Ερώτηση σχετικά με τον Κ.Ο.Κ.

Ειδική ρύθμιση υπάρχει για τους οδηγούς "μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων και μη μηχανοκίνητων οχημάτων" καθώς και για οδηγούς ζώων. Άλλο μοτοποδήλατο όμως, άλλο μοτοσυκλέτα που αποτελεί το αντικείμενο του παρόντος θέματος. Το τι είναι μοτοποδήλατο και τι μοτοσικλέτα ορίζεται αυθεντικώς από τον ίδιο τον Κ.Ο.Κ.

Φαύλος κύκλος...

Κανένα δίτροχο δεν κρατά τη σειρά στη λωρίδα του.
Και κανένα τετράτροχο επίσης δεν έχει διάθεση ν'αφήσει ολόκληρη λωρίδα σε δίτροχο, κυρίως σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος.
Πάντως παίζει συνήθως η συνυπαιτιότητα. Που να δείτε τι γίνεται αν μηχανάκι που ελίσσεται ανάμεσα σε ακινητοποιημένα Ι.Χ. κτυπήσει πεζό που περνάει ανάμεσα στα Ι.Χ. για να διασχίσει τον δρόμο...κόλαση.

ειδικά μπροστά απο λεωφορείο που μόλις έχει ξεφορτώσει...

Ειδική ρύθμιση υπάρχει για τους οδηγούς "μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων και μη μηχανοκίνητων οχημάτων" καθώς και για οδηγούς ζώων. Άλλο μοτοποδήλατο όμως, άλλο μοτοσυκλέτα που αποτελεί το αντικείμενο του παρόντος θέματος. Το τι είναι μοτοποδήλατο και τι μοτοσικλέτα ορίζεται αυθεντικώς από τον ίδιο τον Κ.Ο.Κ.

Ωραία, αφού ισχύει ειδική μεταχείριση για οδηγούς ζώων, θα πάρω ένα γαϊδούρι...

Αυτό που με τρελλαίνει πολλές φορές είναι το παρακάτω :
Βιάζομαι και κινούμαι γρήγορα... Μπροστά μου το φανάρι ανάβει κόκκινο, είμαι πρώτος στην σειρά και ετοιμάζομαι να ξεκινήσω γρήγορα μόλις ανάψει πράσινο...
Αυτοκίνητα έρχονται και παίρνουν την θέση τους πίσω από εμένα... εκείνη την ώρα, από το πουθενά έρχονται 3-4 παπάκια (συνήθως), τα μισά σαράβαλα, προσπερνούν αργά αργά από αριστερά και δεξιά και σταματούν ακριβώς μπροστά μου περιμένοντας κι αυτοί το πράσινο... Το πράσινο ανάβει, εγώ όμως δεν μπορώ πιά να φύγω γρήγορα γιατί πρέπει να περιμένω τα διτροχα να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν με το πάσο τους σαν να είναι μόνοι τους στο δρόμο και υποχρεώνομαι να ακολουθώ την πομπή τους από πίσω, μέχρι το επόμενο φανάρι όπου θα προστεθούν επιπλέον δικυκλα... Και φυσικά αυτό γίνεται σε δρόμους και με μονή και πολλαπλές λωρίδες...