα καλά προτείνεις να κλείσω τελείως τον scaler του recorder, δηλ. να του βάλω τη χαμηλότερη δυνατή ανάλυση 480/576p και μετά να κάνει όλη τη δουλειά ο av μέχρι τα 1080p...

Eυχαριστώ παιδιά...

Γιώργο αν κατάλαβα καλά προτείνεις να κλείσω τελείως τον scaler του recorder, δηλ. να του βάλω τη χαμηλότερη δυνατή ανάλυση 480/576p και μετά να κάνει όλη τη δουλειά ο av μέχρι τα 1080p...

Ναι...