Ερώτηση περί ελαττωματικού Gibertini OP 150

apt1506

New member
30 June 2008
21
Γεια ;-) Παρέλαβα σήμερα το gibertini 150 αλλά διαπίστωσα μια μικρή λακουβίτσα στην επιφάνειά του. Παραθέτω και φωτογραφία. Πιστεύετε θα επηρρεάσει στην αποδοτικότητά του; Να ζητήσω δηλαδή αλλαγή; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
https://www.box.com/s/ao87xz3jrv8ycq4vthg6

Μίλα με το μαγαζί που το πήρες για αντικατάσταση, κανονικά τα προιόντα υπό μεταφορά πρέπει να είναι ασφαλισμένα (με τα κουριερ είναι σίγουρα) ... Ο μεταφορέας είναι υπεύθυνος για την όποια ζημιά στην μεταφορά..

Τους πήρα τηλέφωνο και μου λένε πως την πρόσεξαν πολύ στη μεταφορά γιατί δεν την έδωσαν σε μεταφορική ή courier αλλά υπάλληλος του μαγαζιού τους την έφερε (εν τω μεταξύ έχει κι άλλες γρατζουνιές στα πλάγια, αλλά δεν θεωρώ πως έχουν θέμα στην απολαβή για αυτό και δεν τους το είπα, αλλά πάντως σίγουρα δείχνει πως η "προσοχή" που της δόθηκε κατά την μεταφορά δεν είναι αυτή που προσπαθούν να με πείσουν ότι δόθηκε). Κι εγώ ο λαλάκας όταν ήρθε βιαζόμουν να φύγω για δουλειά και δεν την κοίταξα, παρά το βράδυ όταν γύρισα από τη δουλειά. Με έχουν βάλει τώρα να μιλήσω με τον παροχέα τους για να με πείσει πως δεν θα επηρεάσει τη λήψη, και να κάνω εγκατάσταση μου λένε να το δω στην πράξη. Απλά φοβάμαι πως αν κάνω εγκατάσταση, μετά θα μου λένε πως εγώ τη βαθούλωσα στην εγκατάσταση. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση Afam ;-)

Απάντηση: Re: Ερώτηση περί ελαττωματικού Gibertini OP 150

Εγώ πάντος θα την έδεινα πήσω αμέσως, χωρίς δευτερη κουβέντα.Με τα λεφτά σου........πηδάς και την κυρά σου.

Συμφωνω απολυτα με τον Γιαννη. Ασχετα αν επιρεασει στην αποδοση που θα ναι απαρατηρητη εχεις καθε δικαιωμα για ενα αθικτο προϊον. Η σωστη αντιμετωπιση της πελατειας απαιτει και ο πελατης να μη πιανεται κοροϊδο. Στο λεω απο προσωπικη πειρα οταν πριν 25 χρονια προσπαθουσαν τα εδω γερμανικα μαγαζια να μας πασαρουν οτι τους συμφερε. Οσο πιο πολυ το ριχνουν στο δε βαριεσαι τοσο πιο θρασατοι γινονται τα μαγαζια. Αν θελουν να επιζησουν ας φροντισουν να κρατανε ενα επιπεδο επαγγελματισμου και ενα μεγαλο κομματι αποτελει η σωστη αντιμετωπιση προβληματων προς οφελος του πελατη οταν αυτος δεν ευθυνεται.

Κι εγώ έτσι τα σκέφτομαι. Μίλησα και με τον πάροχό τους, ο οποίος θεωρεί πως δεν έχουν υποχρέωση να μου την αλλάξουν, εφόσον όταν την παρέλαβα δεν την έλεγξα αμέσως και να δεν είπα τότε πως δεν την δέχομαι. Αποκλείεται πάντως να κάνω εγκατάσταση, γιατί είμαι σίγουρος πως θα μου πούνε ότι εγώ φταίω για τη λακουβίτσα καθώς την εγκαθιστούσα. Έχω σκοπό τη Δευτέρα να τους πιέσω πως επειδή έσκασα τόσα χρήματα απαιτώ και το προϊόν να είναι χωρίς ψεγάδια και να μου την αλλάξουν. Ελπίζω πως θα καταλάβουν πως αυτό είναι το σωστό.

Οπωσδήποτε και έχουν υποχρέωση να στο αλλάξουν. Μη το αφήσεις έτσι. Τα άλλα είναι κουτοπονηριές του καταστήματος. Εγώ έτσι χτυπημένο πιάτο δε το αγόραζα ούτε στη μισή τιμή.

"εφόσον όταν την παρέλαβα δεν την έλεγξα αμέσως και να δεν είπα τότε πως δεν την δέχομαι"

Όσες φορές έχω παραλάβει με τις γνωστές ταχυδρομικές υπηρεσίες ποτέ δε με άφησαν να το ανοίξω μπροστά τους. Μόλις ακουμπάω το δέμα απλώνουν χέρι για τα χρήματα.

