Ερώτηση σχετικά με επιλογή ενισχυτή (Pioneer SC-LX75 ή άλλος + MA RX6)

packux

New member
3 May 2011
25
Μεταφέρω σε αυτό το thread την ερώτηση που υπέβαλα κατά λάθος εδω.

Χαιρετώ άπαντες από το Βέλγιο.

Πριν περίπου έναν χρόνο, ξεκίνησα να ασχολούμαι με το θέμα Home Cinema / HiFi ήχος.

Το σύστημα μου αυτή την στιγμή απαρτίζεται από

1. Δύο μπροστινά MA rx-6
2. Ένα κεντρικό MA RX centre
3. Ένα MA R360HD sub-woofer

Τα παραπάνω οδηγεί ένας ONKYO 608.

Προς το παρόν, για χωροταξικούς λόγους, δεν σκοπεύω να προσθέσω ηχεία στο set-up (π.χ. 5.1).

Σε γενικές γραμμές, η χρήση του συστήματος είναι 70% μουσική (FLAC ή και MP3 και σχετικά σύντομα θα προστεθεί και ένα πικάπ) και 30% ταινίες/παιχνίδια (PC/PS3).

Σχετικές με τον υπάρχον ενισχυτή, στην αρχή είμουν αρκετά ικανοποιημένος (καθότι αρχάριος), όμως δεν άργησα να καταλάβω πως ο ενισχυτής που έχω τώρα είναι μάλλον "λίγος" για τα ηχεία μου.

Δεδομένου του παραπάνω, αποφάσισα να τον αντικαταστήσω. Τα κριτήρια μου για επιλογή είναι τα παρακάτω (με σειρά προτεραιότητας):

1. Να είναι καλός σε αναπαραγωγή ψηφιακής μουσικής (καλά DAC).
2. Να είναι καλός σε αναπαραγωγή αναλογικής μουσικής (Phono).
3. Να μπορεί να αποδώσει 140W ανά κανάλι.
4. Να έχει phono-in
5. Να έχει pre-out.

Μετά από σχετική έρευνα, ο βασικός μου υποψήφιος είναι ο Pioneer SC-LX75. Με βάση τα παραπάνω κριτήρια και δεδομένου του budget (1800 eu ή κάτι παρόμοιο), έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Με AV ενισχυτή δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά. Καλύτερα να πάρεις έναν ολοκληρωμένο δικάναλο ενισχυτή με HT passthrough και να συνδέσεις σε αυτόν τα μπροστινά ηχεία. Στα λεφτά υπάρχουν αρκετές προτάσεις.

Με AV ενισχυτή δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά. Καλύτερα να πάρεις έναν ολοκληρωμένο δικάναλο ενισχυτή με HT passthrough και να συνδέσεις σε αυτόν τα μπροστινά ηχεία. Στα λεφτά υπάρχουν αρκετές προτάσεις.

Δυστυχώς, επί του παρόντος, είναι αδύνατο να προστεθεί δικάναλος+turntable+πολυκάναλος στον ίδιο χώρο, καταρχήν για πρακτικούς λόγους. Για αυτό κοιτάω προς έναν πολυκάναλο που να είναι αρκετά μουσικός και επεκτάσιμος.