Ερώτηση προς projectorόπληκτους

Μπάμπης Κολέζας said:
Καλά... παραδίνομαι... :bang: -bye-
Πρεπει να ειμαστε ακριβης Μπαμπινο.....;)
Αλλη ερωτηση επρεπε να κανεις στο 24 μηνυμα..!!!!!!
Αλλα νομιζω οτι απαντηθηκε στο 33 μηνυμα αυτο που ρωτησες στο 24 ;)

Απάντηση: Χιχιχι!...

Μπάμπης Κολέζας said:
Δεν νομίζω...
Δύο όμοια αλλά όχι ίσα panels αν προβάλουν εικόνα 100 ίντσες θα έχουν διαφορετικό διάκενο μεταξύ των pixels ναί ή όχι;

Το διακενο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο....
Ειναι αλλο πραγμα.....
Αν μας δωσεις ακριβης ορισμο του τι εννοεις ισα και τι ομοιο στην περιπτωση του πανελ θα ξερουμε και το διακενο...;):flipout::flipout:

Last edited:
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kostas kefalas
Λοιπον:
Απαντηση.....Το μικροτερο πανελ.....
....εκ φυσεως δεχεται μικροτερο εμβαδον φως απο την λαμπα
Αρκει αυτο..?????
Δεν μπορω να πω αλλα....τα κραταω μυστικα....

Μπάμπης Κολέζας said:
Τώρα με φέρνεις σε ποζισιόν ντιφισίλ.... Δεν μπορώ να πώ τίποτε γιατί δεν καταλαβαίνω Χριστό...

Ο Μανωλιτο ειναι μανα σε αυτα;)

Γενικά η αγορά στους προβολείς μας έχει δείξει ότι η νέα τεχνολογία προτιμά τα ΜΙΚΡΑ!

Αν συγκρίνουμε θεωρητικά προβολείς ίδιας τεχνολογίας, με ίδια ανάλυση αλλά διαφορετικού μεγέθους πάνελ σίγουρα το μικρότερο σε μέγεθος πάνελ θα κερδίζει σε πολλά σημεία.

Κυριότερα? Αν αναφερθούμε σε τεχνολογία DLP, μικρότερου εμβαδού καθρεπτάκια, λιγότερα έντονο pixel, καλύτερη διαχείριση φωτός, μικρότερα κενά μεταξύ των και σαν αποτέλεσμα; Καλύτερη εικόνα!

Ας αναλογιστούμε ότι περισσότερες βελτιώσεις των πάνελ της Texas επήλθαν με τη δημιουργία μικρότερου πάνελ ίδιας ανάλυσης.

Όσον αφορά για την επιμονή του κυρίου σχετικά με την καλύτερη ποιότητα ενός μεγάλου πάνελ σε πολλές ίντσες, απλά θα αναφέρω ότι το μεγάλο πάνελ έχει και μεγαλύτερα κενά, τρύπες. Άρα στην μεγένθυνση είναι φυσιολογικό το μεγάλο να γίνεται μεγαλύτερο.
Άρα χειρότερη διαχείριση φωτός, πιο έντονο το φαινόμενο της στοιχειοποίησης και σαφώς υποδυέστερο μαύρο!

Η κατασκευή ενός μικρότερου πάνελ απαιτεί μεγαλύτερη ακρίβεια και σαφώς πιο ακριβά υλικά για την ολοκλήρωσή του.

Πάρτε σαν παράδειγμα την αξία ενός laptop σε σχέση με αυτή ενός επιτραπέζιου υπολογιστή. Την αγορά ενός δίσκου 2,5´´ σε σχέση με έναν συμβατικό. Ή τις ώρες που χρειάζεται ένας ηλεκτρονικός να κολήσει μία πλακέτα 10 Χ 10 με 30 microchip ή ολοκληρωμένα σε σχέση με μία 6 Χ 6 με το ίδιο περιεχόμενο!

Όσο μικρότερο γίνεται ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα τόσο πιο δύσκολη είναι η κατασκευή του, με αποτέλεσμα να αυξάνεται δραματικά το κόστος του.

Ο ανταγωνισμός, η ζήτηση και η τεχνογνωσία έριξαν τις τιμές των προβολέων και όχι τα πιο φθηνά chip set της Texas!

Last edited:
Re: Απάντηση: Ερώτηση προς projectorόπληκτους

Μπάμπης Κολέζας said:
Τώρα με φέρνεις σε ποζισιόν ντιφισίλ.... Δεν μπορώ να πώ τίποτε γιατί δεν καταλαβαίνω Χριστό...
icon11.gif
:popcorn:

Μακράν η καλύτερη ατάκα!

Κύριε Γενικέ έγραψες!!!
:grinning-smiley-043

kostas kefalas said:
Στην δευτερη ερωτηση..."Και εμπας περιπτωση,οπως και να το κανεις,το μικροτερο πανελ κερδιζει σε πολλα σημεια......Γιατι χτυπιεστε!!!!!!!!"

