Ερώτηση προς projectorόπληκτους

Απάντηση: Χιχιχι!...

Μπάμπης Κολέζας said:
Ένα μομέντο παληκάρια... Η λογική (η δική μου:beee: ) και η γεωμετρία λένε άλλα.
Αν υποθέσουμε οτι το τελικό αποτέλεσμα θα αποτυπωθεί σε μια οθόνη 100 ιντσών, κι αν ο λόγος είναι ίδιος, ασχέτως μεγέθους panel-pixel-space το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Χιχιχι, τα μαθηματικά σου στρατηγέ μου, μου φαίνεται ότι είναι για κλάματα. Ας πάρουμε για παράδειγμα, το θέμα του μαύρου σε δύο DLP προβολείς που ο ένας έχει ένα πάνελ 0,6 ιντσών και ανάλυση 1280x720 και ο άλλος έχει ένα πάνελ ίδιας ανάλυσης αλλά μέγεθος τεράστιο, ας πούμε πενήντα εκατοστών, σαν αυτά που κατασκεύαζε η Texas πριν είκοσι χρόνια.

Με το δεδομένο ότι η απόσταση ανάμεσα στα καθρεφτάκια θα είναι περίπου πενήντα φορές μεγαλύτερη στο τεράστιο πάνελ, πιστεύεις αλήθεια ότι το ίδιο μαύρο θα έχουν οι δύο αυτοί προβολείς;

Μέσα είσαι Τάκη!Αγύριστο κεφάλι ο Μπάμπης.Του λέω για κοτετσόσυρμα, ευκρίνεια,αποστάσεις μεταξύ των pixels συν το ότι μπορουν οι εταιρίες να έχουν και κανα container Π-Α-Λ-Ι-Α,Μ-Ε-Γ-Α-Λ-Α panel σε στοκ που κάτι πρέπει να τα κάνουν, αλλά φυσικά SIZE DOES MATTER!I REST MY CASE!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:
Χιχιχι, τα μαθηματικά σου στρατηγέ μου, μου φαίνεται ότι είναι για κλάματα. Ας πάρουμε για παράδειγμα, το θέμα του μαύρου σε δύο DLP προβολείς που ο ένας έχει ένα πάνελ 0,6 ιντσών και ανάλυση 1280x720 και ο άλλος έχει ένα πάνελ ίδιας ανάλυσης αλλά μέγεθος τεράστιο, ας πούμε πενήντα εκατοστών, σαν αυτά που κατασκεύαζε η Texas πριν είκοσι χρόνια.

Με το δεδομένο ότι η απόσταση ανάμεσα στα καθρεφτάκια θα είναι περίπου πενήντα φορές μεγαλύτερη στο τεράστιο πάνελ, πιστεύεις αλήθεια ότι το ίδιο μαύρο θα έχουν οι δύο αυτοί προβολείς;

Δεν νομίζω...
Επι του συγκεκριμένου λοιπόν, κι άσε τα μαύρο και τα μπέζ κλανί.
Δύο όμοια αλλά όχι ίσα panels αν προβάλουν εικόνα 100 ίντσες θα έχουν διαφορετικό διάκενο μεταξύ των pixels ναί ή όχι;
Απάντα πρώτα σ´αυτό και προχωράμε.
icon12.gif

Μπάμπης Κολέζας said:
Δεν νομίζω...
Επι του συγκεκριμένου λοιπόν, κι άσε τα μαύρο και τα μπέζ κλανί.
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Μπάμπης Κολέζας said:
Δύο όμοια αλλά όχι ίσα panels αν προβάλουν εικόνα 100 ίντσες θα έχουν διαφορετικό διάκενο μεταξύ των pixels ναί ή όχι;
Απάντα πρώτα σ´αυτό και προχωράμε.
icon12.gif

Δεν μπορει να ειναι ομοια αλλα οχι ισα πανελ.....:flipout: -bye-
Μπαμπινο εχεις ξεφυγη με τους τρελους που εμπλεξες...:flipout:

Και εμπας περιπτωση,οπως και να το κανεις,το μικροτερο πανελ κερδιζει σε πολλα σημεια......Γιατι χτυπιεστε!!!!!!!!
Οι κατασκευαστες θα τα αφηνανε μεγαλα αν δεν υπηρχε προβλημα;)

kostas kefalas said:
Δεν μπορει να ειναι ομοια αλλα οχι ισα πανελ.....:flipout: -bye-

Γιατί;

kostas kefalas said:
Και εμπας περιπτωση,οπως και να το κανεις,το μικροτερο πανελ κερδιζει σε πολλα σημεια......Γιατι χτυπιεστε!!!!!!!!

