Ερώτηση σχετικά με τον Yamaha RX-V663

viper550

Senior Member
5 March 2008
595
Εδώ και μερικές μέρες αποφάσισα να αγοράσω τον εν λόγω ενισχυτή.Είμαι πολύ ικανοποιημένος και μπόρεσα πολύ εύκολα να βρω τις ρυθμίσεις του.

Η απορεία που έχω είναι η εξής.Στις ρυθμίσεις του ενισχυτή του έχω ορίσει ότι έχω 5.1 ηχεία.Όταν παίζω κάποιο παιχνίδι στο ps3 μου δείχνει στην οθόνη του ότι το σήμα που δέχεται είναι LPCM 7.1 και δείχνει ότι τα surround back είναι ενεργοποιημένα.Πρέπει να κάνω κάτι η όντως το 7.1 σήμα που δέχεται το στέλνει μόνο στα 5.1 ηχεία που έχω.

Δυστηχώς δεν έχω καμιά ταινία 7.1 για να δοκιμάσω.Όλες είναι 5.1 οπότε δείχνει κανονικά ότι δουλεύουν μόνο τα 5.1 ηχεία που έχω.

Επίσης ενώ με τον παλιό μου ενισχυτή όταν έπαιζα κάποιο παιχνίδι μου έλεγε ότι το σήμα που δεχόταν ήταν dolby digital 5.1 ενώ τώρα το ίδιο παιχνίδι λέει ότι το σήμα που δέχεται ο καινούργιος ενισχυτής είναι PCM 5.1.Γιατί γίνεται αυτό?Έχει σχέση που είναι συνδεδεμένο μέσω hdmi?

Eχει σχέση απο την ρύθμιση του PS3,προφανώς είναι ρυθμισμένο να δίνει lpcm και οχι dd η κάποιο άλλο format.Αν ψάξεις στο μενού του ps3 θα το βρείς στο υπομενού του hdmi out.