Πάντως δικαίωμα να αλλάξεις γνώμη και να σου επιστραφούν τα χρήματα έχεις..

Εδώ στην Γερμανία οι επιστροφές γίνονται εντός 15πενθημέρου δεκτές απο το κατάστημα. Τώρα τι παίζει στην Ελλάδα δεν γνωρίζω, αλλά μην το αφήσεις έτσι...θέλει κυνηγητό.Εγώ πρήν 5 χρόνια αγόρασα το ίδιο κάτοπτρο με σένε εκει στην Ελλάδα και μαζί με τα παρελκόμενα (πολαρ μουντ,ακτοατορ, βαση) η τιμή τότε στα430 ευρώ αλλά μου ήρθε αγρατσούνιστη.Φαντάζομαι οτι θα τα καταφέρεις αν τους γίνεις τσιμπούρι,αλλιώς πέρνα και μια βόλτα απο την προστασία καταναλωτή και πάρε και μια γνώμη και απο αυτούς για το πώς θα κινηθείς.

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση περί ελαττωματικού Gibertini OP 150

Η υπεύθυνη μου είπε πως ο πάροχος την είχε με προστατευτικό κάλυμα αλλά στη μεταφορά σε μένα ήταν χύμα, και την ρώτησα 'γιατί δεν κρατάγατε τα αφρολέξ που είχε;' Δεν είχε απάντηση. Αλλά εκεί επανήρθε ότι αφού ήταν χύμα θα έπρεπε να είχα κάνει τον έλεγχο. Και βέβαια θα απαιτήσω το δικαίωμα μου, αλλά αυτό με την προστασία καταναλωτή, πολύ καλή ιδέα. Ευχαριστώ πάντως γιατί αρχικά με είχε ψιλοπείσει να έκανα την εγκατάσταση και να έβλεπα, αλλά λίγο τα λεγόμενά σας, λίγο που άρχισα να στραβώνω γιατί δεν ήταν και λίγα τα λεφτά, Δευτέρα σίγουρα θα το πιέσω πολύ το θέμα της αλλαγής.

Δεν έρχονται με αφρολέξ. Έρχονται κλεισμένα σε κούτα με ξύλινο σκελετό. Αν θυμάμαι καλά είναι 5 κάτοπτρα ανά κούτα, το ένα πάνω στο άλλο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα χωριστά σε άλλες κούτες..

Όσες φορές έχω παραλάβει με τις γνωστές ταχυδρομικές υπηρεσίες ποτέ δε με άφησαν να το ανοίξω μπροστά τους. Μόλις ακουμπάω το δέμα απλώνουν χέρι για τα χρήματα.
Έλα μου ντε, έτσι είναι! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα λεφτά και να "ξεφορτωθούν" το προϊόν ώστε να "ξεφορτωθούν" και οποιοδήποτε πρόβλημα της συσκευής που αγόρασες.
Μετά... "κύριε, εσείς παραλάβατε, είναι δικό σας θέμα!"

Εμ, στην Ελλαδάρα που ζούμε..............

Δεν έρχονται με αφρολέξ. Έρχονται κλεισμένα σε κούτα με ξύλινο σκελετό. Αν θυμάμαι καλά είναι 5 κάτοπτρα ανά κούτα, το ένα πάνω στο άλλο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα χωριστά σε άλλες κούτες..
Απλώς λέω τι μου είπε, ότι δηλαδή είχε προστατευτικό όταν το πήρανε από τον πάροχο, αλλά όταν ο άνθρωπος του καταστήματος το έφερε, έβγαλε οποιαδήποτε προστασία. Δεν ξέρω αν έτσι τα κουβαλάνε, πάντως μου έκανε εντύπωση που αυτός το κύλαγε σαν ρόδα¨:-\ δε λέω, δεν είναι και πούπουλο, αλλά εγώ άνετα το σήκωσα με τα χέρια μου. Γενικά πάντως αν το δείς είναι γεμάτο γρατζουνιές, στις οποίες όπως ανέφερα και πριν, δεν έδωσα σημασία, πιο πολύ το βαθούλωμα με ανησύχησε. Αλλά ναι, σε συσκευασία ήταν μόνο το az/el στήριγμα και οι βίδες, τα οποία βέβαια και δεν έχω πειράξει καθόλου. Ακόμα και το κοντάρι για το lnb έχει μέρη που η μπογιά έχει φύγει. Τι να πω ρε παιδιά, απλώς μου τη δίνει που δε μου περισεύαν τα λεφτά, αλλά έχω το πακέτο του sky κι είπα μπας και με το μεγαλύτερο καταφέρω να βγάλω τη fixed του eutelsat όλη την ημέρα, γιατί με αυτό που έχω τώρα, το πρωί δεν έχω πρόβλημα, αλλά από απόγευμα και μετά κάποιες της συχνότητες αρχίζουν και σπάνε μέχρι που βράδυ χάνω τελείως την εικόνα τους σ'αυτές. Τώρα το ξέρω, άσχετο αυτό σ'αυτό το thread, αλλά έχω αϋπνίες LOL (επί τη ευκαιρία, από κει που όταν ήρθα Ευρώπη τα hd τα Ευρωπαϊκά ήταν χάλια σε εικόνα σε σχέση με τα Αμερικάνικα, τώρα είναι λεύγες ανώτερα σε ποιότητα! Το ΑVC έχει κάνει υπερβολικά efficiencies σε σχέση με όταν πρωτοβγήκε, που κατά τη γνώμη μου μόνο στα bluray είχε καλή ποιότητα τότε, αλλά τώρα και σε live broadcast encodings είναι κλάσης ανώτερο του mpeg2 που κυρίως χρησιμοποιούμε στην Αμερική ακόμα και σε HD)