Απαντηση.....Το μικροτερο πανελ.....
....εκ φυσεως δεχεται μικροτερο εμβαδον φως απο την λαμπα ;)
Αρκει αυτο..?????

Aυτό το δέχομαι (φαντάζομαι οτι εννοείς την ομοιομορφία). Για τα υπόλοιπα έχω τις αντιρήσεις μου. :ernaehrung004:

Τεχνικά δεν μπορώ να εξηγήσω αν το ένα panel είναι καλύτερο απο το άλλο γιατί πολύ απλά δεν το γνωρίζω.
Απ' ότι διαβάζω όμως, κανένας άλλος δεν το εξηγεί, απλά λέτε οτι "απ' ότι έχω δεί"...
Για δώστε μας λίγο περισσότερα στοιχεία.
Κώστα ποιούς προβολείς είδες και αυτός με το panel 0,7" ήταν καλύτερος απο τον άλλον με το 0,8"; Πές μας συγκεκριμένα μοντέλα για να δούμε ποιές ήταν οι διαφορές κι αν αυτές οφείλονται στο μέγεθος του panel ή, πιθανώς, σε κάποιες άλλες βελτιώσεις που έχουν γίνει.

Το ερώτημα το δικό μου όμως είναι άλλο. Και το ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά.
Απο πού προκύπτει ρε παιδιά οτι το μεγαλύτερο panel θα έχει μεγαλύτερα κενά στο πανί;
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα.
Ένα panel 0,7" για να δώσει 100" στο πανί θα μεγαλώσει 143 φορές.
Ένα panel 0,8" για να δώσει 100" στο πανί θα μεγαλώσει 125 φορές;
Άρα το κενό του μικρού panel θα μεγαλώσει περισσότερο, άρα τα κενά θα είναι ίδια αφού μιλάμε για panels με ίδιες αναλογίες που καλούνται να δώσουν εικόνα 100".
Ναί ή όχι και γιατι; Αυτό ρωτάω.

Last edited:
Μπάμπης Κολέζας said:
Τεχνικά δεν μπορώ να εξηγήσω αν το ένα panel είναι καλύτερο απο το άλλο γιατί πολύ απλά δεν το γνωρίζω.
Απ' ότι διαβάζω όμως, κανένας άλλος δεν το εξηγεί, απλά λέτε οτι "απ' ότι έχω δεί"...
Κώστα ποιούς προβολείς είδες και αυτός με το panel 0,7" ήταν καλύτερος απο τον άλλον με το 0,8"; Πές μας συγκεκριμένα μοντέλα για να δούμε ποιές ήταν οι διαφορές κι αν αυτές οφείλονται στο μέγεθος του panel ή, πιθανώς, σε κάποιες άλλες βελτιώσεις που έχουν γίνει.

Απο πού προκύπτει ρε παιδιά οτι το μεγαλύτερο panel θα έχει μεγαλύτερα κενά στο πανί;
Άρα το κενό του μικρού panel θα μεγαλώσει περισσότερο, άρα τα κενά θα είναι ίδια αφού μιλάμε για panels με ίδιες αναλογίες που καλούνται να δώσουν εικόνα 100".

Τεχνικα Μπαμπη εχει να κανει καθαρα με το εμβαδον επιφανειας σε φως που δεχεται το πανελ.......οσο ποιο μικρο ειναι το πανελ εχει καλυτερη ομοιομορφια σε φως και ενταση.....με τα επακολουθα τους.;)
Η ποιοτητα κατασκευεις ειναι καλυτερη,μιας και ειναι ποιο λεπτομερεις τα διακενα αναμεσα στα πιξελ ....
Αρα οταν γινεται μια μεγενθυση και ας ειναι μεγαλυτερη λογο μικρου πανελ, γινεται καλυτερη μεγενθυση...;)
Παντα μιλαμε για την ιδια ποιοτητα μεγενθυσης;)
Ολα αυτα με βαση την λογικη μιας και ξερεις πολυ καλα δεν ασχολουμαι με τετοιες σαχλαμαρες....κοιταω μονο εικονα...τελικο αποτελεσμα.;)

Τωρα σχετικα με το που εχω δει 7" η 8" κ.λ.π. δεν εχει σημασια..
Σημασια εχει οτι ετσι πρεπει να ειναι τα πραγματα......
Εδω ακομα δεν ξερουμε τι ειναι φωτεινοτητα-κοντραστ-gamma και πως συνδεονται αυτα μεταξυ τους..;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση προς projectorόπληκτους

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ said:
Aυτό το δέχομαι (φαντάζομαι οτι εννοείς την ομοιομορφία). Για τα υπόλοιπα έχω τις αντιρήσεις μου. :ernaehrung004:
Δεκτον Κυριακο..;):ernaehrung004:

Last edited:

Μπάμπης Κολέζας said:

