Ερώτηση περί ενοικίων σε περίοδο καραντίνας

Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

δεν ξερω παιδια-για αυτο ρωταω.η λογιστρια αυτην την στιγμη ειναι off και εγω πρεπει να δωσω ενοικιο σε 5-6 ημερες.
για τις επιχειρησεις και τα καταστηματα που νοικιαζονται απο αυτες το ξερω.
το θεμα ειναι τι ισχυει για τους επιχειρηματιες που πληττονται με ενοικιο σπιτιου.
Οι επιχειρηματίες οφελουνται από την έκπτωση στο ενοίκιο της επιχείρισης. Το λέει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ επαγγελματίες η έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας. Μόνο τους εργαζομένους που πλήττονται.

Sent from my LM-V405 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Οι επιχειρηματίες οφελουνται από την έκπτωση στο ενοίκιο της επιχείρισης. Το λέει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ επαγγελματίες η έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας. Μόνο τους εργαζομένους που πλήττονται.

Sent from my LM-V405 using Tapatalk

το ανεφερα παραπανω-μαλλον δεν το διαβασες..
επισης δεν εχει να κανει το ενοικιο της επιχειρησης με το ενοικιο της κατοικιας.
ετσι κι`αλλως εχει μεγαλη ζημια με αυτην την κατασταση μια επιχειρηση.
το μειωμενο ενοικιο αυτης δεν σου δινει χρηματα για να πληρωσεις με ανεση το ενοικιο το σπιτιου σου.
ειναι εντελως ασχετα αυτα τα 2...

Πόσοι επιχειρηματίες υπάρχουν που μένουν σε ενοίκιο;
Λίγο οξύμωρο ακούγεται εκτός αν μιλάμε για ελεύθερους επαγγελματίες.

γιατι επιχειρηματιας σημαινει τσουβαλια χρημα και δικο του σπιτι..?
εαν μιλαμε για εφοπλιστη προφανως και εχεις δικιο.
εαν μιλαμε για εναν επιχειρηματια που εχει ενα καταστημα και ουσιαστικα σημερα παλευει για ενα μισθο,μαλλον κατι εχεις καταλαβει λαθος μου φαινεται..

Απάντηση: Re: Ερώτηση περί ενοικίων σε περίοδο καραντίνας

Μερικες εκατονταδες χιλιαδες καθως επιχειρηση νοειται και η ατομικη οπως ειναι ενα περιπτερο.

Πχ εγω μενω σε ενοικιο και ας εχω μουσικη σχολη.

Απάντηση: Re: Ερώτηση περί ενοικίων σε περίοδο καραντίνας

Τελικα εχει αποσαφηνιστει ποιος ωφελειται ?
Ναι.
Επιχειρηση που εχει κλεισει με κρατικη εντολη και νοικιαζει τον επαγγελματικο χωρο εχει δικαιωμα εκπτωσης στο επαγγελματικο χωρο.
Ολοι οι εργαζομενοι που εχει ανασταλει η συμβαση τους και εργαζονταν σε επιχειρηση που εχει ανασταλει η λειτουργια με κρατικη εντολη και αφορα το ενοικιο πρωτης κατοικιας.

Για τους εργαζομενους εφοσον το συμβολαιο μισθωσης της κατοικιας ειναι στο ονομα τους.....

Antonis F

Για τους εργαζομενους εφοσον το συμβολαιο μισθωσης της κατοικιας ειναι στο ονομα τους.....

Antonis F
Δηλαδη αν το συμβολαιο ειναι στο ονομα μου αλλα δεν εχω αναστολη συμβασης (αρα εχω εισοδημα) θα επρεπε να μπορει να ζητησει η συζυγος μου εκπτωση ενοικιου αν ειχε ανασταλει η δικη της συμβαση;
Θα μπορουσες να πεις οτι ειναι ευνοημενα τα νοικοκυρια που εχει γινει αναστολη σε αυτον που εχει το ονομα του στο μισθωτηριο. Θα μπορουσαν να το επεκτεινουν σε οικογενειακη εκπτωση μεσω διασταυρωσης στο taxis οπως κανουν για το επιδομα ενοικιου. ΑΛλα τετοια ωρα τετοια λογια..

ΔΗΜΗΤΡΗ Π. μην πάρεις στραβά το σχόλιό μου,αλλά τι σημαίνει η λογίστρια είναι off?
Δηλαδή για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν θα σου ζητήσει την μηνιαία της αμοιβή;
Φαντάζομαι ότι έχει κινητό που μπορείς να την καλέσεις και οφείλει να σου δώσει απαντήσεις.

Re: Απάντηση: Ερώτηση περί ενοικίων σε περίοδο καραντίνας

ΔΗΜΗΤΡΗ Π. μην πάρεις στραβά το σχόλιό μου,αλλά τι σημαίνει η λογίστρια είναι off?
Δηλαδή για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν θα σου ζητήσει την μηνιαία της αμοιβή;
Φαντάζομαι ότι έχει κινητό που μπορείς να την καλέσεις και οφείλει να σου δώσει απαντήσεις.

ναι βρε.μιλαμε..απλα εχουν πεσει ολοι επανω της και δεν θελω και εγω να την απασχολω συνεχεια.
και οντως δεν ξερω εαν θα πληρωθει τους 2 αυτους μηνες.

Εχει πεσει φορτο εργασιας στους λογιστες γιατι πρεπει να κανουν τις αιτησεις των εργοδοτων για να μπορουν να παρουν οι υπαλληλοι τα 800 , αδειες ειδικου σκοπου και αναστολες συμβασεων + κανονικα μισθοδοσιες και ΦΠΑ. Ενα μπαχαλο. Μολις τελειωσουν με αυτα απο αυριο που ανοιγει η πλατφορμα για τους εργαζομενους για τα 800 και την μειωση ενοικιου φανταζομαι θα ειναι προσβασιμοι.

Το τύπου Α, ως επαγγελματίας (υπάλληλος ή αφεντικό).

..απάντησα πριν διορθώσεις

το εσβησα γιατι μολις το πληροφορηθηκα.
εχει μονο εργαζομενος/η μονο.ετσι το συμπηρωνω?
ευχαριστω πολυ παντως..!