Ερωτηση περι DAC..

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,348
Samos!
Παιδια για διαφωτηστε με λιγακι παρακαλω....Διαβαζω συνεχεια για τις πατεντες που κανετε σε dacs κτλ..
Εγω λοιπον ψαχνομαι γενικα με τον ηχο αυτον τον καιρο και εχω την εξης απορια..Το dac ουσιαστικα μπορει να αντικαταστησει μια καρτα ηχου?..ρωταω γιατι τωρα τελευταια μου κανει νερα το western Digital Live που χω για media player, και σκεφτομαι οτι ισως ειναι καλυτερα να το αντικαταστησω με ενα ION HTPC...απλα επειδη ψαχνομαι με τις καρτες ηχου, γινεται να φτιαξω ενα dac που να παιρνει πχ USB και να μου βγαλει Optical η coaxial ωστε να οδηγησει τον 5.1 ενισχυτη μου?...Η χρηση θα ναι κυριως για ταινιες και ισως και μουσικη...η μηπως τα dacs που μιλατε και φτιαχνετε ειναι μονο για stereo καταστασεις?..εχω μια Audigy 2 zs και λεω να χρησημοποιησω την digital out της ως πηγη ηχου...Υπενθυμιζω μιλαω για HTPC ε..οχι τοσο για stereo χρηση για μουσικη...

Παιδια για διαφωτηστε με λιγακι παρακαλω....Διαβαζω συνεχεια για τις πατεντες που κανετε σε dacs κτλ..
Εγω λοιπον ψαχνομαι γενικα με τον ηχο αυτον τον καιρο και εχω την εξης απορια..Το dac ουσιαστικα μπορει να αντικαταστησει μια καρτα ηχου?..ρωταω γιατι τωρα τελευταια μου κανει νερα το western Digital Live που χω για media player, και σκεφτομαι οτι ισως ειναι καλυτερα να το αντικαταστησω με ενα ION HTPC...απλα επειδη ψαχνομαι με τις καρτες ηχου, γινεται να φτιαξω ενα dac που να παιρνει πχ USB και να μου βγαλει Optical η coaxial ωστε να οδηγησει τον 5.1 ενισχυτη μου?...Η χρηση θα ναι κυριως για ταινιες και ισως και μουσικη...η μηπως τα dacs που μιλατε και φτιαχνετε ειναι μονο για stereo καταστασεις?..εχω μια Audigy 2 zs και λεω να χρησημοποιησω την digital out της ως πηγη ηχου...Υπενθυμιζω μιλαω για HTPC ε..οχι τοσο για stereo χρηση για μουσικη...

Αυτό που περιγράφεις είναι το απλό s/pdif passthrough, ώστε να περάσεις τον πολυκάναλο ήχο των ταινιών σου στον πολυκάναλο ενισχυτή σου. Σχεδόν όλες οι κάρτες ήχου που έχουν ψηφιακή έξοδο δίνουν αυτή τη δυνατότητα, οπότε ακόμα και με την on-board θα είσαι μια χαρά.

Αυτά για τις ταινίες. Αν θέλεις το κάτι παραπάνω στην μουσική, πηγαίνεις σε άλλα χωράφια, είτε σε κάποιο DAC με USB είσοδο, είτε σε καλή εξωτερική κάρτα ήχου.

Με νοιαζει κυριως για ταινιες...οποτε αν παρω πχ μια μιτρικη με ΙΟΝ chipset η οποια εχει kai coaxial και optical out ειναι αρκετο ε?η μπορω στην τελικη να βαλω την audigy 2 zs μου.
σκεφτομουν απλα μηπως ειναι πολυ καλυτερο να μπει καποιο dac φτιαχτο αντις της audigy η της onboard..αν δενεχει και καμια καλη διαφορα δε με νοιαζει..για μουσικη ισως να μη παιξει ποτε το pc αυτο μουσικη...αρα δε το χρειαζομαι το dac....μελοντικα οταν φτιαχτουν τα ηχεια μου, καταληξω σε ενυσχητη, τοτε ναι θα ψαχτω για καλο τροπο συνδεσης του main pc μου με το συστημα μου..

Θα μας τρελάνεις εσυ... Τι θα πρωτοφτιάξεις και τι θα πρωτοακούσεις? Ασ' τους ακόμα τους σφαγοdacακηδες, είναι νωρίς. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το "Digital cirquit design in 24 hours" στην Κίνα.

Θα μας τρελάνεις εσυ... Τι θα πρωτοφτιάξεις και τι θα πρωτοακούσεις? Ασ' τους ακόμα τους σφαγοdacακηδες, είναι νωρίς. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το "Digital cirquit design in 24 hours" στην Κίνα.
Τι να καααανω ρε φιλαρακι,,,,ετυχε και τα παιξε το wd hd player μου αλλιως σιγα να μην ασχολουμουν με τετοια...απλα λεω αμα κατι ειναι ευκολο και καλο γιατι να μη το κανω!..για dacoσφαξιματα ουτε για πλακα ακομα!!!:BDGBDGB53:

Βασικα ειμαι σε φαση μεγαλου αναψοκωλιασματος περι ηχοσυστηματος!!!! Ετοιμαζονται τα Jairo και εχω φαγωθει να δω πως θα φτιαξω το rack μου,τον τελικο μου,ψαχνω 5.1 με εξοδο προενυσχησης και που στον κορακα θα τα χωρεσω ολα!!!..γουστααααααρωωωω μανα μου!!!

Last edited:
Μια καλή κάρτα ήχου εσωτερική είναι τρομακτική υπερβολή για home cinema οπότε μην κάνεις τίποτα άλλο για αυτό το θέμα. Εάν θες για δυκαναλη κατάσταση τότε μάλιστα να το ψάξεις περισσότερο.

αδερφε ασχετος ειμαι με τα dac..γιαυτο ρωταω αν το χει κανει κανενας...αξιζει πραγματικα για ακροασεις home cinema ??αν εχει μικρη διαφορα δε το κανω...

Μια καλή κάρτα ήχου εσωτερική είναι τρομακτική υπερβολή για home cinema οπότε μην κάνεις τίποτα άλλο για αυτό το θέμα. Εάν θες για δυκαναλη κατάσταση τότε μάλιστα να το ψάξεις περισσότερο.
κατανοητοτατο!

αδερφε ασχετος ειμαι με τα dac..γιαυτο ρωταω αν το χει κανει κανενας...αξιζει πραγματικα για ακροασεις home cinema ??αν εχει μικρη διαφορα δε το κανω...

Καμία διαφορά. Το decoding το κάνει καλύτερα ο AV ενισχυτής. Οπότε, μείνε με την ενσωματωμένη.

ωραια...γλυτωσαμε καμποσα γιουρω...ευχαριστω παιδια...οταν ερθει η ωρα για στερεο daco-κατασταση θα επανελθω..