Again
Γιατί;

Υ.Γ. Κώστα, εδώ μέσα γράφει "Avclub"... κι όχι "Τηλεγραφείο". -bye-

Re: Απάντηση: Χιχιχι!...

kostas kefalas said:
Οι κατασκευαστες θα τα αφηνανε μεγαλα αν δεν υπηρχε προβλημα;)

Οι κατασκευαστές έχουν μεγάλη διαφορά στο κόστος του τελικού προιόντος με την αυξομείωση του μεγέθους των πάνελς. Ένα μεγαλύτερο πάνελ απαιτεί περισσότερη ύλη και μεγαλύτερη κατασκευή για την παραγωγή του οπτικού συστήματος του προιόντος. Αυτό αλλάζει το κόστος κατασκευής (φυσικά λόγω περισσότερης ύλης), της συσκευασίας και της μεταφοράς με αποτέλεσμα υψηλότερη τιμή λιανικής και λιγότερες πωλήσεις-κέρδος για τον κατασκευαστή. Λογικό μου φαίνεται να θέλουν οι κατασκευαστές όσο το δυνατόν μικρότερα πάνελς, άσχετα με το εάν τα μεγαλύτερα είναι λίγο καλύτερα (είναι-δεν είναι δεν το ξέρω, απλά λέω ... ) Καλύτερα να βγάλω στην αγορά ένα προβολικό με 1500 ευρώ και απόδοση 97/100 παρά με 3000 και 100/100.

Τι γίνεται παιδιά?Έχουμε ετυμηγορία τελικά?Θα τρίψω το thread στα μούτρα του φίλου μου ή να κάνω την πάπια και να αφήσω το θέμα να ξεχαστεί?

Απάντηση: Re: Ερώτηση προς projectorόπληκτους

V2RULES said:
Τι γίνεται παιδιά?Έχουμε ετυμηγορία τελικά?Θα τρίψω το thread στα μούτρα του φίλου μου ή να κάνω την πάπια και να αφήσω το θέμα να ξεχαστεί?

Οχι ρε φιλε ....
just a moment please..;)

Μπάμπης Κολέζας said:
Υ.Γ. Κώστα, εδώ μέσα γράφει "Avclub"... κι όχι "Τηλεγραφείο". -bye-

Μπαμπη σορη....αλλα καθυστερισα λιγο γιατι δεν ειχα δει το μηνυμα σου...
Απο οτι βλεπω κατασκοτωθηκαν να γραψουν δυο πραγματακια αλλοι.

:flipout: :flipout: :flipout:
χαχαχαχαχα..!!!!!!!!!!!!!
χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!

Ρε Μπαμπινο εχω τρελαθει στο γελιο με το Τηλεγραφειο......ΩΡΑΙΟΣ;)

Λοιπον:
Στην πρωτη ερωτηση.."Δεν μπορει να ειναι ομοια αλλα οχι ισα πανελ....."
Απαντηση....το ομοιο ειναι κλωνος.....αρα ειναι και ισα ;)

Στην δευτερη ερωτηση..."Και εμπας περιπτωση,οπως και να το κανεις,το μικροτερο πανελ κερδιζει σε πολλα σημεια......Γιατι χτυπιεστε!!!!!!!!"

Απαντηση.....Το μικροτερο πανελ.....
....εκ φυσεως δεχεται μικροτερο εμβαδον φως απο την λαμπα ;)
Αρκει αυτο..?????
Δεν μπορω να πω αλλα....τα κραταω μυστικα....:flipout: :flipout: -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χιχιχι!...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ said:
Οι κατασκευαστές έχουν μεγάλη διαφορά στο κόστος του τελικού προιόντος με την αυξομείωση του μεγέθους των πάνελς. Ένα μεγαλύτερο πάνελ απαιτεί περισσότερη ύλη και μεγαλύτερη κατασκευή για την παραγωγή του οπτικού συστήματος του προιόντος. Αυτό αλλάζει το κόστος κατασκευής (φυσικά λόγω περισσότερης ύλης), της συσκευασίας και της μεταφοράς με αποτέλεσμα υψηλότερη τιμή λιανικής και λιγότερες πωλήσεις-κέρδος για τον κατασκευαστή. Λογικό μου φαίνεται να θέλουν οι κατασκευαστές όσο το δυνατόν μικρότερα πάνελς, άσχετα με το εάν τα μεγαλύτερα είναι λίγο καλύτερα (είναι-δεν είναι δεν το ξέρω, απλά λέω ... ) Καλύτερα να βγάλω στην αγορά ένα προβολικό με 1500 ευρώ και απόδοση 97/100 παρά με 3000 και 100/100.

Κυριακο τα υλικα δεν ειναι ακριβα....η κατασκευη ενος μικρου πανελ ειναι δυσκολη και χρειαζεται και καλυτερα υλικα...;)
Οσο ποιο μικρο..τοσο ποιο δυσκολο και θα πρεπει να ειναι και αντοχης;)
Ετσι φανταζομαι τουλαχιστον....δεν εχω ασχοληθει με αυτα.

