ΕΡΩΤΗΣΗ SONY AW 105

stayros

New member
22 October 2006
21
δραπετσωνα
καλησπερα πηγα σημερα στο media market και βρηκα τον AW 105 μαζι με το πανι της sony 1450 ευρω θελω την γνωμη σας και αν αξιζει η αγορ:BDGBGDB55::BDGBGDB55:α

μακρια απο media.Τον epson 700 που τον βρισκουμε 850 ευρω στη διαφημιση πιο πανω,στο media ρεντη τον εχει 1280 ευρω!!!

Αν εννοεις τον aw 10 και οχι τον aw 15 μακρια. Εχω το epson 700 στο σαλονι και ηθελα ενα προβολεα για την κρεβατοκαμαρα για να γεμισω μια κατοσταρα οθονη. Εκτος το οτι δεν στηνεται με τιποτα γιατι ο φακος πρεπει να ειναι στο κεντρο της οθονης, αν τον βαλεις ταβανι θα χρειαστεις πολλα βηματα απο το keystone οποτε παει περιπατο η ευκρινεια. Εχει την ιδια ευκρινεια με τον epson την μιση φωτεινοτητα στα cinema mode και πολυ χειροτερο μαυρο. Μετα καταλαβα τι ενοουσε η sony με το 5000:1 κοντραστ. Ενας πανασονικ 900 με 650 ωρες στην λαμπα του που ειχα εκεινες τις μερες ειχε και αυτος καλυτερο μαυρο και μεγαλυτερη φωτεινοτητα. Τον ειχα παρει απο το πλαισιο και ευτυχως τον πηγα πισω την επομενη μερα και μου τον αλλαξαν. Πηρα λοιπον αλλον ενα epson 700 και ησηχασα. Οσο για τον aw15 ειναι το ιδιο μηχανημα με σαφος καλυτερο μαυρο και lens shift για ευκολη εγκατασταση. Επεισης σε σημα απο ΗD DVD στα 720p εχουν ακριβως την ιδια ευκρινεια με το ιδιο προβλημα του sony στα μαυρα και τα φωτεινα πλανα ψοφια σε συγκριση μα τον epson.

Ειναι καλη η προσφορα.Αν αναλογιστεις οτι μονο το πανι εχει γυρω στα 500 τοτε καταλαβαινεις.Και επισης να προσθεσω οτι το πανι αυτο κανει τρομερη δουλεια.Φοβερη ανοδο στο contrast και επηρεαζεται λιγοτερο απο περιβαλοντα φωτισμο.Εαν πας για epson ή sony την απαντηση στην δινει οτι ο sony εχει μερικους μηνες στην αγορα ενω ο epson κατι χρονια.Θα προτιμουσα το νεοτερο μοντελο σε σχεση με το παλιοτερο.Ολο και ποιο βελτιωμενη εικονα θα παιζει...(και σαν κατοχος σου λεω οτι την παιζει..)

θα μου επιτρεψεις να μην συμφωνησω μαζι σου φιλε tegonik γιατι και την αξια του πανιου να αφαιρεσεις το μηχανημα θα κοστισει 950 ευρω την στιγμη που το πλαισιο το εχει 880 ευρω με ενα tvbox δωρο. Εκτος απο την τιμη το μηχανημα [aw 10] διπλα στον epson700 δεν εχει καμια τυχη σε εικονα. Νομιζω αν θυμαμαι καλα το ιδιο καταστημα εχει τον aw 15 περιπου 1480 ευρω απο εκει να καταλαβεις ποσο καλες ειναι οι τιμες του. Οσο για το πανι θα συμφωνησω μαζι σου πως κανει καλη δουλεια ομως κατω απο ορισμενες συνθηκες. Δηλαδη ο προβολεας πρεπει να ειναι στημενος χαμηλα στο υψος τον ματιων του θεατη και με ανοιγμα θεασης 20-30 μοιρες δεξια αριστερα. H φωτεινοτειτα της οθονης παει σε οποια μερια καθησεις, δηλαδη αν καθησεις δεξια θα εχεις μια οθονη φωτεινη δεξια και σκοτεινη αριστερα. Οποτε ξεχναμε το πανι αυτο αν εχουμε σκοπο να στησουμε το προβολεα ταβανι γιατι η εικονα που θα παρουμε τοτε θα ειναι πολυ σκοτεινη οπως τις greywolf.

φιλε Κωστα μιλαμε για το aw15 και οχι το 10.Και η τιμη του στο πλαισιο ειναι 1080 ευρω.Για ψαξου λιγο καλυτερα..

παιδια sorry το λαθος ειναι δικο μου και φυσικα και του πωλητη στα midea ειναι ο AW 10 αλλα τελικα στην sony center στην καλλιθεα τον βρηκα 1100 ευρω ολο το πακετο παντως ευχαριστω για τις πληροφοριες