Ερώτηση για VGA σε HTPC

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,626
Μπορεί να σας φανεί χαζή σαν ερώτηση, αλλά έχω την εξής απορία:
Αν θέλω να παίζω και games, η κάρτα γραφικών στην ίδια ανάλυση με αυτήν που θα βλέπω ταινίες δεν θα είναι ρυθμισμένη?

Στα games έχουν την "ανωτερότητα" να επιλέγεις με τον εσωτερικό μηχανισμό απεικόνισης την ανάλυση που θες ... Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει ρύθμιση και η ανάλυση που θες , λιγότερο πιθανό να υπάρχει και ρύθμιση για τα hz ενώ υπάρχουν σύγχρονα games που δεν έχουν wide αναλύσεις πχ ΕΑ στο σύνολό τους ...

ΥΓ η αρχική ανάλυση συνήθως είναι 800χ600 ώστε να είναι συμβατά σε ότι μηχάνημα βρεθούν και φυσικά για τα πιο αδύναμα ...

Μπορεί να σας φανεί χαζή σαν ερώτηση, αλλά έχω την εξής απορία:
Αν θέλω να παίζω και games, η κάρτα γραφικών στην ίδια ανάλυση με αυτήν που θα βλέπω ταινίες δεν θα είναι ρυθμισμένη?
Χαιρετω την καλη παρεα.Συνηθως τα games αναγνωριζουν τις δυνατες αναλυσεις που μπορει να απεικονιση η οθονη.Ετσι προβαλουν στα μενου τους, ολες τις δυνατες αναλυσεις τις οθονης και καρτας γραφικων, αρκει να μπορει να τις τρεξει η ιδια και να μην σερνεται.Π.Χ. Στην 19αρα SONY TFT ολα τα παιχνιδια μου βγαζουν μεγιστη αναλυση τα 1280Χ1024, γιατι αυτη ειναι και η μεγιστη τις οθονης, ενω οταν παω το υπολογιστη μου στο σαλονι( για κανενα TOCA 3, McRae, NFS) μου εμφανιζουν στις επιλογες τις αναλυσης και την 1366Χ768, οπου ειναι η μεγιστη της 40αρας.Αρκει ομως να υποστηριζει wide αναλυσεις το παιχνιδι