Last edited:
kostas kefalas said:
Το μικροτερο πανελ.....
Και με βαση αυτο ;)θα δειτε οτι ενα πανελ 1280χ720 8"ιντσων
υστερει απο ενα πανελ 1280χ720 7" ιντσων

Το ποσο υστερει δεν ξερω,αλλα φαινεται στην εικονα.;)
Εκτος και αν εχεις πολυ.....Edge Enchancement! :flipout::D:D

Last edited:
kostas kefalas said:
Λοιπον:
Στην πρωτη ερωτηση.."Δεν μπορει να ειναι ομοια αλλα οχι ισα πανελ....."
Απαντηση....το ομοιο ειναι κλωνος.....αρα ειναι και ισα ;)

Τώρα μ' έστειλες αδιάβαστο...
icon9.gif
Μάλλον θα πρέπει να ξαναπάω στο σχολείο να μάθω τι είναι όμοια και τι ίσα.
Πρίν πάω όμως, και πληρώνω τσάμπα λεφτά, για πές μου σε παρακαλώ...
2 2 2 2 2
... αυτά τα 2άρια είναι όμοια. Είναι κλώνοι; Είναι και ίσα;
icon5.gif

kostas kefalas said:
Λοιπον:
Απαντηση.....Το μικροτερο πανελ.....
Αρκει αυτο..?????
Δεν μπορω να πω αλλα....τα κραταω μυστικα....:flipout: :flipout: -bye-

Τώρα με φέρνεις σε ποζισιόν ντιφισίλ.... Δεν μπορώ να πώ τίποτε γιατί δεν καταλαβαίνω Χριστό...
icon11.gif
:popcorn:

kostas kefalas said:
Αγαπητε φιλε V2RULES πιστευω να σε καλυψα....εστω και λιγο...;)

Αλίμονο... Τι άλλο να ζητήσει ο άνθρωπος... Αναλυτικότατος ήσουνα!!! :grinning-smiley-043
Μην είμαστε κι αχάριστοι....:flipout: :flipout: :flipout:

Μπάμπης Κολέζας said:
Τώρα μ' έστειλες αδιάβαστο...
icon9.gif
Μάλλον θα πρέπει να ξαναπάω στο σχολείο να μάθω τι είναι όμοια και τι ίσα.
Πρίν πάω όμως, και πληρώνω τσάμπα λεφτά, για πές μου σε παρακαλώ...
2 2 2 2 2
... αυτά τα 2άρια είναι όμοια. Είναι κλώνοι; Είναι και ίσα;
icon5.gif
Απανταω με ερωτηση...;)

Οι διδυμοι Πυργοι(θεος χωρεστους)τι ειναι...????:flipout: :flipout:

Αυτα τα 2αρια ειναι ιδιο νουμερο....δεν ειναι ουτε ομοια αλλα ουτε και ισα...χαχαχαχχα!!!!
Εαν εβαζες 5 2αρια ιδια σε παχος-υψος-πλατος τοτε θα ηταν ομοια και ισα ;)

Last edited:
Μπάμπης Κολέζας said:
Αλίμονο... Τι άλλο να ζητήσει ο άνθρωπος... Αναλυτικότατος ήσουνα!!! :grinning-smiley-043
Μην είμαστε κι αχάριστοι....:flipout: :flipout: :flipout:

:flipout: :flipout: :flipout:
Γιατι ρε που#@^$#@!^#$! μου χαχαχαχαχα!!!!!!
Τι αλλο θες..????

kostas kefalas said:
Απανταω με ερωτηση...;)

Οι διδυμοι τι ειναι...????:flipout:

Αυτα τα 2αρια ειναι ιδιο νουμερο....δεν ειναι ουτε ομοια αλλα ουτε και ισα...χαχαχαχχα!!!!
Εαν εβαζες 5 2αρια ιδια σε παχος-υψος-πλατος τοτε θα ηταν ομοια και ισα ;)

Καλά... παραδίνομαι... :bang: -bye-
(Αν νομίζεις οτι θα με καταντήσεις σα το Βογιατζάκη σε γελάσανε... :flipout: :flipout:

kostas kefalas said:
:flipout: :flipout:
Γιατι ρε που#@^$#@!^#$! μου χαχαχαχαχα!!!!!!
Τι αλλο θες..????

Εγώ; Τίποτε, τι να θέλω;
Ο V2RULES κάτι ρώτησε αλλά... απ´ότι είπες τον κάλυψες... :flipout:

Πρεπει να ειμαστε ακριβης Μπαμπινο.....;)
Αλλη ερωτηση επρεπε να κανεις στην 3τη σελιδα;)
Αλλα νομιζω οτι απαντηθηκε στο 33ποστ;)

Last edited: