Ερώτηση περί χρεώσεων Δήμου - ΕΡΤ μέσω λογαριασμού ΔΕΗ

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,176
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, έχω στα χέρια μου δυο λογαριασμούς ΔΕΗ από δυο σπίτια όπου το ένα είναι διπλά στο άλλο (κολλητά) και παρατήρησα ότι στις χρεώσεις δήμου - ερτ στο ένα γράφει 29 και στο άλλο 46 ευρώ. Η ερώτηση μου είναι αν αυτό είναι φυσιολογικό? Είχα την εντύπωση ότι εφόσον τα σπίτια ανήκουν στον ίδιο δήμο και έχουν κεραία ΤV το πόσο θα έπρεπε να είναι ίδιο. Συμβαίνει και σε άλλους αυτό?

Υ.Γ. Έχει τρεις μέρες που τηλεφωνώ στον αριθμό της ΔΕΗ για τις ερωτήσεις σχετικά με λογαριασμούς αλλά μετά από τριάντα λεπτά που με αφήνουν στην αναμονή χάνω την υπομονή μου και κατεβάζω το ακουστικό.
 
Παίζουν ρόλο τα τετραγωνικά και η παλαιότητα του σπιτιού. Είναι ίδια τα σπίτια;
 
Οι χρεώσεις του δήμου υπολογίζονται σύμφωνα με τα τετραγωνικά της κάθε οικίας και επί της αξίας ανά τετραγωνικό που αναγράφεται στο συντελεστή ΤΑΠ.
Οπότε αν πρώτον υπάρχει διαφορά στα τ.μ ή για κάποιο λόγο διαφορά στην ανά τ.μ. αντικειμενική αξία τότε γι αυτό βλέπεις άλλες χρεώσεις σε κάθε οικία.
 
Το ένα από τα δυο σπίτια είναι 15 τετραγωνικά μικρότερο. Το θέμα είναι ότι στο μικρότερο είναι που είναι μεγαλύτερη η χρέωση :flipout:είναι και 4 χρόνια παλιότερο
 
Απάντηση: Re: Ερώτηση περί χρεώσεων Δήμου - ΕΡΤ μέσω λογαριασμού ΔΕΗ

Λεπτομέρειες,εδώ πληρώνουν οι κοινόχρηστοι χώροι στην πολυκατοικία μας,που δεν έχουν και κεραία,τώρα σου λέει το διαμέρισμα που μπορεί να έχει και 2-3 κεραίες να μην πληρώσει κάτι παραπάνω,και η ΕΡΤ-ΥΕΝΕΔ πως θα ζήσει,κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι?Ασε η ΔΕΗ,πρέπει όλα να τα συνυπολογίζουμε.
 
Το ένα από τα δυο σπίτια είναι 15 τετραγωνικά μικρότερο. Το θέμα είναι ότι στο μικρότερο είναι που είναι μεγαλύτερη η χρέωση :flipout:είναι και 4 χρόνια παλιότερο

Στην ανάλυση του λογαριασμού, πάντα φαίνεται ο υπολογισμός των τελών του δήμου ( τετραγωνικά χ τιμή χ παλαιότητα κλπ ) οπότε μάλλον θα πρέπει να λυθεί η απορία σου.
 
Περαστικά μου λοιπόν. Όπως αρκετός κόσμος δεν βλέπω τηλεόραση και ενημερώνομαι από ιnternet μόνο (δεν έχω καν κεραία tv στο σύστημα μου συνδεδεμένη). Δεν ζητάω πολλά, να ξέρω μόνο τι πληρώνω και γιατί, δεν ζητάω να μου κάνουν έκπτωση. Αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι γράφουν νούμερα στην τύχη. Καταρχάς τι δουλεία έχουν οι χρεώσεις δήμου να είναι συνυπολογισμένες με την άδεια τηλεόρασης;;; Δηλαδή αυτοί μου κάνουν έργα στο δρόμο και αυτοί που μαζεύουν σκουπίδια κτλ έχουν σχέση με την κεραία στο σπίτι του οποιουδήποτε. Τελοσπαντων δεν θέλω να σας πρήξω άλλο με ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια έχει χιλιοσυζητηθεί στο ιντερνετ απλά τώρα το πρόσεξα και μου έκανε εντύπωση, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην ανάλυση του λογαριασμού, πάντα φαίνεται ο υπολογισμός των τελών του δήμου ( τετραγωνικά χ τιμή χ παλαιότητα κλπ ) οπότε μάλλον θα πρέπει να λυθεί η απορία σου.

Δηλαδη στο μικρότερο και παλαιότερο σπίτι είναι λογικό να πληρώνω παραπάνω;
 
Όχι, αλλά οι χρεώσεις περιγράφονται αναλυτικά. Μην κοιτάς το τελικό ποσό, δες για πόσες μέρες και σε πόσα τετραγωνικά έχει γίνει η χρεώση. Είναι δηλαδή μέρες στον λογαριαμό ΕΠΙ τετραγωνικά του σπιτιού ΕΠΙ τιμή ζώνης. Η τελευταία εξαρτάται από αποφάσεις του δήμου (πχ στον Βόλο πληρώνουν περισσότερα όσοι είναι σε πεζόδρομους και στο κέντρο). Επίσης τα τετραγωνικά, είναι τα τετραγωνικά ηλεκτροδότησης που λέει η άδειας της ΔΕΗ, όχι τα τετραγωνικά του σπιτιού. Πολλές φορές αυτά δεν είναι τα ίδια γιατί προστίθενται κοινόχρηστοι χώροι.
Αν κάτι είναι λάθος, τότε μπορείς να αποτανθείς στον δήμο για να το διορθώσει.

Όσο για την ΕΡΤ, δεν θά 'πρεπε να σε προβληματίζει τόσο. Εδώ με τον λογαρισμό της ΔΕΗ πληρώνουμε εισφορές στο ταμείο τελωνειακών, προφανώς ενάντια σε κάθε λογική και δικαιοσύνη.
 
Eδώ μας έριχναν τον ΕΝΦΙΑ (ΕΕΤΗΔΕ) στο λογαριασμό της ΔΕΗ προκειμένου να εισπράξουν, η ΕΡΤ δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά τα αίσχη...