Γίνε τους τσιμπούρι όπως είπε και άλλος συνφορουμίτης παραπάνω και κάτι θα καταφέρεις. Πάντως μην αφήσεις το χρόνο να κυλίσει. Το δικαίωμα DOA νομίζω ισχύει για 7 μέρες μετά την αγορά. Σύμφωνα με αυτό μπορείς να επιστρέψεις εντός του συγκεκριμένου διαστήματος ότι προϊόν πάρεις και να διεκδικήσεις είτε τα χρήματά σου πίσω, είτε αντικατάσταση ακόμα και εάν το έχεις χρησιμοποιήσει. Μου συνέβη με laptop Toshiba στο Γερμανό και μου το αντικαταστήσαν την επόμενη μέρα.

Στειλε τα στοιχεια σου (αν δεν θες να τα γραψεις εδω..) ονομα επιθετο κλπ κλπ με πμ στον διαχειριστη των δορυφορικων
Γραψε μας πιο ειναι ο μαγαζι και οταν μιλησεις ξανα μαζι τους πες τους οτι το θεμα ηδη συζητιεται στο Νο1 Φορουμ για δορυφορικα και audio Video στην Ελλαδα
Ειναι ενα μετρο πιεσεις σε ανευθυνους επιχειρηματιες που δεν σεβονται το after sale τους

Re: Απάντηση: Ερώτηση περί ελαττωματικού Gibertini OP 150

φίλε gorath μια ερώτηση: αυτό το DOA τι ακριβώς είναι; Η προστασία καταναλωτή θα με ενημερώσει αναλόγως ώστε να επικοινωνήσω με τη δικηγόρο μου και να τους μιλήσει με καθαρά νομικούς όρους ώστε να μην μπορούν να με δουλέψουν ή να προσπαθήσουν να με εκφοβίσουν με το "εφόσον δεν την εξέτασες την ώρα που την παρέλαβες, αποποιήθηκες οποιοδήποτε δικαίωμα επιστροφής"; Ένα μεγάλο ευχαριστώ πάντως σε όλους για την βοήθειά σας στο θέμα.

1) Το DOA ισχύει για όλα τα προϊόντα που παραγγελνουμε και για τις πρώτες 7 μέρες (ή ακόμα και 14~15, ανάλογα το κατάστημα)
επιστρέφουμε κάτι χαλασμένο που αγοράσαμε και μας δίνουν το ίδιο σε καινούριο (ή παρόμοιων χαρακτηριστικών), δωρεάν.

2) Οποιοδήποτε προϊόν παραγγέλνουμε/παραλάβουμε και δεν του χαλάσουμε την συσκευασία του (στην περίπτωση σου δεν είχε συσκευασία)
έχουμε και εδώ κάθε δικαίωμα να το επιστρέψουμε και χωρίς να τους δώσουμε λόγο γιατί, μέσα σε 7~15 μέρες, πάλι ανάλογα το κατάστημα.

3) Τα έξοδα επιστροφής ή την παράδοση του προϊόντος σε αυτούς... τα αναλαμβάνεις εσύ... εκτός και αν λένε στο κατάστημα πως τα πληρώνουν αυτοί.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την περίπτωση σου.
Φιλικά... Σάκης!

Re: Απάντηση: Ερώτηση περί ελαττωματικού Gibertini OP 150

Εντάξει, όλα καλά. Με συνέδεσαν με τον ιδιοκτήτη σήμερα. Δέχτηκε να γίνει επιστροφή προϊόντος και πληρωμής, αλλά όχι αντικατάσταση, που είναι οκ με μένα :-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση περί ελαττωματικού Gibertini OP 150

Είδες λοιπόν τι γίνεται όταν κάποιος επιμένει;τέλος καλό όλα καλά.