Ερώτηση SOS

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση SOS

Πραγματικές ανατροπές είναι η αναδιοργάνωση σχέσεων υπαλλήλου-εταιρειών, πωλητή-αγοραστή, κράτους-εκκλησίας, μαθητή-δασκάλου, κ.ο.κ. Τα αντίστοιχα επίπεδα είναι αυτά της καρριέρας, της καθημερινής συναλλαγής, του εκκλησίας, του σχολείου, κ.ο.κ.
Αυτό που προτείνω πρώτα από όλα είναι καθημερινή ενασχόληση με τα "κοινά", με όποιον τρόπο νομίζει ο καθένας. Ενεργό συμμετοχή σε οτιδήποτε μας αφορά και επηρρεάζει τις ζωές μας. Πρώτα στην πολυκατοικία μας, μετά στη γειτονιά, στον Δήμο και μέχρι όπου μπορεί ο καθένας. Εν ολίγοις πρέπει να επαναδιεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην αυτοδιαχείρηση και την αυτοοργάνωση. Όχι να εφησυχάζουμε αναθέτοντας ακόμα και μικρά, καθημερινά προβλήματα και θέματα σε κάποιος δήθεν σοφότερους και ικανότερους γιατί η πράξη δείχνει ότι δεν είναι. Όταν φίλε meletov δεν είμαστε ικανοί να συμφωνήσουμε σε μια πολυκατοικία τι ώρα θα ανάβει το καλοριφέρ, δεν περιμένω να ξεκινήσουμε για κατάληψη της Βουλής...Δεν περιμένω βέβαια αντίστοιχα να βελτιωθεί η ζωή μου όταν θα με εκπροσωπεί σε αυτήν από αύριο η αοιδός Έφη Σαρρή, ο "αστυνόμος" Θεοχάρης, μερικοί δισεκκατομυριούχοι που προστατεύουν τα συμφέροντά τους, μερικοί τυχάρπαστοι που στα 70 τους δεν μπορούν ακόμα να αποφασίσουν με ποιο κόμμα θα πολιτευθούν, και ο κατάλογος βλακείας, αμορφωσιάς και συμφέροντος δεν έχει τέλος...

Όσο για το "βίαιες διαδηλώσεις-συμπλοκές", συ είπας. Προηγούνται σοβαρά θέματα συνειδητοποίησης πριν χρειαστεί κάτι τέτοιο. Η Ιστορία όμως έχει δείξει ότι και αυτές δεν πρέπει να απορρίπτονται ως ένα ακραίο "καταφύγιο".

Αυτη η καθημερινη ενασχοληση που λες πρεπει να ειναι αυτονοητη αλλα οδηγει σε μια μικρη καλυτερευση του τροπου ζωης μας και οχι σε ουσιαστικες αλλαγες

Οι ουσιαστικες αλλαγες στα υπολοιπα επιπεδα που ανεφερες πχ εργασιακο ,εκπαιδευση ,σχεσεις κρατους -εκκλησιας, απαιτουν παρεμβαση του κρατους

με ολα αυτα που ακουω τα ποσοστα τα βλεπω ως εξης

ΝΔ 5%

ΠΑΣΟΚ 5%

ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΑΤΑ 6Ο%

ΛΕΥΚΑ 25%

ΑΚΥΡΑ 5%

ολο λογια ειστε !!!

:fahne90:

.

Γιατι καλα εγω να ασχοληθω με τον εαυτο μου ,τον δημο ,τα κοινα κλπ κλπ...εγω ειμαι αυτος που θα δωσει τα κινητρα στις διαφορες επιχειρησεις να μεινουν εδω ? εγω θα κανω τις ριζικες αλλαγες στην εκπαιδευση ωστε να σταματησει η φαμπρικα των φροντιστηριων ?

Re: Απάντηση: Ερώτηση SOS

Γιατι καλα εγω να ασχοληθω με τον εαυτο μου ,τον δημο ,τα κοινα κλπ κλπ...εγω ειμαι αυτος που θα δωσει τα κινητρα στις διαφορες επιχειρησεις να μεινουν εδω ? εγω θα κανω τις ριζικες αλλαγες στην εκπαιδευση ωστε να σταματησει η φαμπρικα των φροντιστηριων ?

