Ερώτηση σε κατόχους GIBERTINI

ineofot

Established Member
18 June 2006
152
Παρήγγειλα Gibertini κινητό 1,6.
Επειδή είδα ένα παλαιότερο και δεν είδα να γράφει κάπου τη μάρκα.
Πως θα ελέγξω ότι αυτό που θα παραλάβω είναι αληθινό Gibertini.

Το κάτοπτρο που παρήγγειλες είναι προφανώς αυτό:

image.php

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μπορείς να τα δεις εδώ:

image.php

και το site της κατασκευάστριας εταιρίας είναι αυτό:

http://www.gibertini.it/en/

Πόσο κόστισε το πιάτο και τι σου ζήτησαν για την εγκατάσταση?
(δηλαδή, πιάτο - βάση - εγκατάσταση)

Ναι το έχω συμβουλευτεί το site. To πρόβλημα είναι ότι, όπως φαίνεται στην εικόνα, δεν βλέπω να αναγράφεται εμφανώς πάνω στο πιάτο ο κατασκευαστής & μοντέλο.
Οπότε στην περίπτωση που μου φέρουν κάποιο άλλο που μοιάζει οπτικά, πως θα ξέρω ότι δεν είναι Gibertini ?
Η τιμή είναι γύρω στα 300 τοποθετημένο, αλλά επειδή εδώ στην επαρχία που βρίσκομαι, οι συνθήκες είναι δύσκολες και δεν έκανα παζάρι. Σε κάποιο site το βρήκα 279
Ευχαριστώ.

Εγώ έχω το 1.40 αλουμινένιο, περίπου 8 χρόνια με actuator και δεν αναγράφει επάνω τίποτα, μόνο είχε ένα χαρτάκι με τις οδηγίες εγκατάστασης, και τα τεχνικά χαρακτηριστικά!!

Εγώ έχω το 1.40 αλουμινένιο και δεν αναγράφει επάνω τίποτα, μόνο είχε ένα χαρτάκι με τις οδηγίες εγκατάστασης, και τα τεχνικά χαρακτηριστικά!!
Και σε μένα το ίδιο: gibertini OP120 (1,25*1,34).

Καταρχάς να δείς αν είναι αλουμινίου ,και τότε που είχα πάρει το δικό μου op120 μου είχε πει ο πωλητης και τα είδα ,ότι τα gibertini περιμετρικά στις ακρες ανα διαστήματα έχουν κάτι χτυπηματα περίπου 1εκ που έχουν γινει με μηχανη .Παίζει και μια σφραγίδα κάπου ,αλλά είναι κάτι που ευκολα αντιγράφεται .
Μόνο σε πιο μικρό απο το op120 είχα δει στη βάση στερεωσης του κατοπτρου χαραγμενο το σήμα της gibertini .:guitarist:

Σας ευχαριστώ, η επισήμανση του φίλου davinci είναι ένα επι πλέον χρήσιμο στοιχείο. Πάντως από τις παρατηρήσεις σας αντιλαμβάνομαι ότι είναι εύκολο, να υπάρξουν και μαϊμουδες. Θα κάνω ένα σχετικό ερώτημα στο site της Gibertini.
Με τη βάση τι γίνεται, δίδει δικιά της η Gibertini, ή να πάρω άλλη πιο στιβαρή ?

Αυτη την απορια την εχω και εγω φιλε μου απο καιρο.Πιστευω πως και στα πιατα υπαρχουν απομιμισεις.
Το δικο μου-gibertini- 95x1.05 to πηρα 70Ε στην επαρχια και γνωστος μου το βρηκε αθηνα 40+ Ε
Ειναι ιδια..

Εγώ έχω μία διαφορετική εντύπωση για τη εταιρία αυτή.
Αφού παρακολουθούσα αρκετό καιρό τη σελίδα, αποφάσισα να πάρω μεγαλύτερο πιάτο και ζήτησα απο κάτι τύπους να μου βρούν πιάτο της εν λόγο εταιρίας.
Με κοιτάγαν σα χαζοί.
Δεν τη είχαν ξανακούσει.
Μετά απο προτροπή μου έκαναν έρευνα και δεν πωλείται πουθενά στη περιοχή.
Δε παίζει θέμα να με κορόιδεψαν.
Ομοίως σε συγγενείς στη Β Ιταλία δεν τη γνώριζε κανείς.
Άρα περισσότερο παίζει να έχει καλό μάρκετιν στην Ελλάδα.

