ερωτηση μεταξυ pipo x7 και voyo

Ultralord

Senior Member
26 April 2010
420
καλησπερα, ειδα τις καλες τιμες στο gearbest και σκεφτομαι το pipo x7 ή το (voyo v2 +64ssd)

το δευτερο φαινεται ανωτερο αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να κανεις format με θεμα τα drivers..

επισης δεν ξερω αν παιζει 3d μεσω kodi , αν και η χρηση θα ειναι κυριος sickbeard/plex/kodi/couchpotato κλπ λογικα πιστευω θα τα αντεχει..

εχει δοκιμασει κανεις?

ειχα για λιγο το pipo και αρκετο καιρο το VOYO 1 .Και τα δυο ειναι εξαιρετικα γι αυτο που θέλουμε να κάνουν . Ειμαι ελαφρώς υπέρ του VOYO μιας και ειναι μικρότερο και πιο συμμαζεμένο . Μάλιστα απ ότι βλέπω το VOYO 2 ειναι ακομη πιο συμμαζεμένο και ομορφο με γυαλί στο πάνω μερος και αλουμίνιο στο σασί και παίρνει και ssd ( δεν ξέρω αν τονέχει ήδη μεσα του στην τιμή . Δεν ξερω αν ο Intel Baytrail T Z3735 του voyo υπερτερεί του T Z3736F που φοράει το pipo

Καλό είναι αντί για features να κοιτάξεις το θέμα θερμοκρασιών. Το πρώτο VOYO ζεμάταγε και είχε πλαστικό περίβλημα κρατώντας εσωτερικά υψηλότατες θερμοκρασίες. Εγώ είμαι σίγουρος ότι σε Ελληνικό καλοκαίρι ανεβάζει τόσο που η CPU παίζει να κάνει throttling. Έχω δει να αναφέρουν θερμοκρασίες σε ήπιες συνθήκες κοντά στους 90°C. Από την άλλη το Pipo έχει μεταλλικό περίβλημα και είναι εύκολο στο modding με ένα thermal pad 5mm από κάτω. Την Κυριακή που μας πέρασε με υψηλότατη θερμοκρασία, έπαιζε full επί ώρες mkvs και videos στο Kodi σε δωμάτιο χωρίς κλιματισμό, δεν το είδα να πηγαίνει πάνω από 62-64. Το VOYO 2 μάλλον προσπαθεί να διορθώσει τα στραβά του πρώτου αλλά καλό είναι να δεις σε κάποια forums όπως το freaktab λεπτομέρειες για τις θερμοκρασίες. Fanless λύσεις σε Baytrail θέλουν προσοχή ειδικά σε χώρες όπως η δική μας με ζεστά καλοκαίρια.

Καλό είναι αντί για features να κοιτάξεις το θέμα θερμοκρασιών. Το πρώτο VOYO ζεμάταγε και είχε πλαστικό περίβλημα κρατώντας εσωτερικά υψηλότατες θερμοκρασίες. Εγώ είμαι σίγουρος ότι σε Ελληνικό καλοκαίρι ανεβάζει τόσο που η CPU παίζει να κάνει throttling. Έχω δει να αναφέρουν θερμοκρασίες σε ήπιες συνθήκες κοντά στους 90°C. Από την άλλη το Pipo έχει μεταλλικό περίβλημα και είναι εύκολο στο modding με ένα thermal pad 5mm από κάτω. Την Κυριακή που μας πέρασε με υψηλότατη θερμοκρασία, έπαιζε full επί ώρες mkvs και videos στο Kodi σε δωμάτιο χωρίς κλιματισμό, δεν το είδα να πηγαίνει πάνω από 62-64. Το VOYO 2 μάλλον προσπαθεί να διορθώσει τα στραβά του πρώτου αλλά καλό είναι να δεις σε κάποια forums όπως το freaktab λεπτομέρειες για τις θερμοκρασίες. Fanless λύσεις σε Baytrail θέλουν προσοχή ειδικά σε χώρες όπως η δική μας με ζεστά καλοκαίρια.

ευχαριστω για το reply.. αλλα ισως βαλω και τιποτα βαση απο κατω για netbook κατι αν χρειαστει.. απλα απο το να παρω απο pre-order καλυτερα να το παρουν και μετα να δω reviews..

Πάντως η VOYO αρνούνταν ότι το 1 ζεμάταγε ενώ όλοι οι χρήστες το ανέφεραν ως πρόβλημα. Το κουτί του v2 δεν έχει εξαερισμό και αμφιβάλω αν έχει αλλάξει κάτι δραματικά. Πιο σίγουρη λύση βλέπω το pipo και ήδη θα βρεις λεπτομέρειες και εδώ και σε άλλα forums.

Περιμενε να δεις κανενα hands on γιατι οπως ειπε και ο vertical και απο οτι το ειδα και εγω τωρα δεν εχει απο πουθενα εξαερισμο οποτε και βαση για netbook να βαλεις θα ειναι αχρηστη αν ανεβαζει θερμοκρασιες εκτοσ και αν μεσα εχουν κανει καλη δουλεια με ψυκτρακια και thermal pads που αμφιβαλω γιατι το πουλανε στην ιδια τιμη με το pipo

και τα δυο ειναι το ιδιο απο υλοποιηση απλα το pipo x7s εχει και android οπως ειπες τα εχω και τα δυο διαφορα αναμεσα τους δεν εχω δει και στο pipo x7s μπορεις να κανεις οπως εκανα και εγω να σβησεις το android και να εχεις περισσοτερο αποθηκευτικο χωρο.

και τα δυο ειναι το ιδιο απο υλοποιηση απλα το pipo x7s εχει και android οπως ειπες τα εχω και τα δυο διαφορα αναμεσα τους δεν εχω δει και στο pipo x7s μπορεις να κανεις οπως εκανα και εγω να σβησεις το android και να εχεις περισσοτερο αποθηκευτικο χωρο.

ααα αξιζει δηλαδη το x7s που ειναι και με android? απο θεμα format στα windows γινετε με usb και drivers υπαρχουν? γιατι το εχω αυτον τον φοβο..

Μην φοβάσαι όλα υπάρχουν στο νήμα του pipo & drivers εγώ στο x7s έβαλα τα 10αρια pro δουλεύουν ρολόι έχω να άνοιξω τον σταθερό υπολογιστή κάνα διμηνο και βάλε.