Ερώτηση σχετικά με Samsung HMX-Q10 camcorder

qweasd

New member
7 August 2011
2
Καλημέρα και καλώς σας βρίσκω μιας και αυτό είναι το πρώτο μου post.

Έχω την εξής ερώτηση και θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων σε όποιον έμπαινε στον κόπο να απαντήσει.

Ενδιαφέρομαι λοιπόν να αγοράσω την κάμερα του τίτλου.

Η χρήση που την θέλω ως επί το πλείστον αφορά τη λήψη in-car πλάνων. Για να σας δώσω μια ιδέα δείτε αυτό το βίντεο και παρατηρείστε τα πλάνα που εστιάζουν στον οδηγό http://www.youtube.com/watch?v=ESEuPbI5avg&feature=relmfu

Η κάμερα ξέρω ότι στην πιο ευρυγώνια θέση της είναι στα 38 mm.

Η ερώτηση λοιπόν είναι προφανής. Επαρκούν τα 38 mm για τα πλάνα που ενδιαφέρομαι ή η γωνία θα είναι τόσο οξεία ώστε να μην έχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα ;

Σας ευχαριστώ θερμά

Last edited:
Κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλό να πήγαινες σε κάτι πιο ευρυγώνιο. Επίσης σημαντική παράμετρος είναι το image stabilization να ειναι μηχανικό με κάποιο τρόπο. Τέλος επειδή θα πρέπει να τη στηρίξεις κάπως στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, έχεις και τον παράγοντα βάρος που πρέπει να σκεφτείς. Δες και τις λύσεις σε action cameras τύπου GoProHD και ContourHD.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Κοίταξα τις κάμερες που μου πρότεινες και όντως έχουν ευρείες γωνίες οι φακοί τους, αλλά έχουν άλλα μειονεκτήματα.

Έχουν φωτεινότητα 2.8 που σε σχέση με το 1.8 της Samsung θα τις καθιστά κάμερες που σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ίσως να μην αποδίδουν τόσο καλά.

Επίσης δε ζουμάρουν καθόλου απ'ότι είδα. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με και τελικά τραβάνε και οι 2 μέχρι 30 fps.

Δηλαδή κερδίζω σε ευρεία γωνία χάνω σε φωτεινότητα, ζουμ, ποιότητα και ρευστότητα του βίντεο μιας και η samsung τραβάει στα 60fps.

Οι συγκεκριμένες είναι action cameras. Τοποθετούνται πάνω σε κράνη, σε grip πάνω σε φτερά αυτοκινήτων δίπλα στις ρόδες, σε τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη κλπ. Είναι ειδικής χρήσης και έχουν βελτιστοποιηθεί για να έχουν καλό stabilization και καλή αίσθηση της κίνησης. Τα 30 fps μην σε τρομάζουν. Τα γράφουν καλά με δυνατές λεπτομέρειες ακόμα και αν έχεις τραβήξει πάνω σε μηχανή που τρέχει με 250 km/h.

Μια άλλη λύση, αφού σου αρέσει η samsung, είναι να δεις αν δέχεται κάποιον adapter στον φακό της που θα τον κάνει πιο ευρυγώνιο. Πιθανόν να χάσεις λίγο σε φωτεινότητα αλλά αν τραβάς μέρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν τραβάς νύχτα, χρειάζεσαι να βάλεις ένα μικρό φρέζο (φως) ούτως ή αλλως...