H βελτίωση μιας κατάστασης μπορεί να γίνει "εξ' άνωθεν", ή απ' το δικό μας άκρο. Μιας κι "εξ άνωθεν" δεν μάθαμε να περιμένουμε και πολλά, καλύτερα να ασχολούμαστε σαν άτομα, παρέες, ομάδες βελτιώνοντας ότι μπορούμε σε όποιο επίπεδο μας είναι εφικτό.
Εδώ για παράδειγμα βελτιώνουμε τα av-συστήματά μας ανταλλάσσοντας γνώσεις, γνώμες, εμπειρίες κλπ. Είναι κι αυτό μια κάποια δράση. Η αδράνεια είναι το πρόβλημα, τόσο σε ατομικό όσο και σε μαζικό επίπεδο. Ακόμα και λάθος να κάνουμε δρώντας κερδίζουμε σε εμπειρία. Όταν παραιτούμαστε απ' την λύση των προβλημάτων μας περιμένοντας κάποιον άλλο "αρμόδιο" να δουλέψει για μας, μπορούμε να έχουμε περισσότερες ελπίδες...?

Όσο για τις εκλογές, διαλέξτε έστω ένα πρόσωπο που σας πείθει ότι θα προσπαθήσει περισσότερο για τα πολλά που υπόσχεται. Από οποιοδήποτε κόμμα. Άτομο με έστω κάποιες ίδιες αρχές, θέσεις και απόψεις με τις δικές σας.
Η αδράνεια της αποχής δεν τους τρομάζει, αντίθετα τους αποθρασύνει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση SOS

H βελτίωση μιας κατάστασης μπορεί να γίνει "εξ' άνωθεν", ή απ' το δικό μας άκρο. Μιας κι "εξ άνωθεν" δεν μάθαμε να περιμένουμε και πολλά, καλύτερα να ασχολούμαστε σαν άτομα, παρέες, ομάδες βελτιώνοντας ότι μπορούμε σε όποιο επίπεδο μας είναι εφικτό.
Εδώ για παράδειγμα βελτιώνουμε τα av-συστήματά μας ανταλλάσσοντας γνώσεις, γνώμες, εμπειρίες κλπ. Είναι κι αυτό μια κάποια δράση. Η αδράνεια είναι το πρόβλημα, τόσο σε ατομικό όσο και σε μαζικό επίπεδο. Ακόμα και λάθος να κάνουμε δρώντας κερδίζουμε σε εμπειρία. Όταν παραιτούμαστε απ' την λύση των προβλημάτων μας περιμένοντας κάποιον άλλο "αρμόδιο" να δουλέψει για μας, μπορούμε να έχουμε περισσότερες ελπίδες...?

Όσο για τις εκλογές, διαλέξτε έστω ένα πρόσωπο που σας πείθει ότι θα προσπαθήσει περισσότερο για τα πολλά που υπόσχεται. Από οποιοδήποτε κόμμα. Άτομο με έστω κάποιες ίδιες αρχές, θέσεις και απόψεις με τις δικές σας.
Η αδράνεια της αποχής δεν τους τρομάζει, αντίθετα τους αποθρασύνει...

Ναι αλλα το απομονωσες το κειμενο και φαινεται οντως σαν να ''προτεινεται ''σαν λυση η αδιαφορια και η απαθεια.....ενω εγω εννοουσα οτι ουσιαστικες αλλαγες στα σοβαρα προβληματα του τοπου ερχονται μεσα απο την παρεμβαση και προνοια του κρατους

Η μαλλον δεν το απομονωσες (sorry)..απλως ηταν συνεχεια αυτου :
Αυτη η καθημερινη ενασχοληση που λες πρεπει να ειναι αυτονοητη αλλα οδηγει σε μια μικρη καλυτερευση του τροπου ζωης μας και οχι σε ουσιαστικες αλλαγες

Οι ουσιαστικες αλλαγες στα υπολοιπα επιπεδα που ανεφερες πχ εργασιακο ,εκπαιδευση ,σχεσεις κρατους -εκκλησιας, απαιτουν παρεμβαση του κρατους

Η μαλλον δεν το απομονωσες (sorry)..απλως ηταν συνεχεια αυτου :

To αυτονόητο δυστυχώς τείνει να γίνει η αδιαφορία και η απάθεια...
Την "μικρή καλυτέρευση" που μπορούμε να φέρνουμε διαρκώς στην ζωή μας δημιουργώντας μια εξελικτική πορεία, δυστυχώς δεν μάθαμε να την χρησιμοποιούμε αρκετά αποτελεσματικά. Αντιθέτως εκπαιδευόμαστε να μην ασχολούμαστε και να αφήνουμε σε "άλλους αρμοδιότερους" το κάθε τι που μπορούμε να βγάλουμε από πάνω μας.

