Ερώτηση παντελώς άσχετου!

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
2,067
Κατερίνη, Ελλάδα
Σκέφτομαι να βάλω κάποιο πιάτο (ένεκα και νέας tv) αλλά δεν έχω καμία απολύτως ιδέα από το άθλημα. Πόσο περίπου θα μου κοστίσει ένας αξιοπρεπής εξοπλισμός (μένω Β. Ελλάδα, Κατερίνη)? Υπάρχουν ελεύθερα δορυφορικά κανάλια ή πρέπει να πληρώσω? Αν υπάρχουν ελεύθερα κανάλια λένε τίποτα? Πόσο περίπου κοστίζει μια συνδρομή (και που?)?
Όπως καλά καταλάβατε δεν ξέρω απολύτως τίποτα!-bye-

τα ελυθερα δορυφορικα καναλια δε μου λενε τιποτα

για αυτο και παρ' οτι ''κολλημενος'' με τα ηλεκτρονικα

δεν εχω

πιατο κλπ.

εκτος και αν παρεις

εναν HD δεκτη για να πιανεις τα (πολυ περιορισμενα -αριθμητικα-)

ελευθερα HD καναλια.
αλλα ο Humax 2000 HDCI κανει περι τα 365 ευρω?

ενας απλος (non HD)

δεκτης κανει 80-100 ευρω μινιμουμ.

απο πιατα δεν ξερω νομιζω μεχρι 1.20-1.40 ειναι σε λογικες τιμες.

απο κει και περα ξερω για συνδρομες (εγω δε διατιθεμαι αυτη τη στιγμη, διοτι

αν ειναι για συνδρομη η νοβα δεν αξιζει (εχει καποια καναλια βεβαια nat. geographic, discovery,animal planet αλλα

ειναι πολυ λιγα σε σχεση με του εξωτερικου (που εχουν π.χ.

disc. channel
disc civilization
'' science
'' travel and living
'' military
'' turbo
'' lifestyle
'' kids
'' animal planet
'' disc + / animal planet + (plus)

DISCOVERY HD

nat geographic
nat geographic +

nat geographic HD

κλπ κλπ κλπ

δες π.χ. εδω www.sky.com/hd

H ερώτηση είναι πολύ γενική και έχει απαντηθεί πολλές φορές εδώ μέσα.
Μπορείς να ανατρέξεις σε παλαιότερα μηνύματα και να ενημερωθείς ώστε να σχηματίσεις μια πρώτη εικόνα.

Γενικά θα σου πω ότι το κόστος μιας τυπικής δορυφορικής εγκατάστασης είναι σε πολύ λογικό επίπεδο. Με 250- 300 κάνεις μια καλή αρχή.
Στις δύο δημοφιλέστερες τροχιακές θέσεις των 13 και 19.2 μοιρών υπάρχει μεγάλος αριθμός ελεύθερων καναλιών πολλά απο τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Αν γνωρίζει κανείς μια ξένη γλώσσα π.χ. γερμανικά ή ιταλικά μπορεί κάλλιστα να εγκαταλείψει οριστικά την ελληνική τηλεόραση.
Σε κάθε περίπτωση, βλέπεις μακρινούς πολιτισμούς απο όλες τις αραβικές χώρες και απο πολλές χώρες της Ασίας.
Μπορείς να μπεις στον χώρο της δορυφορικής λήψης και στη συνέχεια θα κρίνεις αν πρέπει να προχωρήσεις σε κάποια συνδρομή ή όχι.

Ναι Παναγιώτη με έναν δέκτη.
Με ελάχιστη επιβάρυνση στον εξοπλισμό π.χ. 30 δηλαδή την προσθήκη διπλού lnb και ενός 2Χ1 διακόπτη Diseqc μπορεί να προστεθεί και δεύτερος δέκτης.

Εννοω,χωρις συνδρομη,χωρις τιποτα,απλα με εναν δεκτη και ενα πιατο?Μπορω να ξεκινησω να βλεπω τουλαχιστον τα free to air?Αξιζει τον κοπο κατι τετοιο η' πρεπει να παω σε συνδρομιτικα...?

Ναι χωρίς συνδρομές και λοιπές υποχρεώσεις.

Καλύτερα να περάσεις πρώτα το στάδιο των FTA και αν δεν σε ικανοποιούν πάντα υπάρχουν τα συνδρομητικά.

Επειδή είσαι νότια, δώσε βάρος στην διάμετρο του κατόπτρου. Σε αυτή την περίπτωση το μέγεθος μετράει.
Αλλωστε είναι γεγονός ότι πολύ εύκολα αλλάζει κανείς δέκτη. Πιάτο όμως?