Απορώ με όποιον διαφωνεί με αυτό, πραγματικά. Μάλλον θεωρούν οτι τα νεότερα πάνελς που είναι πιό μικρά έχουν μικρότερα κενά απο τα παλαιότερα. Και είναι σωστό! Άλλο λέμε εδώ όμως. Μικρότερα-μεγαλύτερα, όχι νεότερα-παλαιότερα. Με ίδια χαρακτηριστικά εκτός απο το φυσικό μέγεθος. Ίδια σχέση πίξελς-κενών, ίδιο κόντραστ, ίδια όλα.

kostas kefalas said:
Τεχνικα Μπαμπη εχει να κανει καθαρα με το εμβαδον επιφανειας σε φως που δεχεται το πανελ.......οσο ποιο μικρο ειναι το πανελ εχει καλυτερη ομοιομορφια σε φως και ενταση.....με τα επακολουθα τους.;)

Δεν ξέρω-δεν απαντώ.

kostas kefalas said:
Η ποιοτητα κατασκευεις ειναι καλυτερη,μιας και ειναι ποιο λεπτομερεις τα διακενα αναμεσα στα πιξελ ....
Αρα οταν γινεται μια μεγενθυση και ας ειναι μεγαλυτερη λογο μικρου πανελ, γινεται καλυτερη μεγενθυση...;)
Παντα μιλαμε για την ιδια ποιοτητα μεγενθυσης;)
Ολα αυτα με βαση την λογικη μιας και ξερεις πολυ καλα δεν ασχολουμαι με τετοιες σαχλαμαρες....κοιταω μονο εικονα...τελικο αποτελεσμα.;)

Βάσει ποιάς λογικής συμβαίνει αυτό;

kostas kefalas said:
Τωρα σχετικα με το που εχω δει 7" η 8" κ.λ.π. δεν εχει σημασια..
Σημασια εχει οτι ετσι πρεπει να ειναι τα πραγματα......

Μάλιστα, βλακεία μου που νόμιζα οτι έχει σημασία.
Αφού όμως έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα, πάσο. Το επιχείρημα είναι ακλόνητο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση προς projectorόπληκτους

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ said:
Απορώ με όποιον διαφωνεί με αυτό, πραγματικά. Μάλλον θεωρούν οτι τα νεότερα πάνελς που είναι πιό μικρά έχουν μικρότερα κενά απο τα παλαιότερα. Και είναι σωστό! Άλλο λέμε εδώ όμως. Μικρότερα-μεγαλύτερα, όχι νεότερα-παλαιότερα. Με ίδια χαρακτηριστικά εκτός απο το φυσικό μέγεθος. Ίδια σχέση πίξελς-κενών, ίδιο κόντραστ, ίδια όλα.

Έμ, αυτό λέω ρε συ Κυριάκο και μου λένε "άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε".
Όταν δύο panels έχουν Reflective area 90% και black lines 10% το μέγεθος δεν παίζει ρόλο.
Αν τώρα στο μικρότερο panel χρησιμοποιήσανε καλύτερη τεχνολογία και η σχέση έχει γίνει 95%-5% είναι εντελώς διαφορετικό θέμα, δεν έχει σχέση με το μέγεθος.

kostas kefalas said:
...............

H αν-ομοιομορφια εαν προερχεται πριν απο το πανελ, δεν θα αλλαξει σε τιποτα αν εχουμε μικρο η μεγαλο πανελ......

(μαλλον πρεπει να γυρισουμε στο brightness contrast Κωστα μας,....-bye- )

Browser said:
H αν-ομοιομορφια εαν προερχεται πριν απο το πανελ, δεν θα αλλαξει σε τιποτα αν εχουμε μικρο η μεγαλο πανελ......

(μαλλον πρεπει να γυρισουμε στο brightness contrast Κωστα μας,....-bye- )

Λαθος Χρησταρα..;)
ΨΑΞΤΟ..;)ειναι ευκολο....λογικο(οχι για σενα Μπαμπινο χαχαχα!!!!!)
Ξεχνα κοντραστ-φωτεινοτητα.....

Κοιτα Κωστα, αποτι δειχνουν τα πραγματα , Η δεν διαβαζεις τι γραφουμε , Η εισαι κολλημενος.

ΨΑΞΤΟ μια φορα κι εσυ !!

Φιλακια.

Καταρχήν να ευχαριστήσω όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν και να ψιλοκοντραριστούν μεταξύ τους.Πολλές οι απόψεις αλλά ρε παιδιά screendoor effect,reflective area,black lines κλπ?Εγώ τώρα γιατί αισθάνομαι ο άσχετος που είπα μια μ@λ@κία και δεν μπορώ να συμμετάσχω στην συζήτηση-κόντρα-διένεξη?Υπάρχει κάποια σχετική βιβλιογραφία με το θέμα?

Screendoor Effect: An image distortion caused by digital imagers with a low fill rate. Looks like the picture is seen through a screen door with thin vertical and horizontal black lines and is commonly noticeable on lower resolution LCD displays. An LCD display fitted with a microlens array helps reduce this problem.

Tα αλλα δυο απλα τα μεταφραζεις..!!