Σε κάθε τομέα μπορούν να γίνουν πολλά ξεκινώντας από ατομικό επίπεδο.
Εργάσου όσο καλύτερα μπορείς, διάλεξε την καλύτερη εργασία που σου αξίζει και μετά εξελίξου σ' αυτήν ώστε να αξίζεις ακόμη καλύτερη!
Όταν η εργασία υποβιβάζεται σε δουλεία και τελικά γίνεται αγγαρεία φταίνε σίγουρα πολλά, αλλά κι εμείς οι ίδιοι... Είμαστε ο σημαντικότερος παράγοντας που θα κάνει την διαφορά σε μας τους ίδιους.

Στην εκπαίδευση μη περιμένεις τίποτε έτοιμο και δεδομένο. Ασχολήσου ο ίδιος ουσιαστικά για την εκπαίδευσή σου, με το παιδί σου ή με τον όποιο δάσκαλο, σχολείο του παιδιού σου. Σπρώξε καταστάσεις στα πάνω όριά τους! Οι λύσεις δεν κοστίζουν τόσο σε χρήμα όσο σε χρόνο. Και ο χρόνος είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και η προτεραιότητες θέμα συνειδητότητας...

Οι σχέσεις κράτους εκκλησίας δεν νομίζω ότι με αφορούν τόσο πολύ. Απ' την εκκλησία θέλω πνευματικό έργο και από το κράτος υλικό. Αν τείνουν να τα μπλέκουν, πρόβλημά τους...

Η "παρεμβαση και προνοια του κρατους" έχει πια μετατραπεί σε κυβερνητικές επιλογές δράσης (θετικής ή αρνητικής) ή αδράνειας ανά τομέα. Σε προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων μιας ευρύτερης κυβερνητικής παρέας που είναι ουσιαστικά σε θέση να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και να επιλέγει πρόσωπα. Μελετώντας σχέσεις επωνύμων σε τοπικό και κυρίως σε διεθνές επίπεδο, κάνει κάποια πράγματα πιο ξεκάθαρα...
Το κράτος πρόνοιας μειώνεται συστηματικά σε διεθνές επίπεδο δημιουργώντας κενό που θα καλυφθεί από ιδιώτες, έναντι αδράς αμοιβής φυσικά. Κι αυτό σε πλήθος τομέων, εκπαίδευση, υγεία, ασφάλιση, δημόσια έργα κλπ. Οι αποφάσεις τέτοιας κλίμακας έχουν παρθεί σε άλλους χώρους, και δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να παρέμβουμε ούτε στις αποφάσεις της G7 ούτε στην Bilderberg ούτε σε οτιδήποτε παρόμοιο.

Το ζήτημα που τελικά παραμένει είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, για τον εαυτό μας, για την οικογένειά μας, την παρέα μας, την γειτονιά μας κλπ. Και το μόνο που βλέπω εφικτό είναι να αναλάβουμε επιτέλους δράση κάνοντας ότι καλύτερο μπορούμε κατά περίπτωση.

Με τον εκλογικό νόμο που υπάρχει, οι ψήφοι των μικρών κομμάτων βοηθάνε το πρώτο, όπως και τα λευκά, τα άκυρα και η αποχή. Post #62

η Αποχή όπως τα άκυρα ,λευκά ,είναι υπέρ του κόμματος που προηγείται στην καταμέτρηση .Κυβερνώντος η Μη post #85

βρε από χέρι χαμένοι είμαστε, ψηφίσουμε δεν ψηφίσουμε ! :tdown:

Μόνο αν αποφασισθεί μαζική αποχή απο τις εκλογές θα δούμε προκοπή σ' αυτόν τον τόπο...
Όμως οι περισσότεροι είναι δέσμιοι(εδώ γελάνε:flipout::flipout::flipout:) των κομμάτων απο τα τόοοοοοσα και τόσα ρουσφέτια!

Οπότε μην περιμένετε προκοπή κύριοι.

Εγώ πάντως, για πρώτη φορά στην ζωή μου ή θα απέχω ή θα ρίξω άκυρο!

ENOUGH:furious3:

Μόνο αν αποφασισθεί μαζική αποχή απο τις εκλογές θα δούμε προκοπή σ' αυτόν τον τόπο...
Όμως οι περισσότεροι είναι δέσμιοι(εδώ γελάνε:flipout::flipout::flipout:) των κομμάτων απο τα τόοοοοοσα και τόσα ρουσφέτια!