Εγώ έχω μία διαφορετική εντύπωση για τη εταιρία αυτή.
Αφού παρακολουθούσα αρκετό καιρό τη σελίδα, αποφάσισα να πάρω μεγαλύτερο πιάτο και ζήτησα απο κάτι τύπους να μου βρούν πιάτο της εν λόγο εταιρίας.
Με κοιτάγαν σα χαζοί.
Δεν τη είχαν ξανακούσει.
Μετά απο προτροπή μου έκαναν έρευνα και δεν πωλείται πουθενά στη περιοχή.
Δε παίζει θέμα να με κορόιδεψαν.
Ομοίως σε συγγενείς στη Β Ιταλία δεν τη γνώριζε κανείς.
Άρα περισσότερο παίζει να έχει καλό μάρκετιν στην Ελλάδα.

Στο http://www.digital-forum.it/ θα διαβασεις για διαφορες εγκαταστασεις σε πολλα μερη της Ιταλιας. Το να μην γνωριζουν την Gibertini "οι τυποι" που λες δειχνει οτι ειτε δεν γνωριζουν τον κατασκευαστη αυτο η προμηθευονται αλλα προϊοντα λογω περισσοτερου καθαρου κερδους. Ενας σοβαρος επαγγελματιας σε ολη την Ευρωπη και οχι μονο εντος Ιταλιας πρεπει να τις ξερει. Απορω αν δεν γνωριζουν επισης τις Fracarro και Emme Esse.

Δεν θέλω να το κάνω ερώτηση γνώσεων, αλλά απλά προβληματισμού.
Τα παραπάνω τα έγραψα απλά για να βάλω σε σκέψεις και όχι για να προσβάλλω κανένα.
Ευχαριστώ

Δεν νομιζω πως προσβαλλεις κανεναν. Πολυ καλα εκανες που το ανεφερες. Το γεγονος να μην γνωριζει κανεις σημερα την Gibertini το θεωρω ακρως απιθανο. Κατι αλλο παιζει.

Όλες οι απόψεις που γράφονται εδώ, πιστεύω ότι συμβάλουν πολύ στην ενημέρωση μας, και ιδιαίτερα σε μένα που ήδη έχω παραγγείλει το OP150S.
Πάντως, η απουσία σήμανσης του κατασκευαστή ή του μοντέλου επάνω στο προϊόν, είναι η αιτία του προβληματισμού μου, καθώς και η πιθανότητα να μου φέρει ο προμηθευτής μου ένα άλλο πιάτο, αντί για Gibertini.

Άσχετο λίγο με το θέμα, αλλά σχετικό με την εν λόγω εταιρεία. Από προσωπική μου εμπειρία, στο email που έχουν στο site τους δε μου έχουν απαντήσει ποτέ. Έχω στείλει τρεις φορές email για να ρωτήσω διάφορα πράγματα, και δεν έλαβα ούτε μία τυπική απάντηση. Μάλιστα στο τελευταίο email έγραψα και στα Ιταλικά, μήπως και δεν ήξεραν αγγλικά.

Το ίδιο επίσης είχε συμβεί σε δύο email που είχα στείλει στην εταιρεία Tecatel, Ισπανίας.

Διστυχως πολλες εταιριες τα email τους μονο για αγνωστους λογους τα εχουν. Απο Gibertini δεν εχω λαβει κι εγω απαντηση. Tecatel δεν εστειλα ποτε. Η πορτογαλικη Famaval που κατασκευαζει τα μονο στην Ελλαδα γνωστα "Aris" (marketing gag) μου απαντησε και μαλιστα πολυ γρηγορα και αναλυτικα. Στις 2 πρωτες θα λεγα δεν τους ενδιαφερουν φαινεται οι ιδιωτες αλλα μονο οι γιγαντοεισαγωγεις.

Δεν μπορω να σας δωσω απαντηση στο θεμα πως ανακαλυπτουμε τα μαϊμου κατοπτρα του ενος και αλλου μοντελου ομως πιστευω αξιζει να ρωτησετε σε boards τα οποια εχουν την εδρα τους στις χωρες αυτες οπως
http://www.digital-forum.it/ για τα Gibertini και π.χ.
http://nowsat.mforos.com/ για τα Tecatel