Ερώτηση για WI-FI;;;

akisnm156

AVClub Enthusiast
1 July 2007
1,012
Καλησπέρα. Στο Pc μου έχω μια μητρική asus με ενσωματωμένο Wifi.Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορώ μέσω αυτού να 'μοιράσω' Internet ασύρματα σε άλλες συσκευές; Το modem είναι το κλασικό usb modem που δίνει η otenet (δεν είναι ασύρματο). Κάποιο μπλέξιμο παίζει με Access Point mode.Το έχει προσπαθήσει κανείς ή μήπως δεν είναι εφικτό ;; :BDBDG54:

Εαν δεν εχεις access point (router) μπορεις να κανεις σύνδεση μόνο με ΜΙΑ αλλη wi-fi συσκευη. Για να δωσεις και ιντερνετ απλα κανε enable το sharing στην υπαρχουσα συνδεση ιντερνετ

Βασικά η μητρική (Asus P5K) έχει ένα software wizard για να γίνει το pc access point.Έκανα επίσης enable το sharing στη σύνδεση. Βασικά με το ΗΤC μου θέλω να συνδεθω , το οποίο παρόλο που συνδέεται με το pc , στον explorer βγαζει σφάλμα DNS;;;;

Απάντηση: Re: Ερώτηση για WI-FI;;;

Βασικά η μητρική (Asus P5K) έχει ένα software wizard για να γίνει το pc access point.Έκανα επίσης enable το sharing στη σύνδεση. Βασικά με το ΗΤC μου θέλω να συνδεθω , το οποίο παρόλο που συνδέεται με το pc , στον explorer βγαζει σφάλμα DNS;;;;

Το gateway στο HTC πρέπει να είναι το access point pc

Δραττω της ευκαιριας και ρωτω:

Πως μπορω να "επεκτεινω" το wifi δικτυο που εχω ηδη στο σπιτι ??

Εχω ενα linksys, το οποιο καλυπτει επαρκως τον πανω οροφο.

Τι πρεπει να κανω (αν γινεται) να εχω και στον κατω οροφο ?
Τι χρειαζομαι?

Προφανώς για να το γράφεις, με τον υπάρχοντα εξοπλισμό δεν πιάνεις τίποτα, ε; Ή πιάνεις αλλά με χαμηλό σήμα;

Σε σπίτι που το είχα κάτω και στον πάνω όροφο δεν έπιανα με τίποτα, ότι και αν έκανα (καλώδιο επέκτασης κεραίας 5μ + έξτρα εξωτερική κεραία - αναλόγως του μοντέλου, βρίσκεις στο site της linksys τι υποστηρίζεται) δεν κατάφερα τίποτα. Νομίζω πως υπάρχουν όμως και ενισχυτές σήματος της linksys, αλλά και πάλι καλό θα ήταν να δεις αν είναι συμβατοί με το μοντέλο σου (νομίζω πως θα είναι). Αποτελέσματα εγγυημένα δεν ξέρω αν θα σου δώσει κανείς. Πρέπει να δοκιμάσεις.

Ενισχυτές απαγορεύονται δια ροπάλου. Εκτός του ότι είναι παράνομοι στην ΕEC, είναι και (πιθανότατα) επικίνδυνοι για την υγεία.

Η λύση είναι ένας repeater της ίδιας μάρκας / που να συνεργάζεται με το router σου. Αλλά αν δεν έχεις καθόλου σήμα αυτή τη στιγμή στον κάτω όροφο, θα έχεις πρόβλημα..