Οπότε μην περιμένετε προκοπή κύριοι.

Εγώ πάντως, για πρώτη φορά στην ζωή μου ή θα απέχω ή θα ρίξω άκυρο!

ENOUGH:furious3:

Δημήτρη δεν διάβασες το ποστ #110 ?
Ότι και να κάνουμε χαμένοι από χέρι είμαστε

Το ξέρω βρε Κώστα αλλά δεν βλέπω να έχουμε άλλη επιλογή...

Κι όλα τα υπόλοιπα περί "στήριξης" των μικρών κομμάτων εγώ τα ακούω βερεσέ!

Άποψη μου είναι οτι μόνο με αποχή θα βελτιωθούν(κάπως) τα πράγματα.

Και δεν βλέπω τον λόγο να στηρίξω ένα κόμμα το οποίο δεν με εκφράζει, όχι μόνο ιδεολογικά, αλλά γενικότερα, γιατί πλέον πέρα του οτι όποιος πιστεύει σε ιδεολογίες είναι κορόιδο, δεν νομίζω οτι κάποιος απο όλους αυτούς ενδιαφέρεται ουσιαστικά για αυτόν τον τόπο.

Πιστεύω οτι όλοι μα ΟΛΟΙ κόκκινοι πράσινοι μπλε κίτρινοι(η ΑΕΚ εξαιρείται!!!:grinning-smiley-043) και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για την τσέπη τους.

Και μην μου πει κανείς οτι σκέφτομαι μοιρολατρικά και οτι είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα γιατί-μιας και εγώ δεν βλέπω άλλον τρόπο πέραν τις αποχής για να καλυτερεύσουν τα πράγματα- θα περιμένω να ακούσω τις ιδέες του....

Last edited:
Μικρά κόμματα, οικολογικές οργανώσεις, πολιτικούς σχηματισμούς που ίσως κόψουν κάποιους ψήφους απο τους δεινόσαυρους της πολιτικής

Απάντηση: Re: Ερώτηση SOS

Μικρά κόμματα, οικολογικές οργανώσεις, πολιτικούς σχηματισμούς που ίσως κόψουν κάποιους ψήφους απο τους δεινόσαυρους της πολιτικής

Και μετά?

τι μπορούν να προσφέρουν αυτοί αυτοί βρε Σίμο στα τεράστια προβλήματα αυτής της χώρας?

Βρε Σιμο αφού στον δεύτερο γύρο ( γιατί δεν βλέπω κανένα να βγαίνει από την πρώτη Κυριακή ) κάνουν συμμαχίες με κάποιο από τα 2 κόμματα , ποιο είναι το νόημα να ψηφίσουμε κάποιο από τα μικρά κόμματα ?

Και μια ακόμα ερώτηση προς όλους, ποια η διαφορά του «δεν πάω να ψηφίσω καθόλου» με το να πάω και να ρίξω λευκό η άκυρο ?
Ρίχνοντας λευκό η άκυρο με κάνει υπεύθυνο πολίτη ενώ απέχοντας από τις εκλογές με κάνει ανεύθυνο ?

Είναι αυτό που λέει ...

όχι Γιάννης, Γιαννάκης!

Ουσιαστικά αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε άκυρο και λευκό!

Τα έχουν φτιάξει όλα έτσι ώστε να τους βολεύει ότι κι αν κάνουμε.

Ρε σείς αφού δεν μπορούμε να αλλάζουμε το σύστημα, ας το ψαλιδίσουμε, έστω και έτσι.
Το ξέρω ότι δεν αλλάζει τίποτε, άλλωστε η προκύρηξη πρόωρων εκλογών γίνεται σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης μήπως και περισώσει τίποτε από την χαμένη αξιοπρέπεια της ( εάν είχε ποτε´) και επειδή καρατέι στα χέρια της δημοσκοποήσεις που την φέρνουν ( ? ), να προηγείτε του ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχει καμμία σωτηρία, η απαξίωση της πολιτικής ύστερα από την μεταπολίτευση, είναι εδώ.
Δεν κάνω κατήχιση σε κανένα, αλλά η μονοκρατορία των μεγάλων οδήγησε την χώρα σε τεράστια δεινά και εθνικές ήττες.
Μακεδονικό, Κυπριακό, διεθνής σχέσεις, Ιμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, Ομόλογα δεν υπάρχει τελειωμός!!!!!
Μόνο κυβερνήσεις από όλους μπορούν να μας "πάνε, μπροστά.