Ερωτηση σχετικα με ασυρματη μεταδοση εικονας και ηχου

songos

New member
2 September 2010
4
Καλησπερα σε ολα τα μελη της κοινοτητας!

Η αληθεια ειναι οτι διαβαζω αρκετα καιρο τo forum και με εχει βοηθησει πολλες φορες στις αναζητησεις μου σε σχετικα θεματα.Ηρθε η ωρα να κανω και γω το πρωτο μου ποστ για μια ερωτηση που εχω.

Θελω να βλεπω νοβα και σε δευτερη τηλεοραση στο σπιτι (το ιδιο καναλι, δεν με αφορα card splitting κτλ κτλ ) και βρηκα αυτο το συστημα πομποδεκτη

http://www.electroland.gr/philips/a...slv3110-philips-slv3110-asyrmati-metadosi.htm

Στο σπιτι εχω μονιμα ανοιχτο ασυρματο δικτυο, και πολλοι μου ειπαν οτι θα υπαρχει προβλημα επειδη δουλευουν και αυτα τα συστηματα πομποδεκτων στα 2.4Ghz.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Οταν μου λεει καποιος οτι θα χω προβλημα, τι ακριβως θα συμβαινει? Θα εχω χαμηλη ποιοτητα στην αναμεταδοση της εικονας και του ηχου? Θα εχω προβλημα με το router (χαμηλη ταχυτητα, αποσυνδεσεις, χαμηλη ποιτοτητα σηματος?)?

Υπαρχει και αυτο http://www.electroland.gr/philips/a...slv4200-philips-slv4200-asyrmati-metadosi.htm που δουλευει σε αλλη συχνοτητα, αλλα ξεφευγει αρκετα η τιμη ρε γμτ..

Εσεις τι θα μου συνιστουσατε?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Ειναι βασανο να τραβηξω τοσο μεγαλο καλωδιο... Απλα θελω να ξερω ποιο σημα θα εχει το προβλημα, το ασυρματο lan ή αυτο της τηλεορασης.. Aν και τωρα που το σκεφτομαι οποιο και απο τα δυο και να εχει, δεν θα με βολευει...

Το αλλο που εκπεμπει στα 5.8 Ghz?

Απάντηση: Re: Ερωτηση σχετικα με ασυρματη μεταδοση εικονας και ηχου

Απλα θελω να ξερω ποιο σημα θα εχει το προβλημα, το ασυρματο lan ή αυτο της τηλεορασης..
Θα έχεις παρεμβολές στην τηλεοπτική σου εικόνα. Εγώ γι' αυτό το λόγο δε χρησιμοποιώ εδώ και καιρό ασύρματο router.

Με ένα video sender στα 5.8GHz ΔΕΝ θα έχεις προβλήματα παρεμβολών από το wifi. Πάρε άφοβα. Όσο για το ποιο από τα δύο θα έχει πρόβλημα όταν υπάρχουν παρεμβολές, η απάντηση είναι και τα δύο. Packet loss στο router και παράσιτα στην εικόνα. Απλά το packet loss δεν είναι τόσο εκνευριστικό και ούτε που θα το προσέξεις υπό φυσιολογικές συνθήκες, ενώ η εικόνα στην τηλεόραση θα βγάζει μάτι.

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας!
Οποτε αυτο στα 5.8Ghz ειναι μονοδρομος... ειναι πολλα βεβαια τα 100 ευρω :P
τεσπα θα δω τι θα κανω...

Ευχαριστω και παλι για τις πληροφοριες σας!

Re: Απάντηση: Re: Ερωτηση σχετικα με ασυρματη μεταδοση εικονας και ηχου

Θα έχεις παρεμβολές στην τηλεοπτική σου εικόνα. Εγώ γι' αυτό το λόγο δε χρησιμοποιώ εδώ και καιρό ασύρματο router.

Αλήθεια είχες παρεμβολές από το ασύρματο router την εικόνα;

Εδω και 5 χρονια που χρησιμοποιω video sender δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα σε παρεμβολες... Μπορει να ειναι και τυχαιο...

Εδω και 5 χρονια που χρησιμοποιω video sender δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα σε παρεμβολες... Μπορει να ειναι και τυχαιο...

Δεν νομιζω....

Πηγα και ειδα στο σπιτι ενος φιλου μου που εχει ενα (κινεζικο κιολας) τετοιο συστηματακι, και εχει και wifi lan στο σπιτι του..
Στο ιντερνετ μου ειπε οτι δεν καταλαβαινε καποια διαφορα, αλλα στην εικονα ειδα μια διαφορα στην ποιοτητα...

Το θεμα ειναι οτι η δευτερη του τηλεοραση ειναι μια παλια 19αρα, και σκεφτομαι αν εχει διαφορα σε τοσες λιγες ιντσες και μικρη αναλυση, σε full hd 42αρα θα ειναι χαλια τελειως...

Τωρα βεβαια μπορει να φταιει και το συγκεκριμενο συστηματακι..

Εσυ aenaos15 στα 2.4ghz ειναι το δικο σου ε? Και η δευτερη τηλεοραση σε τι αναλυση δουλευει?
ευχαριστω πολυ.

Re: Απάντηση: Ερωτηση σχετικα με ασυρματη μεταδοση εικονας και ηχου

Να αποφυγής την ασύρματη μετάδοση, και αν μπορείς να βάλεις καλώδιο.

Πολύ σωστός.

Ασύρματη μετάδοσή=Ακτινοβολία

Τα wifi και τα κινητά αυξομειώνουν την ένταση του πεδίου , τα ασυρματα τηλεφωνα dect και τα AV sender οχι. Αρα ειναι στο full συνεχεια.

Πηγα και ειδα στο σπιτι ενος φιλου μου που εχει ενα (κινεζικο κιολας) τετοιο συστηματακι, και εχει και wifi lan στο σπιτι του..
Στο ιντερνετ μου ειπε οτι δεν καταλαβαινε καποια διαφορα, αλλα στην εικονα ειδα μια διαφορα στην ποιοτητα...

Το θεμα ειναι οτι η δευτερη του τηλεοραση ειναι μια παλια 19αρα, και σκεφτομαι αν εχει διαφορα σε τοσες λιγες ιντσες και μικρη αναλυση, σε full hd 42αρα θα ειναι χαλια τελειως...

Τωρα βεβαια μπορει να φταιει και το συγκεκριμενο συστηματακι..

Εσυ aenaos15 στα 2.4ghz ειναι το δικο σου ε? Και η δευτερη τηλεοραση σε τι αναλυση δουλευει?
ευχαριστω πολυ.
Οντως στα 2,4 ειναι και η samsung ειναι 32αρα 1920*1080
Συμφωνω απολυτα για το θεμα της ακτινοβολιας που εχει αλλα εγω προσωπικα το χρησιμοποιω μονο οταν θελω να δω κατι για 1-2 ωρες... ολες τις αλλες ωρες ειναι off....

Last edited: