Ερώτηση κι άλλου αρχάριου

zavara

Senior Member
1 May 2007
660
Καλησπέρα

Θα καταφερω παιδια να περάσω δορυφορικό σημα απο καλώδιο τηλεοπτικου?

Για να ειμαι πιο σαφης:εχω βαλει diplexer στο παταρι που συναντιουνται τα δυο σηματα και ενα κατω που τα διαχωριζει....στο ενδιαμεσο υπαρχει πριζα για τηλεοραση που δεν ειναι φυσικα τερματικη....

Τωρα που τα γράφω σκεφτομαι οτι ειμαι πολύ......... αισιοδοξος :slapface:

Ναι, μπορείς να κατεβάσεις και τα δύο σήματα σε ένα καλώδιο με τη χρήση combiner. (αυτό προφανώς εννοείς)
Προσωπικά το εφαρμόζω χωρίς προβλήματα, πλην όμως όταν δοκίμασα να παρεμβάλλω μια πρίζα, το δορυφορικό σήμα ..εξαφανίστηκε. Ετσι στη μία άκρη υπάρχει συνδεδεμένο το combiner και στο σαλόνι πρίζα tv/sat τερματική.

Πάντως μια δοκιμή θα σε πείσει και θα μάθουμε όλοι.

Η πρίζα πρέπει να είναι TV/Sat διελεύσεως. Αν είναι σκέτο TV, κόβει το δορυφορικό σήμα. Οι πρίζες TV υποστηρίζουν διέλευση (5 ή 45 μέχρι 862MHz), ενώ οι πρίζες TV/Sat (5 ή 45 μέχρι 2150MHz). Το Sat σήμα μεταδίδεται στα 950-2150MHz.

Σας ευχαριστώ πολυ και τους δυο....Θα δοκιμάσω και θα σας πω τα αποτελέσματα

Τώρα που το ξανασκέφτομαι θα πρέπει η πρίζα να παίρνει ξεχωριστά καλώδια για tv-sat και όχι ένα που κατεβαίνει τωρα....και να φευγουν παλι δυο καλώδια ή απο ένα combiner μετα την πριζα να φευγει ένα....

Να ρωτήσω κάτι πιο προχωρημένο πάνω σε αυτό;
Τέτοιο στήσιμο σηκώνει diseqc με πχ 4 ή 5 ή 6 δορυφόρους;
12 lnb έχω εγώ, με τρία 4πλά Diseqc 2.0 + Diseqc 1.1 + ενισχυτή κεντρικής κεραίας.
Ολα αυτά κατεβαίνουν με ένα καλώδιο που καταλήγει σε πρίζα tv/sat.

Γενικά πάντως καλό είναι να αποφεύγονται πολλοί δορυφόροι μαζί με τα επίγεια, ειδικά στις μεγάλες αποστάσεις καλωδίων. Αλέξη πόσα μέτρα περίπου είναι το καλώδιο σου;
zavara ένα καλώδιο αρκεί

Αργύρη, από κεραία μέχρι δέκτη, 20-22 μέτρα περίπου.
Μαζί με τα επίγεια συνταξιδεύουν τα δορυφορικά για 12 μέτρα περίπου.

Οπως τα ειπατε παιδια...
Με πριζα sat-tv διελευσεως πηγε κανονικα το σήμα μέχρι κατω χωρίς απώλειες

Σας ευχαριστώ